....acu sa nu crezi ca intrebarea mea o consider retorica, pt ca vezi doamne, adevarul ar fi la mine, nuuuu!!!
...mai degraba ma gandesc ca ar trebe niste masuratori cu termometre cu sonde bagate in centru si aproape in margina ghemului, sa vedem, mentin aceasi temp. in ghem , in ambele cazuri, sau unul are probleme cu frigul si unul cu hrana sau mai stiu eu ce!!
....ecsperentze si iar ecsperentze cum zice nenea janese si notat tot, ca altfel tre sa vorbim de Hofman si altzii ca el care au batut cu capul de distantza asta, cu palaria in mana!!!!....si ridicat in 2 picioare
...d.p.m.d.v eu am avut 2 motive sa trec la rama 33mm;
- am spus mai sus ca aceeasi cantitate de alb. ocupa in ghem o rama in plus;
- si in sezon in stupul pe 10 rame intra si rama 11 care este capcana si la fel la cel de 12rame, intra ...........!!!!!!!!!
Dupa ce voi face niste masuratori de temp. , de cantitate de albina intrata la iernat, de consum de hrana, de dezvoltare, la 2 stupi identici in toate astea, dar cu rame diferite va va voi spune eu ce si cum!!!
...numa sa nu imi ceretzi mai devreme de un secol
.........si nici nu indemn pe nimeni sa faca ca mine, ci pur si simplu asa am facut ....eu!!!!!!!!!!