Salut toata lumea de pe forum!!
kamy, eu am citit si rascitit spusele tale, inteleg dorinta de mecanizare a noastra a tuturor,...DAR:
1.eu nu intentionez sa iti schimb parerea despre rama 1/1
2.ca sa treci de pragul de 3-400 cu dadant, nu ai nici o sansa singur, indiferent de cat de bine ti-ai facut managementul..iti pot da cateva exemple:...la cei care au acest numar de stupi: pupemea (300 stupi) +1 sau 2 angajati, dragos2006 (400 stupi) +2-3 angajati, apispuisorul (400 stupi)+2 angajati...(nr stupilor pe care i-am expus pot fi plus minus, dar pe acolo sunt)...de ce Nea Valter nu poate sa duca mai mult de 230? de unul singur...oare nu au experienta? sau sistemul ii obliga datorita prea multor operatiuni sa ii tina pe loc, si sa nu ajunga la 1000.
3.De ce: Nea Valter a inceput sa treaca pe MER?....de ce Dragos2006 are in plan sa isi schimbe sistemul? de ce Adi hodis a trecut deja pe MER si are deja experienta, si incearca sa ne explice tuturor ca este un sistem bun de intretinere?
4.Vreau sa nu intelegi gresit ca te acuz de ceva, sau iti dau eu vreun sfat, dar...daca doresti un sistem intensiv atunci trebuie sa te gandesti sa schimbi lada.
5.Urasc si eu ca si tine incarcatul si descarcatul, am avut parte de o asemenea experienta acum 10 ani in urma si nu imi mai trebuie, sunt adeptul pavilionului, cu avantajele si dezavantajele lui.
6.Alt_stupar a deschis acest topic cu un scop daca se citeste printre randuri:
-scaderea cheltuielilor cu angajatii, si cresterea profitului, gandindu-ne ca totusi :salariu,mancare,carte de munca, inseamna bani, bani care ai nu ai trebuie sa ii dai....mai prinzi un an prost si te lasi de meserie, pe de alta parte mult putin familia mananca
-sa gasesti un apicultor experimentat greu de tot si asa ajungi la necalificati...care mai rau te incurca decat te ajuta.
-sa nu mai vorbim de neseriozitatea lor, si ramai tot singur cu o gramada de stupi si cu banii luati.
-alt_stupar vrea sa elimine aceste neajunsuri, si sa impuste 2 iepuri, iar eu cred ca va reusi, in 2-3 ani va gasi solutia, si nu este in aceasta situatie numai el sunt multi altii.
-am avut angajati, stiu ce inseamna munca cu omul...nu imi mai trebuie in viata mea sa depind de ei....
Am fost tras de urechi de Adi hodis,
Am primit un sut in fund si m-a trimis in stupina Dl Badea
Am fost ajutat cu 2 matci de Nea Valter, si sa nu mai spun cate informatii si cat de deschis a putut fi cu mine,.....toate numai pt binele meu, ce pot sa le spun acestor oameni, care m-au ajutat si ma ajuta in continuare?
In fiecare luna il mai sun pe dragos2006, sa il salut si sa mai ciupesc ceva informatie de la el cu toate ca le spune aproape pe toate in filmulete.
Nu ma gandesc la 500 dar macar 200 de MER in 5 ani, si sunt mai mult decat multumit.
Sunt eu incepator dar prost nu sunt..

)...daca ati citit mesajul meu lung pana la capat inseamna ca am fost captivant.

)
Sfaturi nu pot da pt minimalizarea interventiilor, dar un lucru pot spune MER poate fi viitorul, cel putin eu asa il vad, si de aici toate se reduc.
Va multumesc tuturor de sfaturi, si va urez numai bine!