saltare stupari
eu sunt ,sper, la inceput
DIACONU COSTEL
31 ani hd,casatorit cu un fiu si cu cu servici
cu boala de albine(din pacate nu le am inca )
noroc ca am un cunoscut cu vreo 50 an de stuparit (am inteles ca a fost si dascal de stupari pe timpu lu nea nicu) si pe fiu sau care are exp de vreo 30 ani.
de vreo 2-3 luni ma apucat virusu asta cu albinaritu si incet ma ia mai tare.ganduri am mai avut da mi lea spulberat un unchi dea sotiei,mai repezit(stupar cu vbreo 20 de fam de vreo 20 de ani)da acu mo luat rau gripa asta apicola,am studiat multe(net,carti,etc)da lipsa practici ma omoara.o rezolv eu si pe asta.
am avansat usor da sigur,mi am facut singur niste scule,am mai cumparat ceva,am luat 50 de rame pe care le am ansamblat,luna asta merg sa imi iau 2 -3 stupi orizontali pe care mi ia facut un tamplar si apoi sa imi iau faguri sa ii pun pe rame si cand vin roi ii pun in cutiii(suna frumos).
ma gandesc la o vatra stationara intro zona de deal ,intro vale cu panta de curgere de la vest spre est si ma gandesc sa o iau usor usor,,,.baza melifera e reprez de o padure ,ceva pomi ,culturi ici colo si flora din zona.
e dragilor ce ziceti acu: am ceva sperante, sau sa il cred pe unciu si sa o las balta.
ati vrea voi da acu sunt mai hotarat ca niciodata si cand vreau ceva cam tot timpu se intampla.
mai ramane lupta cu pretu asta la albina,mai sun mai intreb,mai caut si o rezolv eu.oricum astept sfaturi(bine intentionate ca vad ca si stupari sunt oameni) si sunt deschis la alte discuti .
doamne da bine!
toate cele bune
cypryx