Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dispozitiv pentru transport stupi

Mesajde giovanni » 17 Ian 2012, 23:12

Ioan Guist scrie:Cristi V,
Nu exista!! Daca suportii sunt stabili, daca nu sunt mai inalti decat lungimea "coarnelor" (45 cm) pe care sta stupul, de la lisa, se pune si se ia stupul cu doua caturi cu miere.Sute.Singur.
Ideea e asa : Bagi lisa sub stup.Inclini stupul pana cand roata se aseaza pe coapsa stanga.De aici o lasi sa ajunga pana pe pamant.Cateva miscari (o sa vezi tu) si ai luat familia si ai plecat.
cand vi din pastoral, ajungi la suporti si apleci catre tine stupul.Coarnele ajung aproape perpendiculare pe suporti.Atingi bine cu baza coarnelor, dupa care basculezi lisa in fata.Te vei trezi cu stupul jumatate pe suporti.Cu ajutorul lisei din 2-3 miscari in care ridici din brate si impingi in fata, ai terminat.
Daca nu am caturile pe stupi, eu pun sau iau cate doua cuiburi.Intai pun unul peste altul, apoi le iau deoadata si ...invers la descarcat.
Pe vetre, unde stupii stau pe suporti, cu lisa fac roii, iei de aici si muti dincolo, imprastii lazi sau le aduni.Etc.Nu iau lada cu mana.Lazile nu au manere.

Merge usor ,mai ales dupa ce prinzi schepsisul cu miscarea.capre voatsre nu pot fi cu mult mai inalte decat ale mele.

Mai taci ca ma facusi sa iau iar tigarea
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni

Mesajde B-father » 18 Ian 2012, 12:32

jiji scrie:x

frumos dispozitiv
as dori sa imi fac si eu asa ceva
puteti posta va rog dimensiunile?
m-ar interesa si grosimea materialalor ca sa stiu ce sa cumpar
multumesc mult
B-father

Mesajde jiji » 18 Ian 2012, 18:41

pot sa ti spun dimensiunile dar nu ar avea rost ca nu s or potrivi pe modelul tau de stup , iar in privinta tevii este rectangulara de 2pe 4 cm .
acum tu hotarasti cel mai bine cum sa faci furcile sa intre pe sub fundul stupului in functie de cum il ai tu.
jiji

Mesajde B-father » 18 Ian 2012, 23:28

multumesc mult
B-father

Mesajde mihaistupar » 25 Ian 2012, 11:06

Hai să vă zic eț o treabă. Apiliftul e cel mai bun.scump,da bun.strang bani pană pot lua unul .nu am bani pt el incă,dar sănătatea e cea mai importantă.sunt tanăr,și vreau să mă uzez cât mai tarziu.o spinare sănătoasă.valorează mai mult decât un apilift.e o părere personală,și nu vreau să fiu greșit inteles. Să faci menghina e cel mai greu.eu prefer să l las pe neamţ să lucreze.pt acea menghină trebuie oţel călit. Il consider absolut necesar.inclusiv bidoane cu miere se pot incărca,cu un adaptor
mihaistupar

Mesajde alx1978 » 26 Ian 2012, 19:53

Pentru cei interesati
http://proxy.metro-group.com/MCCRomania ... ompage/20/

Daca este considerata reclama se poate sterge. Nu am reusit sa fac o poza mai mica a dispozitivului "Transpalet"
alx1978

Mesajde catalin.profiri » 26 Ian 2012, 20:06

fain. si pretul ok. DAR, ce te faci cand esti in noroaie ? ca jucaria e facuta sa mearga pe loc drept....
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde alx1978 » 26 Ian 2012, 21:59

Trebuie vazut "live" daca se pot face oarece modificari la calea de rulare.Mie mecanismul in sine mi sa parut util.
alx1978

Mesajde kroum » 04 Mar 2012, 09:45

Buna ziua din Bulgaria.
Asta e ceea ce face colegii noştri din Ucraina.
http://www.youtube.com/watch?v=Kr9eAbizLi8
http://www.youtube.com/watch?v=NllS1F5szUU&feature=related
kroum

Mesajde proapis13 » 04 Mar 2012, 14:30

:idea:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde catalin.profiri » 04 Mar 2012, 19:03

proapis si kroum : la ce preturi?
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde kroum » 04 Mar 2012, 19:54

Că legăturile pe care le-am dat a fost de aproximativ 200 de euro. Plată separată pentru serviciul de curierat (de livrare a Bulgariei aproximativ 200 de euro). Apoi, va trebui să plătească taxe şi TVA. Nu am verificat valoarea taxei. Ucraina nu este membră a UE şi importurile de acolo este destul de complicat. Si eu caut de o opţiune de uşor să cumpere.
Eu nu vorbesc limba română, vă rog să mă ierţi. Eu folosesc Google Translator.
kroum

Mesajde proapis13 » 04 Mar 2012, 22:14

kroum scrie:Buna ziua din Bulgaria.

Bun venit pe forumul apicultorilor din Romania :!:
Voi bulgarii,nu fabricati Apilift??
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde kroum » 05 Mar 2012, 19:56

Vă mulţumim!
Există mai multe apilift evoluţii, dar nimic pe piata. Am comandat un ghişeu pentru a face modelul meu ucrainean, dar nu este gata încă.
kroum

Mesajde gabi bee » 24 Apr 2012, 07:47

trebuie sa-mi cumpar 2 roti de roaba pt construirea unei lise . rotile le voi folosi pe ambele una langa alta , la nevoie se pot departa sau pot sa las numai una la mijloc ! am o nelamurire insa , se gasesc roti cu cauciucul mai strimt si mai inalt si roti cu cauciucul mai lat si mai jos ! care sa fie mai indicate pt o lisa ? numai bine ! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde peterneamt » 24 Apr 2012, 10:03

Cauta roti de roaba cu diametrul mare, pentru a putea impinge lisa pe teren denivelat. ;)
peterneamt

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE