Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

De ce au crescut temperatura?

Mesajde badguy_goodguy » 27 Feb 2012, 00:06

De ce au crescut temperaturii in unii stupi daca albinele mele inca nu au oua sau puiet de care sa aiba grija? cred ca au avut mai demult in ianuarie, dar acuma nu mai au.

Cresc sau nu puiet momentam?
badguy_goodguy

Re: De ce au crescut temperatura?

Mesajde ilalexandru » 27 Feb 2012, 00:19

Se unde stii ca au crescut temperatura? De unde stii ca nu au puiet acum? In acest moment toate familiile trebuie sa aiba puiet. Daca nu au...e de rau
ilalexandru

Mesajde catalin_viezure_6 » 27 Feb 2012, 00:22

badguy_goodguy scrie:De ce au crescut temperaturii in unii stupi daca albinele mele inca nu au oua sau puiet de care sa aiba grija? cred ca au avut mai demult in ianuarie, dar acuma nu mai au.

Cresc sau nu puiet momentam?

cred ca deja au inceput daca zici ca au crescut temp , oricum la ce grade avem ziua cat si noaptea sigur au inceput sau o sa inceapa
catalin_viezure_6

Mesajde badguy_goodguy » 27 Feb 2012, 02:21

ilalexandru scrie:Se unde stii ca au crescut temperatura? De unde stii ca nu au puiet acum? In acest moment toate familiile trebuie sa aiba puiet. Daca nu au...e de rau

Stiu ca nu au puiet pentru ca ..

1. am facut un control eu ..
2. un prieten a facut si el ...si acelasi rezultat
3. am pus cate doua turta de 500 grame (1 kg total) deasupra ramelor si au consumat doar 500 grame..

Stiu ca au crescut temperatura pentru ca am pus mana deasupra ramelor (nu am folie), doar cartoane peste sita... scot cartonul mereu si ma uit prin sita... daca pui mana simti ca e foarte cald.. + la 2 stupi s-a topit turta de apifonda...

Va puteti uita si voi ... chiar nu au puiet...dar au avut in ianuarie!
badguy_goodguy

Mesajde Gabysgg » 27 Feb 2012, 13:27

Au puiet in toate stadiile de la capacit la oua(mai ales ca de cateva zile a mai crescut temperatura) :)
Gabysgg

Mesajde badguy_goodguy » 28 Feb 2012, 03:27

Deci , daca nu face nimeni o poza...sau o filmare eu nu va cred :|
badguy_goodguy

Mesajde catalin_viezure_6 » 28 Feb 2012, 05:39

badguy_goodguy scrie:Deci , daca nu face nimeni o poza...sau o filmare eu nu va cred :|

http://www.proapicultura.ro/calendarul/ ... ruarie.htm
catalin_viezure_6

Mesajde catalin_viezure_6 » 28 Feb 2012, 05:40

catalin_viezure_6 scrie:
badguy_goodguy scrie:Deci , daca nu face nimeni o poza...sau o filmare eu nu va cred :|

http://www.proapicultura.ro/calendarul/ ... ruarie.htm

nu te supara dar uitate acolo vezi destule si app e cald acum au inceput credema daca vrei
catalin_viezure_6

Mesajde gabi bee » 28 Feb 2012, 09:44

cu siguranta au inceput ,si nu de acum ! eu la ora asta am puiet mixt in toti , la unii chiar multicel ! ;)
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde aurelt60 » 28 Feb 2012, 11:04

Din punctul meu de vedere ...daca ai desfacut cuibul sa vezi cu ochii tai oole sau larvele este posibil sa fi racit cuibul si sa moara puietul. Daca ai facut-o din curiozitate sa nu o mai faci. Pe mine un om batrin m-a invatat ca se umbla in cuib atunci cind se va sta in curte inbracat in tricou. In rest sa i-ti ajute dumnezeu sa nu fie asa.
Ai grija ce iti doresti pentru ca este posibil sa se indeplineasca!
aurelt60

Mesajde badguy_goodguy » 28 Feb 2012, 11:28

Deci, insist, nu au larve nu au puiet capacit. Poate deja au inceput totusi sa oua...

Aici e altcineva care a desfacut cuibul si a facut poze...

viewtopic.php?f=4&t=1814&start=64

... si el s-a plans de acelasi lucru "doar oua" , fara puiet capacit sau larve...

Au avut insa puiet capacit crescut pe ditamai frigul, se vede urme de la capacele cum au iesit ele din fagure,etc. Atat.
Si mai am 1-2 rame cu oua "uscate" deci ne luate in crestere.
Asta era sambata.
badguy_goodguy

Mesajde gabi bee » 28 Feb 2012, 15:12

aurelt60 scrie:Din punctul meu de vedere ...daca ai desfacut cuibul sa vezi cu ochii tai oole sau larvele este posibil sa fi racit cuibul si sa moara puietul. Daca ai facut-o din curiozitate sa nu o mai faci. Pe mine un om batrin m-a invatat ca se umbla in cuib atunci cind se va sta in curte inbracat in tricou. In rest sa i-ti ajute dumnezeu sa nu fie asa.

da , am desfacut toate cuiburile si am verificat iar afara erau 10-12 grade ! stiu ca exista riscul sa raceasca puietul dar m-am miscat rapid si sper sa fie totul bine iar daca o sa fie ceva probleme o sa am un plus la capitolul experienta , iar daca o sa fie totul ok o sa am doua plusuri la acelasi capitol ! oricum , stiu ca nu e bine sa umbli in cuiburi acum dar la inceput pana te reglezi un pic mai faci si din astea ! :P ;)
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde kamy » 06 Mar 2012, 12:48

domnilor inainte de a va pune pohta-n cui de-a filma cuibul pe frig eu as propune sa va dezbracati pe aceeasi temperatura sa faceti poze ca la plaja si sa vedeti cum de simt albinele!asa ati avea termeni de comparatie!
kamy

Mesajde peterneamt » 06 Mar 2012, 20:53

Familiile puternice 6-7 intervale ( cu pastura si miere suficiente) incep ouatul din ianuarie avind ca factor declansator marirea zilei ( ziua creste cu aproximativ 2 minute pe zi ) dar suprafata de puiet e totusi mica (cred ca o fac ca sa nu isi iese din mina si ca matca sa fie bine antrenata ), cele slabe si fara pastura asteapta aparitia polenului in natura ( pentru ele uzura si consumul necesar iernarii este mai mare si nu isi pot permite sa creasca puiet in conditii nefavorabile ). ADEVARATA PONTA SE DECLANSEAZA IN MOMENTUL CIND ALBINELE ADUC POLEN SI NECTAR PROASPAT, abia atunci consumul creste exponential si trebuie avuta grije ca familiile sa nu duca lipsa de hrana proteica sau energetica sau in cazul precipitatiilor sa rabde de sete. Cind albinele se hotarasc ca trebuie inceputa ponta incep sa creasca temperatura, consuma mai multa miere, largesc ghemul si incep sa hraneasca matca cu laptisor din ce in ce mai mult si matca va ponta in functie de suprafata incalzita si pregatita si de timpul de cind a inceput sa fie hranita abundent, stiut fiind ca ii trebuie aproximativ 30 de zile pina intra in curba maxima de ouat.
Avenit primavara, e de munca, va urez Doamne ajuta miere multa si sanatate maxima atit dumneavoastra cit si familiilor de albine . ;)
peterneamt

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE