Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Introducerea matcii virgine / gazarea nucleului

Mesajde valentin » 07 Mar 2012, 08:21

am folosit de multe ori azotu ,puneam 2 lingurite de azot invelite in 2 staturi de ziar in afumatur,unde trebuie sa fie jar viu primele 3pufuri trebuie date afara,si apoi inauntru dam3-4pufuri si ascultam daca se auzeau bizaind mai dam cite unu pina nu se mai auzeau dar de fiecare data aveam emotii. nu va recomand sa faceti aceasta pina nu vedeti pe viu la cineva daca dati fum mai mult pot sa dea ortu popii :lol:
valentin

Mesajde kamy » 07 Mar 2012, 09:42

domnilor lasati omul in pace e o metoda scrisa-n carti,am incercat-o si eu dar n-am fost multumit de rezultate.
albinele care se gasesc la urdinis raman impaiate si uita sa se mai trezeasca,efectul e destul de rapid,dar cand s-au trezit au tabarat pe matca( mai abitir decat stuparii vechi de pe forum pe un incepator care are obraznicia de a sustine o idee)si i-au facut felul,deci pt mine a avut doar valoare didactica!
sanatate si-o zi buna!
ps.basina calului are acelasi efect dar n-am incercat si e naturala,dar pt introducerea matcilor arestul la beci e foarte convingator>
kamy

Mesajde bumbee » 07 Mar 2012, 11:08

bumbee

Mesajde janese » 08 Mar 2012, 15:20

janese

Mesajde janese » 08 Mar 2012, 15:21

janese

Mesajde janese » 08 Mar 2012, 15:30

janese

Mesajde cristi arad » 11 Mar 2012, 13:56

leomitica scrie:
bumbee scrie:Metoda prin anestezierea albinelor"

"Pentru anesteziere putem folosi bile de 1-1,5 cm3 de azotat de amoniu (din cel folosit în agricultură ca îngrăşământ, pe care îl amestecăm cu puţină apă), pe care le uscăm apoi la soare. Pregătim apoi jar puternic în afumător şi punem pe el 3 bile de azotat de amoniu. Când a început să apară un fum alb pompam 8-9 rafale pe urdiniş. Atunci când bâzâitul încetează ridicam podişorul. Dacă mai auzim un bâzâit slab mai dăm 4-5 fumuri în direcţia bâzâitului. Ştiind că anestezierea durează numai câteva minute dăm drumul mătcii imediat după ce se instalează liniştea deplină, şi mai ţinem deschis stupul pentru aerisire, până observăm că albinele încep să se mişte, după care îl închidem. A două zi la control, matca se va plimba liniştită pe faguri."

Chiar vrei sa aplici "metode moderne" si sa stresezi albina. De ce nu vinzi stupii si cumpara caini de lupta ? Aia iti dau satisfactia asta daca ii si gazezi cu un pai scurt.

hai sa nu facem misto, metoda asta cu azotul este folosita des la rusi, dar cum au zis si colegii trebuie folosita cu discernamant ; eu nu o folosesc, ci folosesc sucul de ceapa si cusca protectoare, dar nu pot zice ca-i rea asa numai ca mi se pare mie. trebuie incercat
cristi arad

Mesajde Dragos2006 » 28 Oct 2012, 17:50

A incercat cineva metoda cu CO2 ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde valentin » 30 Oct 2012, 15:45

in toamna asta am avut un stup besmetic si cum nici populatie nu pre avea am zis sal omor.Am pus omina de azot in ziar am bagato in afumator .sicind sa aprins am bagato in stup.Cind sa aprins azotatu n-a mai trebuit sa dau fumuri pentru ca acesta iesea singur cala furnal.am inchis urdinisu.si dupa vreo jumatate de ora isi revenisera toate.Asa ca 2-3 lingurite de azot nu le face mare rau , aceasta met oda o folosesc la familiile mai naravase, care nu accepta regina pe care leo schimb
valentin

Mesajde iulyan_milo » 30 Oct 2012, 19:29

Eu am folosit aceasta metoda de mai multe ori, pana la urma cu rezultate destul de bune. Au acceptat matcile si cei care nu dateau semen in acest sens. Metoda am folosit-o seara cand alinele erau un stup. Am pus in afumator cu jar foarte puternic cate o bilutza facuta din: o lingura de azotat de amoniu invelit in ziaar iar cand a inceput a sfaraie atunci am bagat pe urdinis 3-4 fumuri.
iulyan_milo

Mesajde un OM » 30 Oct 2012, 21:30

Si matca cum a-ti introdus-o?
un OM

Anterior

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR