Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Stup rotitor

Mesajde mihai123 » 28 Feb 2012, 20:53

Am o intrebare care are asa ceva sa ma lamureasca si pe mine.Am un prieten si ma tot bate la cap sa imi iau asa ceva .....ca vai doamne ce simplu ee si bla bla.Nu stiu daca sa dau numele lui dar e facut la unguri si in partea de jos am vazut ca are faguri circulari si e pe un tambur care se invarte..fiind alimentat la 12 volti.Ma intereseaza daca are cineva asa ceva si daca ee multumit de ei si cum se comporta.Pe site-ul de vanzare explica de ce ee mai bun dar nu am incredere ca vai daca se rotesc albinele acolo scapa de boli scapa si apicultorul de dat cu fum si alte vrajelii din alea ca vai productia de miere creste si ca volumul d emunca per sup scade.
Intrebarea mea daca este cineva de aici de pe forum care are asa ceva si daca e multumit de el.
Multumesc !
mihai123

Re: Stup rotitor

Mesajde cavaleriu » 28 Feb 2012, 21:17

saL.dl.kiloz are asa ceva intra pe pag. lui pe forumul vechi din cite imi amintesc eu este singurul de pe forum care are asa ceva ;) ;)
cavaleriu

Mesajde proapis13 » 28 Feb 2012, 21:20

Mi-ar placea si mie unul insa pretul e prea mare
Din ce am citit am inteles ca in astfel de stupi
nu se cuibareste varooa :o
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde mihai123 » 28 Feb 2012, 21:43

Exact asta ee stupul de care va povesteam.Pareri? am tot cautat si nu gasesc nimic in forum basca ca am fost logat in urma cu un alt nick si nu mai gasesc ce aveam ....in fine astept pareri si multumesc de raspunsuri .
mihai123

Mesajde nae » 28 Feb 2012, 22:58

mihai123 scrie:Exact asta ee stupul de care va povesteam.Pareri? am tot cautat si nu gasesc nimic in forum basca ca am fost logat in urma cu un alt nick si nu mai gasesc ce aveam ....in fine astept pareri si multumesc de raspunsuri .

Incearca sa ingrijesti 3,14 fam . in sistem ''normal'' si dupa 1-4 ani vei hotara singur ..ce si cum !?
nae

Mesajde mihai123 » 01 Mar 2012, 05:43

Daca taceai filozof ramaneai...............
mihai123

Mesajde pescaru » 01 Mar 2012, 16:50

Personal consider ca unii dintre noi simplifica stupii cat mai mult pt. a fi mai aproape de natura altii complica un stup cu tot felul de sarme , rotunduri etc . La acest stup mierea la ,,coronita '' nexam pt. ca unghiul de inclinare este perpendicular pe foita celulelor crescute , deci iarna mor de foame ,paduchii nu cred ca daca stau cu cu susul in jos au ameteli . Pe scurt , cel care prezinta crede ca este la birou cum este imbracat , iar stupul nu e o masina a timpului ,calculator sau o nava spatiala care trebuie complicata cu tot felul de accesorii ,stupul este patrat , dreptunghiular cu rame de dimensiuni diferite ,dupa placerea omului ,sita sus ,jos si capac si vopsit in diferite culori ,iar cel care la laudat sa vina aici cu prezentarea dupa cativa ani de folosinta si cu rezultate pozitive in miere si restul . :mrgreen:
pescaru

Mesajde nae » 01 Mar 2012, 17:45

mihai123 scrie:Daca taceai filozof ramaneai...............

Va rog sa ma scuzati ! Raspunsul meu nu s-a vrut tedentios . Bafta !
nae

Mesajde mihai123 » 01 Mar 2012, 18:07

Eu imi doresc sa aud pareri ale celor care au sau care au avut.Daca este performant intradevar sau e doar o chichita de marketing.Ca de astea suntem satui toti ....reclame mincinoase si preturi mari.Dar daca pe perioade de timpi se amortizeaza cheltuiala si timpi de lucru la el se diminueaza ...de ce nu?
Fiecare ne dorim scule performante si procente de profit cat mai mari .
Succes la toata lumea!
mihai123

Mesajde stuparul2011 » 03 Mar 2012, 11:12

buna,
eu cred ca am vazut pe undeva(posibil pe internet),ca in Ungaria se foloseste pe scara larga.
eventual cautati foarte mult pe internet.
daca aveti ceva cunostinte sau stie eu,e posibil sa aflati mai multe informatii.poate apicultori de pe forum au prieteni apicultori din Ungaria si poate se face vreo legatura.
va multumesc,
numai bine
stuparul2011

Mesajde kamy » 24 Mar 2012, 22:54

ar fi bun cand vrei sa extragi doar maresti turatia!erea o gluma!
kamy

Mesajde Liviu Began » 25 Mar 2012, 20:25

Cred ca sungurul avantaj (si care se si amortizeaza in timp) este faptul ca ramele, asa cum s-a vazut sunt cu faguri din plastic, deci s-a terminat cu insarmatu, faguri de cladit munca de facut si montat rame. In rest cu dispozitivul de rotire, temporizator, roti dintate etc, cred ca ajunge la un pret "de ti se curbeaza urechile" iar amortizarea va avea loc doar la fii-miu, cu conditia ca si el sa lucreze cu acel stup.
Parerea mea 1 ;)
Munceste ca si cum n-ai muri niciodata dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine .
Liviu Began

Mesajde proapis13 » 25 Mar 2012, 21:16

Am gasit aici mai multe amanunte dar nu destule
http://stuparitul.3xforum.ro/topic/26/N ... PICULTURA/
Colegul Kiloz l-a experimentat si poate intra si ne spune mai multe
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde stuparul2011 » 26 Apr 2012, 01:24

apropo mi-am adus aminte....cam tarziu,dar na
la ghiroda la expozitie chiar am intrebat un apicultor sarb ce parere are despre acest stup,deoarece el a tinut o prelegere despre combaterea varroa.
poate dintre dumnevoastra ati fost acolo....
dansul zicea ca nu are efect dar ca in plus se poate sa afecteze si larvele de puiet,tocmai datorita faptului ca se roteste iar astfel puietul ajunge si sta in propria murdarie.
de asemenea a mai spus ca este indicat a se folosi doar pe pavilion.in pastoral.
cred ca raspunsul era ceva mai complet....dar cam asta e ideea.
daca a fost cineva acolo si isi aminteste rog sa scrie.
numai bine
stuparul2011

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR