vicpo scrie:LUCIAN AVRAM scrie:ia-ti cateva familii si ai grija sa ai pe langa tine un apicultor cu experienta care sa te ajute cand te incurci , ca sigur o sa te incurci
daca pot sa te ajut cu ceva , da-mi un semn ,
vicpooooooo , ajuta-l bre pe omul asta ca e contaran de-a matale

dl lucian daca orlando are nevoie de ajutorul meu sint dispus oricind ,oricum momentan se poate descurca cu sfaturile dumneavoastra bune de altfel la care am un singur amendament sa-si cumpere nu citeva familii ci sa investeasca toti bani in familii de albine( 50 daca poate)va invata sa le creasca fara probleme n-ui chiar asa complicat cum se spune. ps sinteti superficial in ce priveste faptul ca l-am aparat pe orlando pt ca sintem din acelas judet ,daca urmariti pastarile pmele nu m-am cramponat de cei din congo (vezi cazul panshe in problema cu loca)iar in ce priveste votul pt sponzorizare am optat pt gabi desi ionut este argesean si baiat de nota10,in rest sint convins ca ne putem intelege numai bine.
Nu contrazic pe nimeni, asta nu cred ca e recomandat unui incepator, care dupa cum spune "am citit o carte mai veche din scoarta in scoarta, in rest diverse postari pe net sau din reviste. am fost si intr-o stupina de mai multe ori.", adica exp aproape de zero sa inceapa acest hobby/afacere/meserie cu 50 de familii si investitie f mare.
Esecul poate sa il faca sa regrete ca a vazut albina si nu cred ca e indicat , iar investitia in 50 de familii si inventar ca sa le sustina duce undeva la 10000 de euro.
Eu unul nu recomand mai mult de 5-10 familii, plus ca are tot sezonul apicol in fata poate sa faca experimenta si sa invete ...iar daca sunt apicultori care sa ii arate in zona, carti, forum o poate scoate la capat .
In rest, FELICITARI PT INTENTIE.