Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Muzica Crestina

Mesajde Ioan Guist » 25 Feb 2012, 21:11

Paul, uite ce am vrut eu sa-ti spun:

O varianta reusita.Sunt inebunit dupa ea.
http://www.youtube.com/watch?v=38RZlooc ... re=related
O alta varianta, un alt glas (mai multe).Tot reusit.
http://www.youtube.com/watch?v=C7b7ybDa ... re=related
Alta (place mie)Postez pentru melodie,clipul aranjat dupa film.Zic eu reusit.
http://www.youtube.com/watch?v=huatornT ... re=related
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 25 Feb 2012, 21:14

Ioan Guist

Mesajde paul » 25 Feb 2012, 21:34

Ioane ... cred ca-i o problema de educatie religioasa !!!
Este foarte frumos ceea ce ai prezentat insa dispare dimensiunea sacrului ! Din punctul meu de vedere ...
Nu pot concepe muzica religioasa decat ... psaltica ! Pe note psaltice !
Fara a fi un cunoscator ... recunosc cand se canta pe note psaltice sau pe note liniare !
No offence !!!
Mi-am calcat "cataua" si m-am adresat cu ... Ioane ! Nu mi se pare in regula ,dar ... faca-se voia ta !
Esti ultima persoana cu care as dori sa intru intr-o disputa !!!
P.S. Cantarea religioasa ar trebui sa excluda instrumentele ! Cantarea religioasa ,poate fi asimilata rugaciunii ,de aceea nu ar trebui completata sau adaugita ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde modigliani » 25 Feb 2012, 21:58

paul scrie:Nu pot concepe muzica religioasa decat ... psaltica ! Pe note psaltice !
.

Si daca nu-i ..... psaltica dar il are pe DUMNEZEU ?

Ce zici de asta ? ( azi nu te-am mai sunat . Sunt ...... Te sun maine . Promit )

modigliani

Mesajde paul » 25 Feb 2012, 22:49

marian sima scrie:Dar si sa impletesti sacrul cu;
Vai de cei ce disdedimineata alearga dupa bauturi ametitoare ,si sed pina tirziu in noapte si se inferbinta de vin.
Arfa si alauta ,timpana flautul si vinul le inveselesc ospetele ;dar nu iau seama la lucrarea Domnului ,si nu vad lucrarea miinilor lui.

Asta spune Dumnezeu in Isaia 5;11-12

Mariane ... hai sa nu le amestecam !
Vorba Ecleziastului ... este o vreme pentru toate !!!
Mariane , nu te da ... "sectie fruntasa"! Am cunoscut o persoana publica care detine o functie importanta si care apartinea unui cult ... Acea persoana amesteca vodca cu ... coca cola ! In ce credea ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cristi_vidican » 25 Feb 2012, 23:04

Un cantec compus de un credincios (Nicolae Moldoveanu), care a stat 12 ani pentru credinta lui.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde modigliani » 25 Feb 2012, 23:06

paul scrie:Mariane , nu te da ... "sectie fruntasa"! Am cunoscut o persoana publica care detine o functie importanta si care apartinea unui cult ... Acea persoana amesteca vodca cu ... coca cola ! In ce credea ???

In ...... Sima ! :lol:
modigliani

Mesajde cristi_vidican » 25 Feb 2012, 23:18

Dragilor,
daca aveti de postat muzica crestina (de orice fel) postati, daca nu, de ce distrugeti un topic?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Johny » 25 Feb 2012, 23:22

paul scrie:Ioane ... cred ca-i o problema de educatie religioasa !!!
Este foarte frumos ceea ce ai prezentat insa dispare dimensiunea sacrului ! Din punctul meu de vedere ...
Nu pot concepe muzica religioasa decat ... psaltica ! Pe note psaltice !
Fara a fi un cunoscator ... recunosc cand se canta pe note psaltice sau pe note liniare !
No offence !!!
Mi-am calcat "cataua" si m-am adresat cu ... Ioane ! Nu mi se pare in regula ,dar ... faca-se voia ta !
Esti ultima persoana cu care as dori sa intru intr-o disputa !!!
P.S. Cantarea religioasa ar trebui sa excluda instrumentele ! Cantarea religioasa ,poate fi asimilata rugaciunii ,de aceea nu ar trebui completata sau adaugita ...

Cu respect vreu sa va reamintesc, daca cumva ati uitat sau daca nu stiti sa va spun ca muzica psltica si-a lut denumirea de biblie, si anume dupa cartea PSALMILOR. Va rog cititi aceasta carte si vedeti cum trebuie sa slavim pe Domnul Dumnezeu. Cu respect pentru toti cei interesati Ioan Avramescu! :)
Johny

Mesajde Ioan Guist » 25 Feb 2012, 23:33

Va rog.Sa ramanem la muzica religioasa.
Sau daca-mi permite Cristi, sa ramanem la muzica ce o ascultam cand avem gandul catre Dumnezeu.

