Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Mare lovitura a primit apicultura in aceasta iarna

Mesajde ves.lucian.zabrani » 19 Feb 2012, 21:21

Bunka , prietenul meu , cand e cazul o mustruluiala zdravana nu strica !!!
si pe mine m-a "tras de urechi " Adi si nu mi-a parut rau !!!
face parte din peisaj !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde soicagabriel » 19 Feb 2012, 21:29

eu am pus la stupi mei turta prin 22 ianuarie cate 0,5kg de apifonda la fiecare stup, sambata 18.02.12 am verificat stupi sa vad cum stau cu turta .Am observat ca la majoritatea au inceput turta ,din 30 cati am doar 4 au mancat mai mult de jumatate iar restul abia au inceputo.Mentionez ca din 30 pana acum toti stupi sunt ok nu am pierdut nici o familie ,am doar o problema la uni am picaturi de apa sum folie .Vreau sa cred ca trec iarna cu toti stupi dar asta nu depinde in totalitate de mine.
soicagabriel

Mesajde paul » 19 Feb 2012, 21:35

Gabita ... sa traiesti !
Ma bucur sa aud ... de bine !
Stai cu ochii pe ei ... ca pe butelie ! De abia de acum incepe ... TACEREA ALBINELOR !
Ai grija ... la rapita vorbim de 30 de familii puternice !!!
Sa fii sanatos !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde BUNKA » 19 Feb 2012, 22:23

Pai tocmai AltStupare, e treaba si bugetul lor, si pot sa faca cate experiente vor pe albine, nu-i treaba mea sau a ta sau a altcuiva sa le vorbim urat sa-i facem prosti sau mai stiu eu cum..toti au luat-o de jos inclusiv tu, toti au experimentat diferite chestii, unii mai putine fiind mai conservatori, altii nu se mai satura sa experimenteze...care-i problema, de ce trebuie sa-i zici unuia ca-i prost sau mai stiu eu cum, mi se pare inadecvata atitudinea fata de un coleg.
Ma, nu-ti convine persoana lui, sau ce zice, cum gandeste...ok, nu te pune nimeni sa schimbi pareri cu el dar nici sa jignesti ca la usa cortului.
Asta-i una si ..Luciane, mustruluiala nu stiu cine tre sa o dea si cine tre sa o primeasca, eu unul nu ma aflu pe forum nici sa mustruluiesc pe cineva si nici sa fiu mustruluit de nimeni indiferent cate mii de stupi o avea si cat de meserias o fi, am libertatea de a avea cati stupi vreau, de ai intretine cum vreau si de a face cate experiente vreau pe albine cu orice fel de consecinte...pt asta nu tre sa apara neaparat un "profesor" sa-mi aplice imediat mustruluiala de cuviinta cu cuvinte gen "prost" sau mai stiu eu cum.
Una e cand zici omului frumos o idee, daca vrea te asculta, daca nu ..nu, si alta e sa-l faci in toate felurile ca vezi Doamne tu esti tata stuparilor si ai tot dreptul..nu halesc tipul asta de comportament!
Pupe, investitia in hala e mare cand ai 500 de stupi asa e, ai nevoie de spatiu mare..cand vine vb de bagat la adapost 40-50 de lazi poti sa le bagi si intr-un garaj cu conditia sa le asiguri aer.
Urdinisu` de sus e foarte bun vara...iarna nu stiu ce sa zic inca, nu am avut iarna asta coloniile pe care le-am bagat la iernat iarna trecuta, erau mult mai puternice, daca as fi folosit urdinisul acela superior la o colonie de tipul ala...da era edificator rezultatul ...asa nu pot sa ma pronunt inca, mai vedem , mai EXPERIMENTAM!
Ultima oară modificat de BUNKA pe 19 Feb 2012, 22:41, modificat de 3 ori în total.
BUNKA

Mesajde alt stupar » 19 Feb 2012, 22:27

BunKa...
esti suparat rau pe lume asta-seara... :oops:
ia cauta un citat unde apare cuvantul ”prost„ scris de mine
chiar, cauta te rog !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde BUNKA » 19 Feb 2012, 22:34

alt stupar scrie:BunKa...
esti suparat rau pe lume asta-seara... :oops:
ia cauta un citat unde apare cuvantul ”prost„ scris de mine
chiar, cauta te rog !

E hat in urma tu si Dragos l-ati luat cam tare pe Catalin...nu se face!
BUNKA

Mesajde alt stupar » 19 Feb 2012, 22:44

pai gasesti au ba ???
fi mai specific cand faci afirmatii de felul acesta !

nu mah, nu am nimic cu Catalin, el e pe treaba lui, scrie si prin reviste.
Eu scriu ce scriu sa bage la cap copiii astia care poate-si pun ban pe ban o iarna intreaga sa tina niste stupi.
Si daca macar un stup culege la salcam mai mult urmare a ce scriu e bine, nu conteaza cati altii se incrunta la mine, sunt imun :D
Acestia sunt cei care merita sa fie ajutati sa evite niste greseli, ca tu intelegi ce vrei e treaba ta !
Cutia cu aplauze am pierdut-o :D

apropo, ai fost cumva astazi pe la stupi... sau ce ?
alt stupar

Mesajde Ioan Guist » 19 Feb 2012, 22:51

Apropos de Catalin,
Baiat ...cumsecade.Cu ...ale lui ca... fiecare.
Ceva nu-mi place totusi.face copy-paste de texte de pe site si forum apicol si posteaza in alta parte.Apoi le semneaza cu manuta lui.
Nu-i frumos.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde BUNKA » 19 Feb 2012, 22:52

Ce treaba are daca am fost eu pe la stupi azi? :?
Pai motivul pt care unii nu prea mai scriu pe aici e pt ca sunt luati la p-la, asta o stiu sigur..nu ti-a zis nimeni sa aplauzi ci doar sa vb frumos, sa nu se sara niste limite de bun simt!
N-am nik cu tine atata doar ca sunteti mult prea patimasi in exprimare.
BUNKA

Mesajde alt stupar » 19 Feb 2012, 22:59

pai... ce sa-i faci
cum spuneam, apicultura asta nu-i pension de domnisoare, nici telenovela cu happy-end obligatoriu dupa fiecare episod, deacord ?
alt stupar

Mesajde BUNKA » 19 Feb 2012, 23:00

Uite un exemplu de limbaj care nu e ok dupa parerea mea..
"Cate cunostinte apicole are un om care da un asemenea titlu de topic : Mare lovitura a primit apicultura in aceasta iarna ?????
Oare i-a luat mult timp sa ajunga la aceasta concluzie ??????? Oare pr**tia doare ? "
Cu alte cuvinte Dragos l-a facut prost pe Catalin...pai de ce? Ce daca ai 700 de stupi si nu stii sa vorbesti, sau n-ai alea 7 clase de acasa macar sa-ti respecti putin colegii, macar asa de fatada!
BUNKA

Mesajde alt stupar » 19 Feb 2012, 23:03

asa si ?
suna-l pe Dragos !
sau ce... putem fi confundati ? :lol:

repet intrebarea... unde am postat cuvantul ”prost” ???
alt stupar

Mesajde BUNKA » 19 Feb 2012, 23:19

Nu m-am referit strict la tine ci la voi doi..tu nu l-ai facut prost, dar ai avut acelasi gen de atitudine fara sa folosesti cuvantul.
Ce sa-l sun eu pe Dragos, ce treaba am, mi-am spus parerea pe forum vis-a-vis de treaba asta si punct!!
Nu inteleg ce e asa hazliu in discutia asta ca vad ca tot te amuzi!
Ti-am zis, atitrudinea nu e in regula si nu esti nici tu nici Dragos nici alt tata al stuparilor in masura sa dati cu tifla in stanga si-n dreapta.
Sa zicem ca unul face nioste experimente si i-au crapat niste stupi...ce treaba au taticii sa dea cu tifla intr-o situatie de asta? Mai bine si-ar vedea fiecare de curtea lui.
Nu am inteles-o pe aia sincer cu..suntem prea multi prin pastoral, ne calcam unii pe altii pe picioare... ma rog ai formulat-o altfel.
Nu se zice asa ceva mai stupare, ca vorbele astea tradeaza altceva!!
Iti urez sa ai un an super si sa ai mai multa miere decat bidoane.
Am incheiat aceasta discutie aici!
BUNKA

Mesajde Adrian Galofteanu » 19 Feb 2012, 23:22

Scuze ca intervin!

Draga Bunka, Cu limbajul lui Dragos cred ca trebuie sa ne fi obisnuit, nu e singurul de fapt. Dar ce ai cu @Alt stupar? Sincer in afara de tonul mai dur nu am gasit nimic nelalocul lui.

Suparati suntem toti cu iarna asta nebuna dar apropos de apicultori si crescatori de albine. Eu zic asa: Anul asta au fost ei apicultori si noi crescatori de albine, la anul s-ar putea sa fie invers..............c-asa-i in tenis! :lol: :lol:
"Stăpânirea tehnicii de creştere a mătcilor este tot atât de importantă pentru biologul institutului de cercetări ca şi pentru amator şi pentru crescătorul profesionist"

Friedrich Ruttner
Adrian Galofteanu

Mesajde alt stupar » 19 Feb 2012, 23:37

da domnule... Adrian (ptiu, ce se calca adrianii pe picioare p-aici :lol: :lol: )
ideea este ca nu a fost nimeni luat in balon si nu s-a bucurat nimeni de raul altuia.
Pentru ca... cine garanteaza ca aici la noi dupa o iarna mai suportabila nu vine o primavara de tot rahatul si la voi dupa potopul ce a fost nu vine o primavara de vis ????
Toti suntem la voia naturii, important e sa facem ce sta in puterea noastra, de restul se ocupa Cel de Sus !

@Bunka, esti baiat scolit, nu zi ca n-ai inteles ca in discutia la care faci referire eu vorbeam ăi de cara lazi prin pastorale sa fie la numar !
Si inchei si eu aici discutia, urarile sunt reciproce.
alt stupar

Mesajde BUNKA » 19 Feb 2012, 23:48

Nu mai Adriane, stii ce m-a deranjat si la Altstupar..faptul ca il deranjeaza ca pe fonduri PNA, UE sau altele, oamenii si-au facut stupine, unii care chiar nu au avut nici o treaba cu albina...si pe baietii astia "vechi" ai deranjeaza ca e vezi Doamne aglomeratie prin pastoral, si se bucura daca un incepator are pierderi, si atat de mult iubesc ei albina incat se bucura cand crapa la unii stupii, nu asa a zis...vor ramane exact atat cati trebuie si la cine trebuie...si in timp ce zice asta, o da la modul ca ce mult iubeste el albina.
Stii treaba aia cu capra vecinului...sa crape da-o dracu` ...exact asta-i placa!
Normal ca-i deranjeaza cand mai apar 3 stupine de cate 100 acolo unde el isi facea plinul...tipic romanesc.
Sau cand apare unul cu 60 de bombe la 100000 de albine fiecare si face cat altul cu 150 de stupi...normal, crapa ranza in ei, si de aici...sa crape dracu` capra vecinului!!
Foarte prost gandit pt ca ala care e setat pe apicultura nu se lasa ca i-au pierit 10 intr-un an, si nu se lasa nici daca pierde tot..ce Pupe s-a lasat, nu...acum are destui.
Ma deranjeaza gandirea asta a "stuparului profesionist, destept" care el e cel mai bun, el le stie pe toate si s-a nascut stupar, n-a avut pierderi, si face cea mai multa miere si albinele lui sunt cele mai tari, ma enerveaza secretomania asta proasta, dom-le nu-i zic lu ala nu`s ce ca e secret..c--cat informatia e pe toate drumurile.
Oamenii astia..detinatorii absoluti ai meseriei cred ca apicultura a inceput cu ei si se termina cu ei, si cu cat mai putini cu atat mai bine.
Nu zic ca AltStupar a gandit asa, dar asa a lasat sa se inteleaga, si nu e frumos in primul rand fata de colegi, la urma urmei suntem o comunitate aici, ne mai dam mana pe la targuri alea, alea...nu se face asa cat de destept si de profesor ai fi...tata albinelor sa fii si nu se cade.
Viitorul apiculturii nu-i la ei, scartari si secretosi, ci la cei ce vin din urma si care poate mai au si ceva pierderi uneori.
Da-i racu..se refac stupii pierduti important e sa inveti ceva, nu e asa o tragedie, am patit-o si eu si altii, o mai patesc si profesorii...asta nu e motiv sa ne jignim pe aici ca ultimii, si sa ne dam gogosi umflate unii in fata altora.
Urasc din tot sufletul meu tipul asta de gandire de grota!!
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE