Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: victor s

Mesajde victor s » 23 Iun 2011, 13:42

daca te referi la surpriz asta, mai ai un pic de asteptat...larvele sunt introduse dar eu, stupar de sambata si duminica, abia maine ajung la "surpriza...
si eu sunt la fel de curios si vorba lui nea Gica..."ma invart in casa ca un leu in cusca"
:lol:
Fişiere ataşate
15062011651 (Medium).jpg
15062011651 (Medium).jpg (19.27 KiB) Vizualizat de 6481 ori
victor s

Mesajde cosmin_tanase82 » 23 Iun 2011, 16:54

Si eu sunt tare, tare curios...cum veti proceda mai departe cu botcile? In nuclei sau direct in roi?
Eu am facut o greseala cu nucleii de imperechere si nu as vrea sa o repetati si dumneavoastra. Daca faceti nuclei de imperechere va sfatuiesc sa ii tineti cel putin 48 de ore la racoare inchisi cu hrana suficienta. Eu nu am facut asa si au fost furati de celelalte albine din stupina. Am pierdut cele 8 botci pe care le obtinusem prin transvazare. O iau acum de la capat cu o alta serie saptamana asta. Din aceasta serie vreau sa introduc botcile direct in roiurile formate. Stiu ca se va mai pierde timp insa nu stiu daca sa incerc din nou procesul cu nucleii de imperechere. Acesti nuclei de imperechere nu au nici hranitor ceea ce ingreuneaza administrarea hranei. Daca luati nuclei de imperechere, sau va confectionati neaparat sa aiba hranitor incapator.
cosmin_tanase82

Mesajde victor s » 23 Iun 2011, 18:50

multumesc pentru sfaturi, sunt bune de luat in seama atunci cand va veni momentul.
in acest moment ,adevarata provocare este aceea de a-mi demonstra ca pot face si eu o tranzvazare.
si inca o chestie...hai sa nu mai vorbim la pers.2 vreau sa cred ca aici pe forum suntem o familie .
te salut si i-ti multumesc pentru intelegere ! ;)
victor s

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Iun 2011, 19:08

victore ai primit mesajul ???????
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde victor s » 23 Iun 2011, 21:12

da, multumesc din suflet...! (scuze , am uitat sa dau un reply)
victor s

Mesajde victor s » 23 Iun 2011, 21:43

acestia sunt nucleii ce as vrea sa-i populez si sa introduc eventualele viitoare regine... ramele sunt bagate in alti stupi la crescut, si in acest moment sunt pline ochi de miere...
nucleul este compus din trei rame+ hranitor.
ideea era urmatoarea: sa bag cate 2 mini-rame cu miere, o mini-rama cu F.A. si hranitorul.
dar totul depinde de reusita mea cu cresterea de matci ;)
Fişiere ataşate
21022011514 (Medium).jpg
P1020538 (Medium).JPG
victor s

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Iun 2011, 22:21

victor s scrie:acestia sunt nucleii ce as vrea sa-i populez si sa introduc eventualele viitoare regine... ramele sunt bagate in alti stupi la crescut, si in acest moment sunt pline ochi de miere...
ideea era urmatoarea: sa bag cate 2 mini-rame cu miere, o mini-rama cu F.A. si hranitorul.

salut victor !nucleul din poza este de la " batranul " ? eu mi-am cumandat 20 de bucati de la el si are o rama mare plianta in 3 si o rama hranitor uluc !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde victor s » 23 Iun 2011, 22:42

nu , nu este nucleu facut de batranul. acesta are doar 3 rame ( 4 rame daca nu as baga hranitorul)
2 rame una in capatul; celeilalte realizeaza o rama de 1/2.
este un nucleu realizat de bee happy (adrian chiorean) .
pacat ca nu se apuca serios de tamplarie...are talent nu gluma si cu ocazia asta i-i multumesc din nou pentru micronucleii ce m-i ia facut cadou !
victor s

Mesajde cosmin_tanase82 » 23 Iun 2011, 22:52

victor s scrie:acestia sunt nucleii ce as vrea sa-i populez si sa introduc eventualele viitoare regine... ramele sunt bagate in alti stupi la crescut, si in acest moment sunt pline ochi de miere...

Arata foarte bine. Se vede ca ai muncit ceva la ei. (respect rugamintea de a ne tutui :) )
Eu spun ca o sa reuseasca 100% aceasta operatiune.
Tin pumnii desi sunt convins ca nu am de ce. :)
cosmin_tanase82

Mesajde redoo » 23 Iun 2011, 23:34

se pare ca toata lumea pariaza pe tine :D .
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde trantor » 24 Iun 2011, 09:00

Eu pariez ca o sa ai mai mult de 4 regine si o sa-ti fie foarte greu sa alegi!!!

Luni 27 trebuie sa merg Pitesti -Drobeta Tr.Severin si inapoi ; daca stiti pe cineva care face astfel de cutii de nuclei pe ruta asta vreau si eu persoana/telefon
....
trantor

Mesajde Bee Happy » 24 Iun 2011, 15:08

Victore, arata bine nucleele, asa vopsite si cu literele acelea cuneiforme pe fata lor.
Dar unde sunt albinele din ele? Grabeste-te ca pleaca trantorii in tarile calde.

Anul trecut, eu am iernat matci in doua astfel de nuclee, puse unul peste altul. Am luat fundul la unul din ele, si am unificat albinele. Au supravietuit matcile. Mortalitatea albinelor a fost cam mare si a trebuit sa hranesc in feb. si mar., dar a fost OK. Acum cele doua regine isi fac treaba in fam. normale.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde victor s » 25 Iun 2011, 18:06

va multumesc din suflet pentru incurajari, dar , asa cum spunea nea Gica, belele si bucuriile se tin lant de mine.
colegul (si prietenul sper, Gabi bee) m-a sunat joi ca are 3 matcute neimpercheate si nu are ce face cu ele si ar fi pacat sa se piarda...
ideea a fost sa le iau, iar daca va fi sa scot si eu matcute, voi vedea ce fac cu ele...macar sa iasa treaba...
am scos ramele pentru nuclei gata construite si cu ceva puiet in ele, le-am introdus in nuclei cu albina acoperitoare, am mai scuturat ceva albina tanara (doici de pe ramele cu puiet larvar) iar astazi am introdus in custi viitoarele doamne incoronate.
asta a fost bucuria...vine si randul vestii proaste... nici o botca nu a fost luata in crestere, deci reusita operatiunii mele a fost ZERO %
undeva am gresit dar durerea este ca nu stiu unde...data viitoare poate va iesi ceva... :shock:
as fi pus ceva foto, dar ori vremea ori lipsa culesului le-a creat o stare de nervozitate exagerata si am cam fost capsat de nu mai puteam tine aparatul in mana... :lol:
poate pe viitor i-mi voi cumpara si eu o pereche de manusi pentru astfel de momente...
dar...sa fim sanatosi cu totii. spor in toate va doresc !
victor s

Mesajde gabi bee » 25 Iun 2011, 22:11

imi pare rau pt botcile care nu au fost luate in crestere , dar sunt sigur ca data viitoare o sa iasa mai bine . poate se imperecheaza matcutele cu bine si iti mai trece supararea .eu abia astept sa-mi dai o veste buna ! mult succes ! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde gica » 25 Iun 2011, 22:55

victor s scrie:va multumesc din suflet pentru incurajari, dar , asa cum spunea nea Gica, belele si bucuriile se tin lant de mine. ..vine si randul vestii proaste... nici o botca nu a fost luata in crestere, deci reusita operatiunii mele a fost ZERO %
undeva am gresit dar durerea este ca nu stiu unde...data viitoare poate va iesi ceva... :shock:
as fi pus ceva foto, dar ori vremea ori lipsa culesului le-a creat o stare de nervozitate exagerata si am cam fost capsat de nu mai puteam tine aparatul in mana... :lol:

Victor,un sut in fund un pas inainte.Maaaaaaaaaaaa:
- la rama claditoare te-ai uitat sa vezi ca nu cladesc nimic.Pai tu cu matzu gol ai chef de alea-alea ?
- de stimulat ai stimulat ?
- de o anume reteta de stimulare pentru ce vrei tu sa faci ai auzit?
- esti sigur ca ai pregatit coloniile pentru acceptare si crestere cum trebuie ?
- ai citit sau auzit ca atunci cand esti in stare sa faci cate matci vrei si cand vrei incepi sa mirosi a stupar si gata hop si eu ?
Vezi ca avem un coleg pe aici,smady parca,te dau pe mana lui si te toaca de te lasi pagubas.Ca tot zice el de crescatorii de matci ca sunt niste tepari.
Anul asta pentru tine s-a terminat, ai festelit-o.Mai este si la anu un an.Iti doresc succes
Ia viteza ca nu mai este mult.
Victor,dupa trei ani de incercari am reusit.Am marcat cu alb.A fost acum 25 de ani.
Da-i bataie.
gica

Mesajde alt stupar » 25 Iun 2011, 23:02

Victor, maine te duci in stupina, orfanizezi cel mai prost stup pe care=l ai si o iei de la capat, da ?
again end again, gena neglijabila, important sa-ti faci mana si la anul reusesti pe recordist.
Deci maine... nu luni da ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?