Va rog frumos.
Ioan Guist

Mesajde modigliani » 25 Feb 2012, 23:41

Ioan Guist scrie:Va rog.Sa ramanem la muzica religioasa.

Pupe , fratioare , muzica religioasa ....... O PUTEM DEFINI ca stil sau ca traire ??????? :o :o :o

Ia vezi ...... "ROCK-UL" aista ( te rog mult ! ) :

modigliani

Mesajde Bee Happy » 25 Feb 2012, 23:43

Paule, Paule! Pentru ce ma prigonesti? :(
Repet interpelarea asta, pentru ca esti prea exclusivist privind ''muzica crestina''
Ce muzica se canta in cer? Ce muzica place lui Dumnezeu? Putem sa stim noi sigur???
Daca lui Dumnezeu, atunci cand lucreaza, ii place sa asculte emisiunea de rock crestin, facuta de Lupu' pe VRS???
Daca atunci cand se odihneste, asculta cantece psalmice?
Daca atunci cand creaza, asculta simfonii?

Chiar daca vocea umana este instrumentul muzical perfect, haide sa acordam putin credit si stramosului nostru Iubal, care a inventat primele instrumente muzicale. Daca acestea completeaza in mod placut vocea umana, ce este asa de rau? Vorba aceia: '' Ce e frumos, si lui Dumnezeu ii place".

Deci ''care iaste muzichia care gaghila urechile'' lui Dumnezeu, intr-un mod placut? (ca sa-l parafrazez pe Caragiale :D )
Raspuns: Aceea care il apropie pe fiecare om de Dumnezeu.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde Bee Happy » 25 Feb 2012, 23:46

cristi_vidican scrie:Un cantec compus de un credincios (Nicolae Moldoveanu), care a stat 12 ani pentru credinta lui.

Adica 12 ani, a stat sa compuna cantecul? :shock:

Cristi, nu se intelege nimic ce canta. Te rog posteaza melodii, cu o calitate a sunetului mai buna.
Ultima oară modificat de Bee Happy pe 25 Feb 2012, 23:55, modificat 1 dată în total.
Bee Happy

Mesajde Bee Happy » 25 Feb 2012, 23:52

modigliani scrie:Pupe , fratioare , muzica religioasa ....... [u]O PUTEM DEFINI ca stil sau ca traire ???????

CA TRAIRE!!! De o mie de ori, CA TRAIRE. Nicidecum, dar NICIDECUM ca stil.
Bee Happy

Mesajde Ioan Guist » 25 Feb 2012, 23:54

Pictore,
Reusita.Lucrata.
Enervant" acum , e ca trebuie sa ascult si originalul.Ca e de metal.

Cred ca putem ramane la aceea...muzica religioasa.La cea care este recunoscuta in sensul larg.
Avem VRS pentru ...grele.

Bee

O stat in puscarie 12.De compus o compus sute .O iesit cu ele memorate.Nu mai stiu istoria.Parca le scriia pe hartie igenica si le memora.
Ioan Guist

Mesajde modigliani » 26 Feb 2012, 00:08

Bee Happy scrie:
modigliani scrie:Pupe , fratioare , muzica religioasa ....... [u]O PUTEM DEFINI ca stil sau ca traire ???????

CA TRAIRE!!! De o mie de ori, CA TRAIRE. Nicidecum, dar NICIDECUM ca stil.

Pupe scrie:Pictore,
Reusita.Lucrata.
Enervant" acum , e ca trebuie sa ascult si originalul.Ca e de metal.

Cred ca putem ramane la aceea...muzica religioasa.La cea care este recunoscuta in sensul larg.

Fratiorii mei , recunosc sincer ca particip partial la acest topic . Nu-i dau atentia cuvenita si binemeritata . Dar ......

Dar in functie de starea spirituala si energetica pe care-o am IL GASESC PE DUMNEZEU IN MINE ascultand si contopindu-ma cu diferite piese muzicale ( in contextul in care acceptam ca prin muzica , uneori , ne apropiem de EL )

Atat voi amandoi cat si eu cu "gaselnitelele" mele de pe youtube ..... avem dreptate . Pan-la urma ..... pe toate le-a lasat ..... tot Dumnezeu ! Ele "plutesc" perpetuu in jurul nostru . Noi , in functie de stare si de ceea ce cautam si-avem nevoie-n viata n-avem dacet sa-ntoarcem privirea si sufletul catre ele :

modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE