Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

musafiri nepoftiti (ciocanitoarea)

Mesajde balanciprian » 15 Feb 2012, 22:56

salutare! de vreo doua saptamani am surprins in fiecare zi, ciocanitori la urdinis si constat ca isi fac "treaba" cum trebe adic aschii pe fata stupilor de mai mare frumusetea, nu mai zic de stresul pe care il provoaca in interior.si par destul de tupeiste,nu pleaca decat daca ma apropii destul de mult si mai arunc si cate un bulgar de zapada. cei cu patanii similare cum faceti sa le speriati, se aplica vreo metoda care sa ne ajute? :? multam
balanciprian

Re: musafiri nepoftiti (ciocanitoarea)

Mesajde jenica67 » 15 Feb 2012, 23:02

Eu am auzit de la un stupar mai batran, ca punea sticla pe pereti, pana isi strica ciocul si isi schimba obiceiurile.
jenica67

Mesajde balanciprian » 15 Feb 2012, 23:14

pentru 3-4 stupi merita efortul da, cand sunt mai multi.....iti vine a f...ma gandeam sa iau o pusca si poate le rezolv,ma gandesc ca sunt cateva de fapt aceleasi.da oare numa in perioada asta ataca sau merg fara rusine? anii trecuti nu am avut parte de ele.
balanciprian

Mesajde proapis13 » 15 Feb 2012, 23:41

Ai incercat cu oglinda??
Cand se vad se sperie si nu mai dau pe-acolo :lol:
E chestie de apicultori batrani
Cat o fi de adevarat eu unul nu stiu ca nu am incercat
sau mai bine scris Nu am ciocanitori in zona
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Albinel » 16 Feb 2012, 00:14

proapis13 scrie:Ai incercat cu oglinda??
Cand se vad se sperie si nu mai dau pe-acolo :lol:
E chestie de apicultori batrani
Cat o fi de adevarat eu unul nu stiu ca nu am incercat
sau mai bine scris Nu am ciocanitori in zona
salve

poi...tu confunzi ciocanitoarea cu furtisagul.. ;) :D :D :D
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde proapis13 » 16 Feb 2012, 00:36

NU :!:
Am scris cat se poate de serios,ce te pufneste risul :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Albinel » 16 Feb 2012, 00:49

proapis13 scrie:NU :!:
Am scris cat se poate de serios,ce te pufneste risul :lol:

mai rad si eu cateodata ..sa fie oare de la palinca asta ??? :?: :D
vezi ca mi-am lasat telefonul pe topicul celalalt ..era valabil si pentru tine ..as fi onorat..
noapte buna si aici !!
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde balasbebe » 16 Feb 2012, 09:07

Cred ca la prima vizita le voi rezolva.
O sa pun pe un burete clei de soareci si o sa-l tavalesc prin albine moarte. Daca este cineva mai aproape de stupi pot sa incerce. O sa infund zecile de gauri facute de ciocanitori, poate se supara si pleaca.
balasbebe

Mesajde balanciprian » 16 Feb 2012, 13:41

tre sa soseasca o pusca cu alice asa ca de maine ma trag in camuflaj si bag plantoane.pe bune. si daca le rezolv,rezolv si 'animalu'
Fişiere ataşate
1012 iarna 030.jpg
balanciprian

Mesajde kamy » 16 Feb 2012, 14:14

balanciprian scrie:pentru 3-4 stupi merita efortul da, cand sunt mai multi.....iti vine a f...ma gandeam sa iau o pusca si poate le rezolv,ma gandesc ca sunt cateva de fapt aceleasi.da oare numa in perioada asta ataca sau merg fara rusine? anii trecuti nu am avut parte de ele.

merge eu am luat-o si le-am venit de hac pitigusilor,am trimis la verdeata vre-o 20 in schimb vorba tiganului avelo grija,sant pasari ocrotite atat ciocanitoarea cat si prigoriile.
daca vreti sa va luati va recomand calibrul 5,5 eu am 6,35 si e cea mai puternica dar alicele au mers mai sinuos sant mai grele,recul, in compatie 5,5 e mai buna.
aveti nevoie de autorizatie si permis. 100 ron autorizatia,150 ron vizitele medicale si aviz pisalogic si pretul prastiei care e intre 250-1500 ron.de obicei ataca stupii cand e zapada si n-au altceva
kamy

Mesajde proapis13 » 16 Feb 2012, 19:02

Uitati aici ce ,,urdinise superioare'' fac ciocanitorile :shock:
Fotografia ii apartine lui nea Balasbebe,sa traiesti nea Bebe :!:
Fişiere ataşate
balas bebe.jpg
proapis13

Mesajde balanciprian » 16 Feb 2012, 20:28

pai ti se face paru' maciuca cand vezi poze da sa vezi orataniile in actiune la stupii tai?! sambata vine artileria si la treaba. am sa pun o poza doua
balanciprian

Mesajde balasbebe » 16 Feb 2012, 21:02

De cand am facut pozele au aparut zeci de lazi sparte din toate directiile. Si din fata si din spate.

Eu cred ca ar trebui sa fac un raport la asociatie, sa fie inregistrat. Ar trebui sa se despagubeasca atat albinele care mor cat si lazile distruse. Daca se dau bani pentru loca, se dau bani pentru pastoral ar trebui sa se dea bani si pentru lazile sparte de ciocanitori. Daca faci pastoral un an, in anul urmator poti cumpara lazi noi.

Eu cred ca cineva ar trebui sa ne asculte mai atent putin, daca se poate.
balasbebe

Mesajde kamy » 16 Feb 2012, 22:47

balasbebe scrie:De cand am facut pozele au aparut zeci de lazi sparte din toate directiile. Si din fata si din spate.

Eu cred ca ar trebui sa fac un raport la asociatie, sa fie inregistrat. Ar trebui sa se despagubeasca atat albinele care mor cat si lazile distruse. Daca se dau bani pentru loca, se dau bani pentru pastoral ar trebui sa se dea bani si pentru lazile sparte de ciocanitori. Daca faci pastoral un an, in anul urmator poti cumpara lazi noi.

nenea pai de ce nu fluieri sa le speriem si orataniile matale!ca pa organe dca le-o durea undeva de albinele lu mata se duc la doctor nu vin sa rezolve probleme!
kamy

Mesajde teinegru64 » 17 Feb 2012, 11:38

balasbebe scrie:De cand am facut pozele au aparut zeci de lazi sparte din toate directiile. Si din fata si din spate.

De acord.Din ce in ce mai des se vede clar....nu plangi si nu dai telefoane (eventual aduci presa) ...nu existi.Totusi la ciocanitori e mai greu...musai sa ai lada pentru a arata si gaura.
http://teinegru64.sunphoto.ro/ciocanitori
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Avram Sorin » 17 Feb 2012, 11:55

teinegru64 scrie:

.....
http://teinegru64.sunphoto.ro/ciocanitori

Asa ceva nu am mai vazut ! treaba e serioasa rau acolo .
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Următorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE