Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Mortalitate familii albine iarna 2011 - 2012

Mesajde pin » 23 Feb 2012, 20:22

Cine posteaza la subiectul asta ar folosi metoda trioletului dar vor trebui sa rada turtele sau ce-a mai ramas din ele ca miere n-au de unde.
pin

Mesajde paul » 23 Feb 2012, 20:30

Pinule ... eu mai am miere (sirop invertit). La verificarea de ieri ghemurile erau la 2-3 cm de leatul superior iar orientarea era spre urdinis .Inseamna ca in spate ... ar mai fi !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde vicpo » 23 Feb 2012, 20:46

dl proapis am recitit in parte cartea lui malaiula pagina 48 scrie printe altele;introducereade polen sau inlocuitori ai acestuiatre sa inceapa chiar in timpul iernii cind se vor administra sub forma de turtite amplasate deasupra fagurilor...pina in 15 martie vor exista in corpul de sus 7 -8 faguri cu puiet;.Citind acum 2-3 ani aceste rinduri fac tot posibilul sa am acesti macar 6 faguri cu puiet in jurul acestei date.Toate metodele de intretinere a albinelor le-am aplicat doar din ce am gasit in carti de specialitate , in ce priveste necesitatea zborului de curatire a fost 3 zile consecutive in ianuarie(3-4-5)cind albinele au iesit afara. ps i-mi pare rau ca discutam din taste fata in fata sint convins ca ne intelegeam altfel,numai bine
vicpo

Mesajde proapis13 » 23 Feb 2012, 22:00

paul scrie:
Si tot asa din 6 in 6 zile ... :shock:
Proapis ... M-AI TERMINAT !!! :lol:
Asta era buna la ... sa rada si neuronu' tau ...

Tinere apicultor te rog cu respect sa nu fi malitios :mrgreen:
Ma refeream ,pt cunoscatori,strict la faptul ca albina daca este stimulata
cu polen 5 zile,dupa care are sirop la discretie inca pe atatea zile face minuni
in sensul ca se reactiveaza glandele faringiene ce au stagmat peste iarna din lipsa de intretinere puiet.
Aceste glande ce in mod normal isi intrerup activitatea cam in 15-20 de zile
de la eclozionarea albinei,pot fi acum prin fortarea cu turta proteica sa secrete inca o buna perioada de timp
Albinele sunt capabile sa creasca puiet chiar si in lipsa polenului, dar doar timp de 2 saptamani si numai prin secatuirea rezervelor proprii ale organismului.
Aici intervenim noi si pastram albina pina dupa eclozarea puietului,astfel incat sa fie o schimbare linistita si treptata intre generatii fara socuri care pt afecta echilibrul fam de albine
In speranta ca de data am fost inteles mai bine
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde proapis13 » 23 Feb 2012, 22:04

vicpo scrie:dl proapis am recitit in parte cartea lui malaiula pagina 48 scrie printe altele;introducereade polen sau inlocuitori ai acestuiatre sa inceapa chiar in timpul iernii cind se vor administra sub forma de turtite amplasate deasupra fagurilor...pina in 15 martie vor exista in corpul de sus 7 -8 faguri cu puiet

Perfect de acord si cu tine si cu Malaiu
Cele de mai sus sunt valabile numai in cazul in care natura a fost potrivnica
iar albinele nu au rezerva de pastura necesara cresterii puietului eclozionat in februarie
Sa nu uitam insa ca daca am bagat albine pe 4 intervale sa nu ne asteptam sa fie pe 7-8 faguri cu puiet :!:
Din experienta,ce ai bagat la 1 octombrie in stup,aia trebuie sa ai la 1 martie ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde paul » 23 Feb 2012, 22:26

proapis13 scrie:
paul scrie:Si tot asa din 6 in 6 zile ... :shock:
Proapis ... M-AI TERMINAT !!! :lol:
Asta era buna la ... sa rada si neuronu' tau ...

Tinere apicultor te rog cu respect sa nu fi malitios :mrgreen:

In speranta ca de data am fost inteles mai bine

Batrane apicultor ... te rog sa-mi ierti malitiozitatea si ... lipsa de intelegere !
NICI ACUM NU AM PRICEPUT !!! Asa-s eu ... mai greu de cap ! :evil:
Eu am inteles asa ... din ce ai postat ... dupa 5 zile de hranire intensa cu polen ,razuim ramele dupa metoda Calinescu , administram sirop pe viata si pe moarte si dupa 6 zile avem 4-5 rame cu puiet ... Am inteles bine batrane Marian ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde andrei_calinescu » 23 Feb 2012, 22:46

Inca o data aceasta metoda nu poate fi aplicata decat daca prin hraniri de completare s-a blocat cuibul complet.
Rama plina. Altfel nu prea ai ce razui. si nu iti permiti sa permuti ramele cuibului in martie.
Metoda necesita standardizare, adica rezerve de sirop invertit de preferinta.
Asa cum spuneam undeva o rezerva de 20 litri sirop/fam. Cand vorbim de coroane pentru iernat eu gandesc toata rama Dadant sau cel putin 3/4 din ea.
andrei_calinescu

Mesajde paul » 23 Feb 2012, 22:51

Andrei ... in toamna ,ramele de iernare erau pline cel putin 90 % !!! Datorita invataturii ... Maestrului Zen ! Cred ca va mai ramane ceva ... de razuit !
paul

Mesajde andrei_calinescu » 23 Feb 2012, 22:54

ramane spatele - partea opusa urdinisului. e perfect
Cine e maestrul Zen?
andrei_calinescu

Mesajde proapis13 » 23 Feb 2012, 22:58

De parca n-ai sti ;)
proapis13

Mesajde paul » 23 Feb 2012, 23:01

"andrei_calinescu"
Cine e maestrul Zen?

Andrei ... forumul asta are si niste sectiuni ... off topic ! Se vede ca nu prea cobori din inaltimi(le)forumului ... :(
Chiar nu stii cine-i Maestrul Zen ???
Hai ca-ti spun ,dar sa stii ca mi-o iau pentru asta !
Este ... Maestrul Pupe !!!
paul

Mesajde proapis13 » 23 Feb 2012, 23:03

paul scrie:NICI ACUM NU AM PRICEPUT !!! Asa-s eu ... mai greu de cap ! :evil:
Eu am inteles asa ... din ce ai postat ... dupa 5 zile de hranire intensa cu polen ,razuim ramele dupa metoda Calinescu , administram sirop pe viata si pe moarte si dupa 6 zile avem 4-5 rame cu puiet ... Am inteles bine batrane Marian ???

Atunci e vina mea ca nu m-am facut inteles,no ofence ;)
proapis13

Mesajde andrei_calinescu » 23 Feb 2012, 23:06

Hm , asa e , ai perfecta dreptate.
Eu il mangai Baditza Ioan. Ca e gingash.
andrei_calinescu

Mesajde paul » 23 Feb 2012, 23:11

proapis13 scrie:
paul scrie:NICI ACUM NU AM PRICEPUT !!! Asa-s eu ... mai greu de cap ! :evil:

Atunci e vina mea ca nu m-am facut inteles,no ofence ;)

Batrane apicultor ... nu ma pot ofensa pe cineva care recunoaste cinstit ...atat pot !!!
No offence... :lol:
@ Andrei ... off topic .
E asa gingas ca inclusiv formula de adresare Maestre ... mi se pare o impietate ! :idea:
Sa vezi acu' ce mi-o iau ...
paul

Mesajde teinegru64 » 23 Feb 2012, 23:17

Paul ..vezi ca ai iesit din teritoriu ...ramaii pe culmile domniilor-voastre.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Badea Alin » 23 Feb 2012, 23:19

vicpo scrie:dl proapis am recitit in parte cartea lui malaiula pagina 48 scrie printe altele;introducereade polen sau inlocuitori ai acestuiatre sa inceapa chiar in timpul iernii cind se vor administra sub forma de turtite amplasate deasupra fagurilor...pina in 15 martie vor exista in corpul de sus 7 -8 faguri cu puiet;.Citind acum 2-3 ani aceste rinduri fac tot posibilul sa am acesti macar 6 faguri cu puiet in jurul acestei date.Toate metodele de intretinere a albinelor le-am aplicat doar din ce am gasit in carti de specialitate , in ce priveste necesitatea zborului de curatire a fost 3 zile consecutive in ianuarie(3-4-5)cind albinele au iesit afara. ps i-mi pare rau ca discutam din taste fata in fata sint convins ca ne intelegeam altfel,numai bine

felicitări tuturor care vor avea 6-7-8 rame cu puiet la 15 martie ...
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR