ghitacusman scrie:prietene badguy ,acum cateva momente in urma vroiam sa-l cert pe proapis 13 ca-i prea dur cateodata in exprimari . Daca vrei sa alimentezi masina si ai un peco la 5 km si altul la 10 km matale te duci la 10 km .
Nea Ghita,cearta-ma dar sa nu ma bati
Vezi ca la primavara iti ocup locul de la Batoti-Crivina,ala de linga nuci
badguy_goodguy scrie:Imi umple complet ramele de 1/1 din cat la salcam, si mai completeaza in jur de 7-10 cm din rama din cuib. Astfel voi avea si provizii dupa salcam si chiar pt. iarna + nu pot sa ma plang ca imi blocheaza cuibul,etc. Daca pun cat de 1/3 sau 1/2 automat imi duce in cuib mierea pana la 50% din ramele de cuib, imi omoara puietul cu miere si se mai si opresc din lucru (culeg mai putine kg decat cele de 1/1).
Am o noua intrebare: daca pana la salcam ajung sa am 18 rame cu puiet capacit (9 sus, si 9 jos, de 1/1 desigur) cum ar trebui sa procedez la salcam?
Pentru cultura ta generala de apicultor,albinele umplu mai intai
cuibul cu miere si dupa aceea se ocupa de cat daca mai este cules
Asa ca daca vrei sa faci miere si sa umpli un cat de 1/1 cauta sa ai cu 10 zile
inainte de salcam 9 rame din care cel putin 5 cu puiet capacit gata de eclozionare
a zecea rama poate fi rama oarba
Daca nu, nu pot sa culeaga decat cat sa blocheze cuibulsi ai sanse nici macar sa nu suie in cat
nemaivorbind de faptul ca daca e slab nu te alegi nici macar cu rame construite
Visuri taica,visuri.....9 sus si 9 jos toate de 1/1 la salcim e o utopie
salve

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...