Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Boala Distrugerii Coloniilor

Mesajde proapis13 » 13 Feb 2012, 17:04

adita scrie:"
Compania Israeliana Beelogics a pus la punc un vaccine si a incheiat cu success.Studii facute au demonstrate ca REMEMBEE pe milioane de albine in America au fost incurajatoare. Nu numai ca acesta a dovedit eficient în menţinerea sănătăţii de albine, dar este de asemenea îmbunătăţită longevitate de albinelor şi a crescut de miere în stupi.
Bazat pe tehnologia RNAI,tehnologie cistigatoare a premiului Nobel, Remembee ajuta la tratarea virului albinei IAVP, descoperit in Israel si asociat cu CCD.

Am putea discuta despre acestea daca intereseaza dar nu intereseaza

Ba uita ca a interesat
Din cate cunosc aceasta discutie s-a purtat si pe vechiul forum dar nu a mai reluat-o nimeni
Ce scrii tu aici si acum am scris si su in urma cu 3 ani :shock:
proapis13
apicultor
Mesaj Privat

Din: Turnu-Severin
Inregistrat: 10-03-2009
Postari: 2772
ATENTIE MARITA

In publcatzia PROCEEDINGS sai PNAS a Acad Nat de Stiinte a SUA
vol10614790-14795 scrie negru pe alb

Virusul paraliziei acute Israelian [IAPV] shi virusul picorna din familia dicistorinidae
nu au fost descoperite pe teritoriul SUA inainte de 2006 anul aparitziei CCD
Totodata a aparut prezentza semnificativa a aripii deformate - DWW
[identica cu cea provocata de varoa] shi a virusului de Kashmir - KBR

Asta per 2009 .
Nu credetzi ca pe lumea asta nu este nimic intamplator??
Comentariul de mai sus imi apartzine
salve

02-11-2010 12:17:47

si mai jos
http://stuparitul.3xforum.ro/post/757/6 ... _disorder/
Din cate stiu eu din 2009 de cand au aparut aceste data s-a lasat linistea
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde beeasz » 13 Feb 2012, 17:54

Îmi pare rău Proapis 13 dar nu ai prins idea, cum în ani 60 nu aveau habar de Warooa aşa nu avem noi habar de Apocephalus borealis.
Eu cred că rolul major al acestui forum este tocmai INFORMAREA, dacă s-a scris foarte bine, nu cred că este rău când se repetă unele lucruri despre bolile albinelor. Acest lucru ar trebui să ne preocupe în mod deosebit, este mai uşor să preîntâmpini decât să tratezi, cred că avem aceeași părere.
În legătură când are să apară şi la noi, eu sper să greșesc şi să nu fie cazul dar am dat un exemplu cu Diabrotica virgifera (viermele vestic al radacinilor de porumb)[url]http://www.monitoruljuridic.ro/act/ordin-nr-102-din-21-februarie-2006-privind-masurile-de-urgenta-pentru-prevenirea-raspandirii-in-Romania-a-daunatorului-diabrotica-virgifera-le-conte-viermele-vestic-al-radacinilor-de-porumb-69525.html ;)[/url]
Te salut cu stimă
beeasz

Mesajde adita » 14 Feb 2012, 21:51

Fundatia Conservarea Albinei si Proiectul Apis mellifera (PAm) au stabilit un program de reducere a costului scanarii,astfel scanarea unei probe va costa 45$ sau 100$ o scanare completa(171 pesticide) a unei probe.
Proectul Apis meliffera m
Ce este acest proiect? Este o organizatie non profit fondata in decembrie 2006. Proiectul Apis m se concentreaza in gasirea solutiilor practice la cererile stuparilor sustinind in mod practic si orientarea in domeniul cercetarii.
PAm aduna reprezentantii Asociatiei Americane a Producatorilor de Miere (American Honey Producers Association (APHA), ai Federatiei Americane a Apiculturii (American Beekeeping Federation (ABF) Asociatia Apicultorilor din Statul California. Urmeaza informatii.
Despre Proectul PAM puteti citi aici ptr edificare:http://www.projectapism.org/
Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu.
adita

Mesajde akmm » 17 Mai 2012, 09:47

Un film pentru vorbitorii de engleza/franceza.
http://www.cultureunplugged.com/play/6892/
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Anterior

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE