Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

inceputuri!

Mesajde luku2 » 23 Feb 2012, 21:09

Pirjol Constantin
Onesti
Bacau
36 de ani
Casatorit, un baietel de 7 ani,(ajutorul meu la albine)
Primul contact cu albinele prin 97 .Eram prin Grecia atunci si faceam pastoral cu vreo 120 familii.
Din 2002 am proprii mei stupi,am inceput cu 2 si prima extractie la salcam mi a dat si prima satisfactie(vreo 40 kg),apoi a urmat teiul(alte 40 kg). am fost super multumit de primul meu an iar in anul urmator am facut primul meu roi.Au urmat cativa ani in care nr de stupi a oscilat de la 2 la 12 ,acum am vreo 30 si ceva.
In urma cu 4 ani din cauza tratamentelor efectuate necorespunzator la controlul auditiv din ianuarie nu mi a raspuns nici macar o familie....infestare masiva cu varoua
Am strans din dinti si in primavara am cumparat alte 8 familii.

Stupii ii am pe 2 vetre, pe una tin roiurile si in cealalta familiile de productie.Cutiile pe care le folosesc sunt verticale pe 10 rame Dadant si caturi intregi si pe 12 rame si cat de 1\2. Mai am si cutii orizontale pe care le am despartit cu diafragme pentru a ierna roiurile .
Am incercat sa incarc si ceva poze dar mai intai sa le micsorez.
luku2

Re: inceputuri!

Mesajde proapis13 » 23 Feb 2012, 22:12

Bun venit in marea familie a apicultorilor forumisti :!:
Te asteptam si cu foto cind se poate
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde luku2 » 05 Mar 2012, 14:30

DSC00197.JPG
luku2

Mesajde bostina constantin » 05 Mar 2012, 15:39

Bine ai venit tizule pe Stuparitul !!! :) Sa-ti traiasca feciorul si sa te iubeasca!! :D .Gata, ia zi-ne cum se lucreaza in Grecia, si nu numai atat. Sanatate tie si familiei!! C.B
bostina constantin

Mesajde luku2 » 05 Mar 2012, 16:59

Apicultorul la care am lucrat o perioada de timp in Grecia folosea stupi verticali pe 10 rame ,cu rama Dadant.
Cules intensiv aveam la portocal ,cimbru si fanete .
inmultirea familiilor de albine o facea prin stolonare si introducerea de matci in colivii. Matcile si le producea singur
Primavara le punea peste rame o turta (tip apifonda)
Pe timpul iernii peste cuib punea folie pe care o gaurea in cateva locuri pt aerisire si peste folie doua ziare, (in decursul iernii nu scadea temperatura de 5 ori sub 0 grade
luku2

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?