ciptheman scrie:e acum sa vedem cum e teoria cu puietul dupa 15 februarie versus puiet in ianuarie, iarna asta ne a oferit sansa de a vedea in practica, cred ca mai peste tot matcile abia acum incep sa se dezmorteasca.
Ioan Guist scrie:Pai ...vezi ma Adriane!?Mai Bunka,
Tu nu vezi ma ca de 7 ani cum vine unu tanar, cum sar toti forumistii pe el si ...."bine ai venit si ce poze ai si ce probleme si uite asa se face !! si uite acu te apleci si acum faci roi si rama aia nu e buna si mama si tata si informatie ...etc etc" .Caa... in primavara sa vina si sa intrebe cate picioare are albina si ca... ce bun e fumidilul ca o auzit el de la nenea Caisa.
Ba! las-o moale ca nu se poate plange nici un tanar ca e grele cu informatia.Ca e musai sa faca "frumos" pe forum e drept.Ca nu e nimeni obligat sa-i umple gusa.Si totusi ,nu e tanar sa nu "aibe cules" pe forum.Cei mai multi (aia nevazuti) umple caturile de informatie si tac malc.Ca apoi sa vina dupa ani si ani sa "dea la gioale"
Asta-i viata de ucenic! O iei in freza, aduni gunoiul si furi meserie in pauza de masa.
Atat si nu te mai supar cu mesaje dedicate.
Pupemea
PS In cei ce i-am desfacut nu am vazut puiet.De acum incepe ...consumul.
ilalexandru scrie:
Eu le-am administrat cate o turta de miere la inceputul lui ianuarie(aveau miere suficienta). Acum unii au terminat-o complet, altii mai au jumate...insa sigur familiile au puiet in ele. Am zis zilele trecute ca am gasit o familie fara matca...Ieri am verificat-o si...avea puiet capacit si larve pe doua rame. Nu m-am uitat de oua pt ca erau cateva grade afara. Insa daca nu avea matca trebuia sa aibe botci trase...nu am vazut niciuna. Oare de ce erau agitate si cuibul imprastiat?
Mishu05 scrie:Andrei..poti face daca ai in stup un 15kg de miere. Adica sa nu le luam chiar tot, sa ramana si pentru sufletelul lor pentru macar 8-10 zile.
Anul trecut am avut stupii la deal toata vara. Din 3 vetre pe 2 vetre i-am luat mai grei decat i-am dus la sfarsit de mai la salcam 3. Lasati asa, pe 2 corpuri dadant, in general. Puiet si albina la sfarsit de septembrie, garla. Cand le-am dat drumul la urdinise de dimineata, dupa transport s-au facut negri de albina. Fara stimulare in august, fara nimic. Doar miere lasata
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 32 vizitatori