Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

ce e asta???

Mesajde janese » 27 Feb 2012, 13:51

se foloseste in bucatarie la obtinerea serbetului sau la fabrica de bomboane..este un praf alb ca acidul oxalic de fin
stie careva ,ceva mai mult despre el???se gaseste la noi???
Fişiere ataşate
tartar.JPG
tartar.JPG (10.44 KiB) Vizualizat de 5391 ori
Ultima oară modificat de janese pe 27 Feb 2012, 13:59, modificat 1 dată în total.
janese

Re: ce e asta???

Mesajde Cristian IONITA » 27 Feb 2012, 13:58

De fapt cream of tartar este sare de lamaie.
Crema de tartar este numele comun pentru hidrogen formă de tartrat de potasiu, o sare de acid care are un număr de utilizări în gătit.Ajuta in mod special la stabilizare si da volum albusului de ou batut. Se foloseste la bezele, la checuri. Este sub forma de cristale albe, asemanator bicarbonatului de sodiu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Potassium_bitartrate
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde pngflorin » 27 Feb 2012, 20:57

janese scrie:se foloseste in bucatarie la obtinerea serbetului sau la fabrica de bomboane..este un praf alb ca acidul oxalic de fin

te apuci de gatit ???, ...sa supar soacra pe matale si nu iti mai da de mancare ???? :lol:
pngflorin

Mesajde LUCIAN AVRAM » 27 Feb 2012, 22:08

pngflorin scrie:
janese scrie:se foloseste in bucatarie la obtinerea serbetului sau la fabrica de bomboane..este un praf alb ca acidul oxalic de fin

te apuci de gatit ???, ...sa supar soacra pe matale si nu iti mai da de mancare ???? :lol:

nu ma , e prea zgarcit sa de-a bani pe zahar , si a dat iama prin bucataria lu mama soacra , a gasit pachetul ala si nu stie daca sa-l fure sau nu , :lol:

sa traiesti nea Eugene ! :)
LUCIAN AVRAM

Mesajde victor s » 28 Feb 2012, 23:17

eu cred ca va inselati cu totii...!
nea Janese i-si dreseaza albinele sa-si inverteasca singure siropul... ;)
acum sa nu ma trimiti la ...impins vagoane... ! stii doar ca sunt prieten cu mata...!
Ultima oară modificat de victor s pe 28 Feb 2012, 23:21, modificat 1 dată în total.
victor s

Mesajde adycnst » 28 Feb 2012, 23:20

nea, janese NU, NU, NU auzi este pentru prajituri nu pentru albine, la albine miere dina aia de ai capatat la targ - la 3.14 stupi este suficienta, ba, ajunge si la anu'! :lol: :lol:
adycnst

Mesajde gica.mosu » 29 Feb 2012, 08:51

Eu cred ca ar merge...la reteta..cozonac !?!!!!!! nu stiu am glumit si eu....
La ONESTI s-a intors iarna (-12 gr)....Sanatate muuuuulta la toti...Mosuuu!!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde pin » 29 Feb 2012, 12:24

Eu am niste glucoza pe care am cumparat-o cand erau copii deranjati la stomac sa o folosesc in loc de zahar la inicatia doctorului. NU prea le-a placut asa ca e cutia intacta. Oare o pot face sirop pentru albine?
pin

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA