Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

intrebare

Mesajde sanduirimie » 12 Mar 2012, 11:51

buna tuturor
am si eu o intrebare. daca de exemplu vreau sa accesez un proiectin apicultura pe masura 112 de exemplu si folosesc tipul de stup al profului de mate (bio stupul) unde pot adaposti 3 roi. as avea nevoie de 50 de astfel de lazi din care rezulta 150 de fam de albine. CORECT?
CUNOASTE SI DEZVOLTA , GANDESTE SI CREAZA , MUNCESTE SI PRODUCE DACA VREI IMPLINIREA UNEI VIETI UTILE PENTRU TINE SI SEMENII TAI !!!!!
sanduirimie

Re: intrebare

Mesajde Bee Happy » 12 Mar 2012, 12:02

Si acei trei roi, inghesuiti toti intr-o lada, cum o sa se dezvolte???

O unitate biologica poate fi considerata si o rama cu albine plus matca. Si atunci incap 10 astfel de ''familii'' intr-o lada ''bio''. De ce sa cumperi 50 de lazi, daca poti cumpara doar 15.
Iar despre verificarea in teren, daca vor fi controlorii multumiti sau nu; asta nu mai stiu.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde alt stupar » 12 Mar 2012, 12:08

foarte corect ! :D
cum de pana acum nu se gandi niciunul ca pot lua banu` pentru 150 de stupi avnd doar 50 de lazi ? :P
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde MyBees » 12 Mar 2012, 12:13

Bee Happy scrie:Si acei trei roi, inghesuiti toti intr-o lada, cum o sa se dezvolte???

Bio! E la mintea cocosului... :)
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde horia_ch » 12 Mar 2012, 13:12

sanduirimie scrie:CORECT?

INCORECT!
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde gigiploesteanu » 12 Mar 2012, 13:16

Un coleg a accesat această măsură. Concluzia : familia şi lada. Consider că este normal. Vă gândiţi numai la câştig? Dar la albină de ce nu vă gândiţi ?
Să ştii să lupţi, când vrei să ai, Să nu regreţi când pierzi sau dai
gigiploesteanu

Mesajde CATALIN » 12 Mar 2012, 14:38

consider ca fiecare utilizator al acestui fourum iubeste albina putin mai mult decat banul pt ca de altfel toti vrem sa scoatem bani din asa ceva numai ca munca pe care o depunem sa fie mai placut sufleteste sadisfactia castigului sa fie mai mare insa daca omu a pus o intrebare eu cred ca tre sai raspundem mai intai si dupa sa criticam referitor la intrebarea pusa stiu sigur ca nu e posibil asa ceva cum a spus si colegu mai sus 1 lada o familie dar iti dau si un sfat prietenesc daca nuti place nu te apuca pt ca se vede ca esti mai incepator si bani astia nu se ia asa usor SAU nu se justifica asa usor
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde laur1 » 12 Mar 2012, 14:46

Parerea mea este ca 80% din apicultori iubesc albinele atat timp cat pot da ceva,restul sunt ceva oameni care fac asta pt o armonie intre vanator si vanat.
Daca voi nu ma vreti,eu va vreu!
laur1

Mesajde costinelblagniceanu » 12 Mar 2012, 14:57

sanduirimie scrie:buna tuturor
am si eu o intrebare. daca de exemplu vreau sa accesez un proiectin apicultura pe masura 112 de exemplu si folosesc tipul de stup al profului de mate (bio stupul) unde pot adaposti 3 roi. as avea nevoie de 50 de astfel de lazi din care rezulta 150 de fam de albine. CORECT?
Sandule daca tu tii albine doar pentru fondurile nerambursabile mie unul ,da-mi voie sa-ti spun ,imi pare rau ca ai postat pe acest forum si-mi pare rau ca aceste fiinte nobile si nevinovate ajung pe mina unor astfel de oameni.
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu intreaba ramine prost toata viata.http://costinelblagniceanu.sun photo.ro
costinelblagniceanu

Mesajde CATALIN » 12 Mar 2012, 15:23

sandule dupa cum tiam mai sc si mai sus nu lua in seama rautatile colegilor si mai ales ale lui costinel care la avatar scrie ca daca puia o intrebare esti prost 5min daca nu o pui esti prost o viata intreaga de aici iti poti da seama de mai multe ca fara sa produca nici un stupar de pe acest fourum nu ar mai tine albine sau cel putin nu asa multe
CATALIN

Mesajde sanduirimie » 12 Mar 2012, 16:45

ai dreptate cataline. stiu asta. ca sunt incepator sau nu e problema mea. dar eu treaba asta o consider o afacere si sunt mai mult decat sigur ca toti apicultorii de pe acest forum o considera la fel. intamplator sau nu ma ocup de albine de 10 ani cu intrerupere de 3 ani in acesti 3 ani fiind plecat in anglia.intamplator sau nu sunt ing. zootehnist specializat pe apicultura. intamplator sau nu , detin si un proiect de finantare europeana pe masura 141 dar pe numele mamei mele din cauza ca masura 112 care o voi accesa anul viitor va fi pe numele meu.intamplator sau nu eu chiar iubesc albinele , sunt pasionat dar eu o vad ca pe o afacere cu venituri si cheltuieli dar cel mai important cu PROFIT. ca sa ai profit tre sa ai cheltuieli cat mai mici nu?
am sa ma interesez pe tema asta la OJCA pt ca vad ca aici dak pui o intrebare esti criticat. asteptam un raspuns. DA SAU NU

MULTUMESC
CUNOASTE SI DEZVOLTA , GANDESTE SI CREAZA , MUNCESTE SI PRODUCE DACA VREI IMPLINIREA UNEI VIETI UTILE PENTRU TINE SI SEMENII TAI !!!!!
sanduirimie

Mesajde sanduirimie » 12 Mar 2012, 16:50

COSTINEL TATA!!!
chiar as fi curios daca tu deti vreun proiect de finantare europeana pe apicultura.
pentru ca daca deti fam de albine si nu ai proiect da-mi voie sa te jignesc.
daca ar fi toti ca tine absorbtia fondurilor europene in apicultura ar fi zero
sanduirimie

Mesajde Bee Happy » 12 Mar 2012, 17:01

Sanduirimie, mi-ar placea si ar fi tare bine pentru tara asta, ca orice ban de la UE pentru Romania, sa fie folosit. Pana la ultimul leu. Dar cei care-i acceseaza, sa aiba cunostintele neaparat necesare in domeniul in care vrea sa investeasca si interes fata de ramura respectiva.

Am cunoscuti, prieteni si chiar rude, care si-au inaintat proiecte pentru 112. Unii au primit deja banii. Dar ma doare sufletul, mai ales pentru prieteni si rude, cand vad cum se topesc banii fara sa se cunoasca dezvoltarea. Mai mult de atat, scade si investitia initiala. Si lucrul acesta este, in principal, din cauza lipsei cunostintelor in domeniu si a dezinteresului fata de dezvoltarea afacerii. Nu vreau sa mai mentionez si motivele care eludeaza legea.
.........................

Intre timp am vazut in ultimele mesaje ca ai cunostinte despre apicultura. Dar intrebarea initiala a tradat un nivel spre minim al cunostintelor. Poate nu a fost cea mai buna formulare :mrgreen: Eu iti doresc succes.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde CATALIN » 12 Mar 2012, 17:40

sanducu nu tre sa te demoralizez si sa te superi pe acest site pt ca u poate inca nu ai luat legatura cu veterani cu cei mai buni care stiu ce tre sa vb si gandesc logic nu vreau sal jicnesc pe costinel insa asa ceva modu in care a procedat el nu prea e frumos dar fiecare om are caracterul lui si mai sunt sigur ca cate uni vor sa para ceea ce nu sunt .............sa revenim la subiec si la intrebarea ta sigur sigur no sa ia in calcul ca intr-o cutie ai 3 famili deci 112=peste 90 cuti cu albine multa bafta si inca o data iti spun viziteaza situl si descopera VETERANII
CATALIN

Mesajde nae » 12 Mar 2012, 18:34

sanduirimie scrie:COSTINEL TATA!!!
chiar as fi curios daca tu deti vreun proiect de finantare europeana pe apicultura.
pentru ca daca deti fam de albine si nu ai proiect da-mi voie sa te jignesc.
daca ar fi toti ca tine absorbtia fondurilor europene in apicultura ar fi zero

IARTA-ma D-LE care AI dreptul sa jignesti pt. ca ai accesat 141 si ... eu nu am accesat .
1- ti-a raspuns Horia (d-ta esti prea cult-in cap- si plin de diplome sa intelegi )
2-pana la ...11'11 toti beneficiarii masurilor 141/112 /PNA trebuiau sa CROTALIEZE cutiile/stupii ... 50 cutii (cu 5 matci/roi )=5o crotali =50fam .
0=D-TA
nae

Mesajde nae » 12 Mar 2012, 18:46

sanduirimie scrie:ai dreptate cataline. stiu asta. ca sunt incepator sau nu e problema mea. dar eu treaba asta o consider o afacere si sunt mai mult decat sigur ca toti apicultorii de pe acest forum o considera la fel. intamplator sau nu ma ocup de albine de 10 ani cu intrerupere de 3 ani in acesti 3 ani fiind plecat in anglia.intamplator sau nu sunt ing. zootehnist specializat pe apicultura. intamplator sau nu , detin si un proiect de finantare europeana pe masura 141 dar pe numele mamei mele din cauza ca masura 112 care o voi accesa anul viitor va fi pe numele meu.intamplator sau nu eu chiar iubesc albinele , sunt pasionat dar eu o vad ca pe o afacere cu venituri si cheltuieli dar cel mai important cu PROFIT. ca sa ai profit tre sa ai cheltuieli cat mai mici nu?
am sa ma interesez pe tema asta la OJCA pt ca vad ca aici dak pui o intrebare esti criticat. asteptam un raspuns. DA SAU NU

MULTUMESC

''Intamplator sau nu '' ultima sesiune pt 112 este in IUNIE '12 _____ la anul ('13 ) veti accesa altceva (probabil similar ) dar NU 112 .
Succes !
nae

Următorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR