Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

rama cat de 1/2!!!

Mesajde Bogdan.Morosanu » 22 Feb 2012, 21:45

am gasit intr-un magazin cu profil apicol urmatorul tip de rama.Imagineare latimea de 37 mm pe toata inaltimea ramei...practic ramele se unesc, albina neputand circula in cat decat pe subrama sau pe deasupra...nu stiu daca m-am facut inteles! a lucrat cineva cu acest model???
Bogdan.Morosanu

Re: rama cat de 1/2!!!

Mesajde Donbazil » 23 Feb 2012, 01:49

Sal'tare!
Nu trebuie sa-tzi faci probleme .Exista rame de magazie si mai inguste (25 mm) dar chear si mai late (45 mm). Totul este ca in magazie sa ai distantzatoare , sau potzi aplica chear pe laterala ramei daca vrei. Ideea e ca o rama mai lata nu e ouata de matca, desi uneori se mai intampla.
Eu la lazile de cuib am distantzatoare pentru 12 rame, dar la magazii doar pentru 11, distantza dintre dintzii din tabla este mai mare.....
Cu timpul ai sa vezi multe alte chestii pe care nici nu le-ai gandit dar ....Se practica.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget :)
Fişiere ataşate
S6004066 (Medium).JPG
Donbazil

Re: rama cat de 1/2!!!

Mesajde peterneamt » 23 Feb 2012, 09:06

Merge e buunaa :lol:
peterneamt

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE