Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ce rame folosim

Mesajde adriann » 17 Feb 2012, 00:52

cel mai bine la rame este sa le faci mixte, laterale din tei, partea de sus si jos brad, tine mult mai bine sarma si pretul e acelasi, doar sa gasesti pe cineva sa ti le faca asa, nu integral tei sau brad.
adriann

Mesajde kamy » 19 Feb 2012, 15:53

Geangu Cristian scrie:
mechenici scrie:Salut.BRADUL este cel mai ushor de lucrat cu el ,am primit vreo 50 buc de tei shi sau strimbat ca toate visele,am vrut sa schimb modul de insirmare shi sau cam spart,probabil am dat gaura cu aparat de gaurit manual nu cu bormashina dar cred ca bradul este cel mai bun,spunea cineva pe forumul vechi teiul este lemnul saracului....dvs.decidetzi

Va salut,atat bradul cat si teiul daca sunt prelucrate inainte de a fi uscate se stramba mai ales cele cu defecte :cu nod sau lemnul din tulpina cel mai aproape de radacina cca70 cm de la sol ,teiul are fibra mai deasa si nu permite sarmei sa il taie la incordare este mai sigur mai ales in timpul transportului .Are dezavantajul ca la umiditate permite mucegaiului sa se dezvolte mai bine deaceea eu il folosesc doar la partile laterale bineanteles este parerea mea fiecare face cum vrea

de acord nene da daca lucrezi badu uscat se cam stramba circularu si destele de-mpins,merge mult mai usor jumi-juma!
si daca vorbim de cifre mari cu-atat mai tragic!
kamy

Mesajde Geangu Cristian » 21 Feb 2012, 20:00

kamy scrie:
Geangu Cristian scrie:
mechenici scrie:Salut.BRADUL este cel mai ushor de lucrat cu el ,am primit vreo 50 buc de tei shi sau strimbat ca toate visele,am vrut sa schimb modul de insirmare shi sau cam spart,probabil am dat gaura cu aparat de gaurit manual nu cu bormashina dar cred ca bradul este cel mai bun,spunea cineva pe forumul vechi teiul este lemnul saracului....dvs.decidetzi

Va salut,atat bradul cat si teiul daca sunt prelucrate inainte de a fi uscate se stramba mai ales cele cu defecte :cu nod sau lemnul din tulpina cel mai aproape de radacina cca70 cm de la sol ,teiul are fibra mai deasa si nu permite sarmei sa il taie la incordare este mai sigur mai ales in timpul transportului .Are dezavantajul ca la umiditate permite mucegaiului sa se dezvolte mai bine deaceea eu il folosesc doar la partile laterale bineanteles este parerea mea fiecare face cum vrea

de acord nene da daca lucrezi badu uscat se cam stramba circularu si destele de-mpins,merge mult mai usor jumi-juma!
si daca vorbim de cifre mari cu-atat mai tragic!

Cu respect,daca va referiti la spintecat va recomand o panza cu placute vidia CU PROFIL DE SPINTECAT (ARE DINTII MAI RARI SI UNGHIUL DE TAIERE MAI INCLINAT) SA FIE CU GROSIMEA DE MAX 2,5 MM este si mai economic si ar trebui sa aveti o turatie de cca 3000 rot/minut la o putere de cel putin 3 KW iar pinza sa fie originala (gasiti la Codlea la POPA SRL fabrica de scule de tamplarie profesionale cautati pe net) nu de la chinezi sau rusi ....tancioc etc si lasa in urma o taietura fina da impresia unei rindeluiri
Geangu Cristian

Mesajde kamy » 29 Feb 2012, 09:35

va multumesc chiar am cerut o oferta de pret dar aveau doar panze de 3,2 mm,undeva la 100+tva,o chinazarie e la juma de pret.
kamy

Mesajde Geangu Cristian » 29 Feb 2012, 23:36

kamy scrie:va multumesc chiar am cerut o oferta de pret dar aveau doar panze de 3,2 mm,undeva la 100+tva,o chinazarie e la juma de pret.

este buna si la 3,2 , la 2,5 era mai economik la tocat ,panzele cu un diametru de cca150-200 sunt mai subtirele de obicei mai incercati prin magazinele de scule electrice profesionale eu am gasit ceva bun la meta tools daca ati auzit de acest lant de magazine am dat si 300 pe una dar foarte profesionala a meritat ,mie imi foloseste si la prelucrarea altor chestii: terase, foisoare ....ma ocup de constructii am prelucrat sute de metri cubi deaceea v-am sfatuit din experienta altfel taceam
Geangu Cristian

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE