Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

La prisaca

Mesajde bostina constantin » 27 Feb 2012, 15:16

Va salut pe toti!!
Nu ma mai prezint, m-am prezentat pe topicul celalalt. Am deschis acest topic pt ca nu am reusit sa schimb numele vechiului topic, pt care am fost bestelit, pe drept.Amintesc ca am 55ani, am un fiu impreuna cu sotia Lili, si doi nepoti Georgian si Andrei.Locuiesc in Buzau, si am stupii in Candesti, unde avem in propietate [cumparata],o casa batraneasca si cca 2000 mp livada si gradina. Cum am mai scris am trei familii de albine provenite din trei roi, astfel ;
unul prins intr-un pom, unul primit cadou si al treilea facut asta vara din cei doi. Am sa pun niste poze facute din vara pana in acest moment.Va multumesc tuturor pt ca datorita voua am capatat ceva experienta apicola, si astfel am trecut iarna pana acum cu bine.
Fişiere ataşate
poze aparat 283 (Small).jpg
rama cu miere si puiet
poze aparat 282 (Small).jpg
alt roi
poze aparat 280 (Small).jpg
unul din roi
bostina constantin

Re: La prisaca

Mesajde bostina constantin » 27 Feb 2012, 15:27

Alte rame fata verso;
Fişiere ataşate
poze aparat 285 (Small).jpg
rama cu puiet capacit
poze aparat 286 (Small).jpg
verso la 285
poze aparat 284 (Small).jpg
verso de la prima postare
bostina constantin

Mesajde bostina constantin » 27 Feb 2012, 15:48

Alte;
Fişiere ataşate
poze aparat 289 (Small).jpg
verso
poze aparat 287 (Small).jpg
miere si pastura
poze aparat 288 (Small).jpg
stup deschis
bostina constantin

Mesajde bostina constantin » 27 Feb 2012, 15:57

ultimile din vara;
Fişiere ataşate
poze aparat 292 (Small).jpg
ultima
poze aparat 291 (Small).jpg
alta poza
poze aparat 290 (Small).jpg
rama din stup
bostina constantin

Mesajde jimm » 27 Feb 2012, 22:11

Sa traiti nea'Costica cum se prezinta familiile?
jimm

Mesajde bostina constantin » 27 Feb 2012, 23:10

[
jimm scrie:Sa traiti nea'Costica cum se prezinta familiile?
]
Bine ai venit Jimm pe noul topic!!!, asa de fericit sunt dupa ce am vazut ce am [cu ajutorul vostru] in cutii [nu am umblat in cuib]. Le-am pus, preventiv, in ianuarie niste turte cumparate, am urmarit evolutia, si doi au consumat cca 3/4 din ele, au facut zbor, nu intens, si le-am pus turte facute de mine , cu ceai , metoda lui nea Gica. Acum sa vad daca bucuria a fost prea devreme. Pun niste poze putin relevante, dar o sa revin . Sa fii iubit!!!
Fişiere ataşate
DSC00934 (Small).JPG
turta neinceputa
DSC00932 (Small).JPG
turta cumparata + turta facuta
DSC00930 (Small).JPG
turta cumparata
bostina constantin

Mesajde paul » 27 Feb 2012, 23:22

Nea Costica , da' matale ai albine in cutiile alea ??? :o :lol:
Acu' fara misto ... cred ca te-ai cam grabit cu turta !!!
Sarutari de maiini ... Doamnei Lili !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde bostina constantin » 28 Feb 2012, 00:03

[[quote="paul"]Nea Costica , da' matale ai albine in cutiile alea ???
Acu' fara misto ... cred ca te-ai cam grabit cu turta !!!
Sarutari de maiini ... Doamnei Lili !!]
Sa traiesti Paulica !!! si bine ai venit pe noul topic!! Am zis eu ca am albine in cutiile alea ,,frumoase''??? :ugeek:, eu am zis ca am familii de albine [daca nu stii diferenta intreaba-l pe Jimm :lol: ].
Despre oportunitatea turtelor, da-mi voie sa ma pup singur.... :roll:, multi ar fii dorit sa spuna ce am zis eu, dar ei nu au inteles ca la situatii deosebite[iarna deosebita] trebuie sa actionezi asisderea. Turta pusa preventiv [atentie facuse inainte zbor de curatenie, in Ianuarie], In situatia prezentata, nu poate face rau [albina stie ce are de facut] ; ii trebuie o ia nu-i trbuie nu o ia, cum s-a si ntaplat [doi au luat-o, unul nu]. Dar daca ii trebuie si nu are
de unde sa o ia? :roll: , se imprumuta la vecina?? :lol: .Multumesc pt doamna Lili, a fost foarte ocupata, a implinit nepotul cel mare Georgian 9ani, pe 25 [eu am zis ca implineste 10 ani, batranetea!!], si au venit toti pe ,,capul'' nostru, isi revine ea.Sa fii sanatos tu si familia ta!!!
bostina constantin

Mesajde bostina constantin » 02 Mar 2012, 09:57

Va salut pe toti!! Toti am fost copii, toate mamele au avut si au copii...!!! Sa admiram...!! ps cu regret ca nustiu autorul/autoarea, poate ma ajuta cineva....merci
Sărbătoarea Primăverii
Ultima ninsoare-a prins să cearnă,
Fulgul moale-a sărutat tăpşanul,
Mamă, când nici nu-mplinisem anul,
Tu mi-ai arătat întâia iarnă.

Mi-ai purtat mânuţa peste nea
Ca să simt că-i moale şi e bună
Şi-ai privit cu mine, împreună,
Ţurţurii ca un tăiş de stea.

Toate anotimpurile-apoi
Rând pe rând le-ai colindat cu mine
Ca să-nvăţ mai iute şi mai bine
Mândrele privelişti de la noi,

Şi-n căsuţa minţii să încapă
Bogăţia atâtor înţelesuri,
Câte sălcii se răsfrâng în ape,
Câte spice se îndoaie în şesuri.

Tu, întâia mea învăţătoare,
Cu poveţe drepte calea-mi semeni
Şi mă-ndemni spre dragostea de oameni
Ca spre cel mai drept dintre izvoare.

Aş dori să te iubesc mereu,
Să-ţi mângâi cu mana mea cea mică
Bluza mirosind a levănţică,
Mamă, când mă strângi la pieptul tău.

Ultima ninsoare-ncarcă merii
Dar curând ce plini vor fi de floare!
Martie, mămico, sărbătoare,
Sărbătoarea ta şi-a primăverii!
Sa iubiti si sa fiti iubiti!! cu drag C.B
bostina constantin

Mesajde aurelt60 » 02 Mar 2012, 10:56

Sa traiesti domn Costica... si bine ai venit ... recunosc repede un om de caracter dupa multe calitati pe care le are ....la dumneata se vede din dragostea pentru scris versuri(cred ca sint creatie proprie) si nu pot decit sa m-a bucur ca avem printre noi un om de asa valoare. Daca uneori trec repede peste postarile neinteresante, la dumneata citesc cu placere...... versurile dau un plus de culoare si inveseleste putin sufletele multora dintre noi. Este frumos sa scrii versuri mai ales ca odata cu venirea primaverii, florile pomilor si zborul albinelor aduce muza inspiratiei. I-mi doresc sa te gasesc destul de des defiecare data cind deschid calculatorul. Te salut si sa ai sanatate multa de la dumnezeu.
Ai grija ce iti doresti pentru ca este posibil sa se indeplineasca!
aurelt60

Mesajde paul » 03 Mar 2012, 17:50

Intru totul de acord cu ce a spus d-nul Aurel !!!
Nea Costica ... sa traiesti !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde bostina constantin » 03 Mar 2012, 22:09

Va salut pe amandoi!!! V-am mai spus eu voua ,,doar popa si :twisted: '' nu am fost si acum adaug si poet. Aceasta poezie am invatat-o in scoala primara, am uitat-o, am retinut o strofa si mi-a redat-o Google, si eu v-am postat-o voua. La servici am tradus-o in rusa [ patronul e rus], si am trimis-o bilingva pri meil colegelor de la TESA .Recunosc ca nu agreez daruirea martisoarelor, ci a floriloR. Eu am recunoscut ca nu sunt poet, dar am remarcat ca Aurel este un real critic literar.Ma bucur ca v-am sensibilizat!!. Sa fiti iubiti!!! Cu stima C.B.
bostina constantin

Mesajde Adi Hodis » 04 Mar 2012, 05:44

bostina constantin scrie:Alte rame fata verso;

Hai sa traiesti nea Costicaaa !!! ... ti-a fost dor di mini ? ... iote-ma ! :D

Faina matca ai in stupul ala ... mi-o vinzi mie ? ( plizzz ! ) ... s-au v'o 2 ; 3 fiice de la ea, ca ... mi-a cazut cu tronc !. ;)

Sa ai amprimavarare buna la albinute !

Ps
Stii ce-mi mai place din poze ? ... ca pot vedea dalta aia " instruita" in mai multe pozitii ! ... asa-i ca face treaba singura ? ... matale tre' sa o tii doar intr-o mana. ...
Sa ai nevoie de ea muult si bine ... la mai multe bucurii !!!.

Sa fi-i sanatos nea .Costica !.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde bostina constantin » 04 Mar 2012, 22:12

Bine ai venit mai Adi!!! Te asigur inca odata ca nu am glumit, eu nu mi-am facut prieteni, nici nu o sa-mi fac de teama sa nu dezamagesc sau sa fiu dezamagit, fapt ce va duce la ura. Chiar daca esti mai tanar decat mine, pt mine ai fost si ramai un model [ nu numai ca stupar]l, si acest lucru nu ma opreste nimeni sa-l spun. Daca am ceva sa-ti reprosez, este faptul ca muncesti cam mult, dar daca tu consideri ca se merita, asta e. Am mai spus si repet acu ; nu-mi place sa
perii umeri pe care nu sunt scame, dar nici sa fiu periat .
Sunt surprins ca nu mai bestelit [si mi-as fi dorit], acolo nu-i bine, acolo trebuia asa, dalta se ascunde cand faci poze, ca nu e Miss..... :lol: :lol: [ ma-i prins, cu dalta chiar am vrut sa arat ca am, ca am primit-o cadou].
Matca ce a pontat pe ramele acelea am luat-o din ,,copac'', nu stiu ce s-a intamplat cu ea asta vara [,,experienta'' stuparului, cred ca nu am departat suficient ramele, cand le-am scos si am strivit-o]. A aparut alta s-a imperecheat tarziu a pontat pana la sfarsitul lui septembrie, si a inceput ponta in prima decada a lunii ianuarie.Familia nu a luat turta[ pusa la bo{u}tic] nici anul trecut nici anul acesta, a iesit prima la zbor de curatenie, pleaca dis de dimineata la cules, ce zici e de bine sau de rau?? Am uitat sa spun, asta toamna a cantarit cu cca 5kg mai mult decat ceilalti doi, fiind cam la acelasi nivel. Daca ai ceva de comentat, despre acest lucru, da-i drumul daca nu ai timp las-o asa.
Hai ca m-am dat cu vorba, si stii cum e cu ,,vorba multa''.
Adi, ce-mi doresti tu mie acelasi lucru sa-ti dea Dumnezeu tie si familiei tale!! C.B
bostina constantin

Mesajde bostina constantin » 05 Mar 2012, 16:16

Va salut!! M-am saturat de zapada, asa ca vreau sa va arat ce a ramas in solar si un pui de nuc intr-n ghiveci [am pus vre-o trei nuci foarte mari si a rasarit acesta, in camera cu centrala. Sanatate !!
Fişiere ataşate
DSC00941 (Small).JPG
nuc in ghiveci
DSC00939 (Small).JPG
ete spanac
DSC00818 (Small).JPG
stupi in nameti
bostina constantin

Mesajde bostina constantin » 08 Mar 2012, 15:18

De >Ziua internationala a femeii< La multi ani!! :D o floare si......sampanie :roll:.Sa fiti iubite si sa iubiti!! :P Cu drag C.B.
Fişiere ataşate
poze aparat 116 (Small).jpg
poze aparat 029 (Small).jpg
bostina constantin

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?