proapis13 scrie:300
Daca la data cind te hotarasti sa faci pasul asta ai cel putin 7 rame de puiet in cuib din care macar 3 cu puiet capacit,200 de regine,un cules de intretinere sustinut si 1Tona de stimulent lichid,ai toate sansele sa intri cu toti in iarna
salve

Sal'tare!
Asculta la bunicu'......
Daca vrei sa faci bani, in conditziile actuale cand e o adevarata " foame" de material biologic, ai grija sa-ti pregatesti terenul din anul anterior, cand cladesti la faguri in draci, apoi primavara faci stimulare la meserie si atuncea potzi sa faci inmultziri, ca ai cu ce.......
Degeaba vrei sa faci inmultziri daca n-ai faguri claditzi sau daca n-ai familii tari....Familiile si roii se vand in general "pe x rame".....
Hai ca mancare le dai.....Din sac..... Dar trebuie sa te potzi baza pe materialele ajutatoare.....Inclusiv lazi goale.....
Vezi ca de " meserie" n-am zis nimic!......Aici, ar fi vorba despre producerea matcilor necesare.......Dar despre asta,fiecare ce si cat stie.....
Totul e cat ramane castigul cand tragi linie!......Iar daca din cand-in-cand mai primesti si cate un telefon de "Bunaziua" de la cumparatori care-tzi spun cum merge afacerea (nu-i musai sa-tzi multzumeasca doar sa te informeze), atuncea castigul este cu atat mai mare.....Restul......Filosofie ieftina.....
Sal'tare!
Donbazil - Faget
P.S. Am vazut vanzatori de familii si roi cu stupine de 50-100 de familii, cunoscutzi in lumea stupareasca cu un "nume", dar niciodata n-am vazut "producatori" de material biologic cu 10 stupi.....Astia doar daca.....Lichideaza!.....