Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tema zilei

Mesajde paul » 04 Mar 2012, 23:59

genutzu scrie:..eu am vazut de ca a murit aceasta familie. Pot da raspunsul , darrrrrrr nu stiu de ce nu adaugi si lipsa hranei. sau vroiai sa zicem noi de ce a fost consumata mai multa????

Da ce nenea Genutzu esti incepator ??? :lol: Numai incepatorii trebuie sa-si dea cu parerea !A specificat Adrian ,doar cei cu maximum 2 iernari in CV ! :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde lucky5strike » 05 Mar 2012, 00:01

[...] Hei, imi scapasera datele problemei. Chiar numai pt. cei cu 2 sub centura? :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde trantor » 05 Mar 2012, 10:26

Lipsa matca? Sau matca cu spermateca blocata?
....
trantor

Mesajde genutzu » 05 Mar 2012, 10:40

paul scrie:
genutzu scrie:..eu am vazut de ca a murit aceasta familie. Pot da raspunsul , darrrrrrr nu stiu de ce nu adaugi si lipsa hranei. sau vroiai sa zicem noi de ce a fost consumata mai multa????

Da ce nenea Genutzu esti incepator ??? :lol: Numai incepatorii trebuie sa-si dea cu parerea !A specificat Adrian ,doar cei cu maximum 2 iernari in CV ! :idea:

Va rog sa ma scuzati dar mintea mea nu a interpretat ce inseamna 2 iernari in cv. Chiar ma intrebam ce naiba o mai fi si cv-ul asta. tre sa beau mai mult lapte sa ma prind mai repede!
.........pe de alta parte eu voi fi incepator toata viata!!!!!!!!!!!!
genutzu

Mesajde andrei_calinescu » 05 Mar 2012, 11:31

se vad niste pete pe acolo.....deci cauze sau o cauza a existat pentru care au consumat atat...
andrei_calinescu

Mesajde alt stupar » 05 Mar 2012, 13:29

iote la ei :D
hei, am zis doua iernari, nu douazeci !
lasati copiii sa-si exprime parerile, desi vad ca nu se-nghesuie...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde proapis13 » 05 Mar 2012, 16:16

Fam trintorita iar in lipsa matcii papat tot la blana,si au tinjit pina si-au dat duhul :!:
A doua cauza posibil lipsa indestulatoare si deficitara a hranei;mana+lipsa polen
A treia cauza posibil ca apicultorul sa fi sarit peste aceasta familie la controlul de toamna :!:
In final,eu unul merg pe prima varianta.Se da premiu ceva??
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde andrei_calinescu » 05 Mar 2012, 17:25

pacat e ca daca aveai o fereastra de cald, la cata albina e acolo puteai s-o unifici cu un roi.
semn ca nu se trantorise de mult.
Eu cred ca a fost o familie recordista cu matca batrana.
Au mancat in nestire mititelele. Mai ramasese sa faca rumegus din leatzuri.
La control auditiv nu bazaiau ca un buhai?
andrei_calinescu

Mesajde alt stupar » 05 Mar 2012, 23:09

proapis13 scrie:Fam trintorita iar in lipsa matcii papat tot la blana,si au tinjit pina si-au dat duhul :!:
A doua cauza posibil lipsa indestulatoare si deficitara a hranei;mana+lipsa polen
A treia cauza posibil ca apicultorul sa fi sarit peste aceasta familie la controlul de toamna :!:
In final,eu unul merg pe prima varianta.Se da premiu ceva??

Proapisule, zici ca te incadrezi in categoria ^doua iernari ??? :lol:
-a treia cauza exclus, cantarul nu minte
-a doua cauza (mana) exclus, se juizau pe ele de inegreau spetezele
-prima cauza corecta, cu mentiunea ca o familie intrata in stare de orfanizare in timp ce se afla in ghem nu se besmeticeste decat ceva mai tarziu dupa zborurile de curatire. Desface ghemul, consuma imens... si finalul e in poze.
Lipsa matcii o tradeaza botcile trase in disperare pe doua dintre rame. Se vad in poze.

Ma asteptam sa vad putin mai multa ”implicare” din partea baietilor de deschid zilnic noi subiecte cu intrebari puerile... se pare ca lumea este prea putin interesata sa judece o situatie reala si sa puna o concluzie precisa cu mintea propie, e mult mai facil de cerut sfaturi cand au o simpla indoiala :twisted:
alt stupar

Mesajde proapis13 » 05 Mar 2012, 23:34

alt stupar scrie:Ma asteptam sa vad putin mai multa ”implicare” din partea baietilor de deschid zilnic noi subiecte cu intrebari puerile...

N-ai sa vezi,hai sa punem un pariu, ca aunci cind o sa inceapa sa se incalzeasca vremea si viitorii apicultori or sa deschida stupii
si or sa se intilneasca cu situatie expusa de tine aici or sa deschida cel putin 2 topice pe aceeasi tema
Si premiull pt raspunsul corect dat de cei cu mai mult de 2 iernari il dai la Tirg la Faget??? ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alt stupar » 05 Mar 2012, 23:41

se-ntelege ca da!
Prima tura e pe nota mea :lol:
alt stupar

Mesajde kamy » 06 Mar 2012, 08:00

o murit de la datu cu tifla pe forum a apicultorului,de la principul ca numai natural trebuie hranite si discutam de apicultura industrializata fara fumidil ,n-a fost cine sa dea la manivela sa-nceapa un cules natural,de la cauza la efect a ramas pe puiet si-a murit de foame!ba mai mult s-ar putea in ultima faza sa se fi hranit cu ultimele rezerve de pastura,posibil oleaca de stres ca raman fara mancare fapt care mareste consumul,matca tanara,dar un examen de laborator ar lamuri pe deplin situatiunea! ma scuzati erea doar pentru incepatori,dar si io am decat o iarna pe forum!

in rest toate cele bune!
Ultima oară modificat de kamy pe 06 Mar 2012, 08:13, modificat 1 dată în total.
kamy

Mesajde kamy » 06 Mar 2012, 08:11

[quote="andrei_calinescu"]pacat e ca daca aveai o fereastra de cald, la cata albina e acolo puteai s-o unifici cu un roi.
se pare salva si fara fereastra de cald la minus 35 de grade doar ca trebuie infipta in casa pt a se incalzi o noapte,la bucuresti la institut mai exista un cort pentru zbor de curatire fortat din material cum e ala la ecranele de proiectie si daca nu ma-nsel protejat antipictura cu tul.l-am vazut in 98,dar merita o vizita!
o zi buna!
kamy

Mesajde trantor » 06 Mar 2012, 10:16

proapis13 scrie:Si premiull pt raspunsul corect dat de cei cu mai mult de 2 iernari il dai la Tirg la Faget??? ;)

Ma mai gandesc daca il impart cu tine? :lol:
....
trantor

Mesajde proapis13 » 06 Mar 2012, 10:26

trantor scrie:Ma mai gandesc daca il impart cu tine? :lol:

Daca e de ardeal si cu multe grade poti sa-l pastrezi
eu raman cu o stringere de mana ca si anul trecut ;)
proapis13

Mesajde bostina constantin » 06 Mar 2012, 13:04

Va salut pe toti!!Eu am aproape 56 de ani ma incadrez?? Daca da iata ce am constatat eu;
Daca mureau de foame erau mai multe infipte in faguri. Atunci sa zicem ca stupul nu a fost strans corect in toamna, ghemul s-a rasfirat cand i-a permis temperatura, a venit gerul a prins albina pe toate ramele si a murit de frig. Aceasta se poate constata si din faptul ca albinele moarte sunt imprastiate pe tot fundul. Sa fiti iubiti!!C.B
bostina constantin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR