As dori si eu sa aflu cum se conditioneaza polenul in congelator! Este vreo tehnica speciala sau pur si simplu se baga in pungi iar apoi in congelator?
Se face o mica ...curateneie in polen.Se alege rezidurile mari, vizibile.Gaselnita, albina, alte insecte etc etc.Se baga in saci de plastic si se introduce la - 18. Dupa ce ingheata se poate vantura si astfel se triaza de rezidurile mici gen aripioare,picioruse si praf.Se depoziteaza in continoare pana la vanzare la -18.
Multumesc pentru sfat! M-am gandit ca asa se conditioneaza cel mai usor caci de uscat cred ca e mai greu si trebuie sa sti cand este gata operatiunea ca daca nu e de rau.
salutare. eu dupa ce l-am curatat de impuritati,il pun in borcan,sau in punga si il tin in frigider,nu in congelator,pana la vanzare. sta foarte bine,si e tot proaspat,si e mai cautat de catre consumatori decat cel uscat.
Pai ai clienti care consuma polen in cantitati mai mici(dar multi ca numar?). Eu nu am colectat pana acum polen iar in primavara asta vreasu sa incerc iar inainte ma documentez sa vad cum e mai bine si simplu de conditionat si sa vad ce model de colector e mai simplu de construit! :d