Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Mortalitate familii albine iarna 2011 - 2012

Mesajde nae » 13 Mar 2012, 18:57

E greu sa dai un sfat fara sa ''vezi '' stupul ;roaga un stupar mai experimentat sa-i vada sau sa te lase sa vezi stupii lui sa poti compara ...
Strange cuibul sa ai albina pe diafragma la rasaritul Soarelui (-temperatura ) sirop 2/1 cu protofil (o rama cu puiet e mai buna ca 3rame cu o'' lingura ''pe fiecare ),in Dragasani ,pana duminica ,avem polen .
nae

Mesajde popik50 » 13 Mar 2012, 19:24

nae scrie:E greu sa dai un sfat fara sa ''vezi '' stupul ;roaga un stupar mai experimentat sa-i vada sau sa te lase sa vezi stupii lui sa poti compara ...
Strange cuibul sa ai albina pe diafragma la rasaritul Soarelui (-temperatura ) sirop 2/1 cu protofil (o rama cu puiet e mai buna ca 3rame cu o'' lingura ''pe fiecare ),in Dragasani ,pana duminica ,avem polen .

Domnule Nae de unde avem polen pana duminica ? De la ce ?
Eu deocamdata le tin tot la troc , dar nu stiu pana cand...
Fişiere ataşate
13032012(008)_opt.jpg
13032012(006)_opt.jpg
13032012(003)_opt.jpg
Au zburat bine azi
popik50

Mesajde Minoiuf » 13 Mar 2012, 20:44

Nu cred ca noi aici in zona vom avea polen asa de curind pe cum spui tu
Minoiuf

Mesajde alx1978 » 13 Mar 2012, 21:02

Presupun ca de la ghiocei
Fişiere ataşate
ghiocelul.JPG
alx1978

Mesajde nae » 13 Mar 2012, 22:01

Astazi am fost la un vecin (sa-i ''fac '' cuiburile /stupi orizontali -o rama cu miere peste cuib in toamna - nota 10 ) si mi-a spus ca aduc polen ;nu l-am crezut __ are un vecin cu moara ...,m-a dus in gradina si mi-a aratat ghioceii - da, aduc polen .
Dupa am urcat pe deal si am vazut cornul aproape spart (galben) /viorelele inflorite /matisorii de alun mult mai mari fata de duminica .
nae

Mesajde nae » 13 Mar 2012, 22:10

Minoiuf scrie:Nu cred ca noi aici in zona vom avea polen asa de curind pe cum spui tu

Cand am scris eu nu aveai localitatea la avatar ( cred ) ,dupa s2Dragasani urmeaza s3-4 Arges ,si m-am referit la Dragasani .
(numele meu Manoiu N /tu Minoiu F )
Maine trec prin Pitesti :arrow: Bucuresti , retur .
nae

Mesajde popik50 » 13 Mar 2012, 22:26

nae scrie:Astazi am fost la un vecin (sa-i ''fac '' cuiburile /stupi orizontali -o rama cu miere peste cuib in toamna - nota 10 ) si mi-a spus ca aduc polen ;nu l-am crezut __ are un vecin cu moara ...,m-a dus in gradina si mi-a aratat ghioceii - da, aduc polen .
Dupa am urcat pe deal si am vazut cornul aproape spart (galben) /viorelele inflorite /matisorii de alun mult mai mari fata de duminica .

Sigur astazi aduceau polen de la moara ... de duminica poate de la aluni s.a.m.d. ;)
popik50

Mesajde nae » 13 Mar 2012, 22:41

Sau de la mine din trocuri - lapte praf pt. vitei (~500m)( nu i-am spus ca le trimitea pe toate la cules )
Le-am vazut pe ghiocei -2 /un ghemotoc mic .
nae

Mesajde ADITZU » 13 Mar 2012, 22:57

nici eu nu am observat personal daca aduc polen insa un vecin tinerel pasionat zic eu a observat ca pe langa zborul de curatire au adus si polen da ... de la giocei cei drept putin insa au adus sa speram ca vor erupe mai multe plante si specii in urmatoarea perioada
Multi bazaie precum albina , dar se mira ca nu iese miere
ADITZU

Mesajde iulyan_milo » 13 Mar 2012, 23:12

La mine au aparut cateva saculetze de polen, dar erau mai subtiri pe picioruse.
iulyan_milo

Mesajde ionut-88 » 14 Mar 2012, 09:34

Salutare!
Si eu am vazut albine aducand polen in stup,am un zona aluni si ceva corni. :)
Viata poate fi inteleasa doar privind in urma dar poate fi traita doar privind inaite!
ionut-88

Mesajde ADITZU » 14 Mar 2012, 23:57

si pana la urma eu ce sa fac sa le pun turte sau sa le bag rama cu miere dupa diafragma sau in continuarea cuibului dupa ultima rama din cuib ocupata cu albina ????????????? am tot asteptat sugestii multumesc mult
Multi bazaie precum albina , dar se mira ca nu iese miere
ADITZU

Mesajde adycnst » 15 Mar 2012, 00:04

hai sa ne gandim un pic, cum si de ce sa bagi o rama dupa diafragma!?...teoretic in aprilie pica albina de iernare deci unde bagam rama!?.... :lol:
adycnst

Mesajde bobby_76 » 15 Mar 2012, 15:29

Badea Alin scrie:Să înțelg că esti din Mehedinți, localitatea Vrancea. Pune localitatea la avatar să nu te i-a lumea la șuturi.
Eu zic să nu-ți fac probleme de puiet, pentru că dacă nu a crescut până acum (datorită timpului nefavorabil) înseamnă că albina este mai puțin uzată și trăiește mai mult. Important este ce-o să urmeze. După cum se anunță vremea pe la noi, dacă le stimulăm cu ceva proteină probabil că o să „explodeze” în câteva zile! S-ar putea să greșesc, dar ... părerea mea!

Asa este. De fat sunt din Severin, stupina este la Vrancea. O sa incerc sa caut cum sa fac aceasta setare.
Sunt nou membru al forumului (asta nu inseamna ca nu ati fost cititi pana acum :D)
Referitor la ponta, ma gandesc ca introducerea de turte proteice, acum, este oarecum nejustificata, mai ales ca de afara a cam incept sa vina polen, putin. (Branduse, viorea si alun, cred). Mai mult, am folosit cateva turte proteice feed-bees, cred (s-ar putea sa ma insel asupra denumirii exacte a produsului) de care albina nu s-a atins. Asta sapt care tocmai ce a trecut. Aportul extern de polen, in mod natural, asa cum ii place familiei, poate fi un declansator major pt ponta. ramane de vazut sapt aceasta. Problema este insa ..vantul, bate la noi ca la nebuni!!! Pe Dunare, imaginati-va..
bobby_76

Mesajde bobby_76 » 15 Mar 2012, 22:20

proapis13 scrie:
bobby_76 scrie:
Badea Alin scrie:Asa este. De fat sunt din Severin, stupina este la Vrancea. O sa incerc sa caut cum sa fac aceasta setare. .

Pune si tu la avatar ca esti din Vrancea
De-al cui din Vrancea??Am un prieten Vio are stupina tot in Vrancea Conduce un Peugeot 307 vernil

V-am spus, sunt din Severin. Stupina insa o tin la o matusha, la Vrancea, satenii o cunosc ca fiind "Nela a lu' Boata", chiar langa fosta unitate/teren de fotbal. Nu-l cunosc pe Vio, cel putin personal. Stiu vreo 2 sateni care au stupi acolo, dar putini, sub 20 familii.
Crivina?.. Marian, e posibil sa fie cunostinta comuna.
In fine, facem si noi ce stim mai bine aici, in nisipurile astea. Zile acestea stiti..lipsesc ciulinii, in rest...vant si praf la greu! Cred ca nici la Dvsel nu e altfel.
Spor in toate!
bobby_76

Mesajde Badea Alin » 15 Mar 2012, 22:48

bobby_76 scrie:
Badea Alin scrie:Să înțelg că esti din Mehedinți, localitatea Vrancea. Pune localitatea la avatar să nu te i-a lumea la șuturi.
Eu zic să nu-ți fac probleme de puiet, pentru că dacă nu a crescut până acum (datorită timpului nefavorabil) înseamnă că albina este mai puțin uzată și trăiește mai mult. Important este ce-o să urmeze. După cum se anunță vremea pe la noi, dacă le stimulăm cu ceva proteină probabil că o să „explodeze” în câteva zile! S-ar putea să greșesc, dar ... părerea mea!

Asa este. De fat sunt din Severin, stupina este la Vrancea. O sa incerc sa caut cum sa fac aceasta setare.
Sunt nou membru al forumului (asta nu inseamna ca nu ati fost cititi pana acum :D)
Referitor la ponta, ma gandesc ca introducerea de turte proteice, acum, este oarecum nejustificata, mai ales ca de afara a cam incept sa vina polen, putin. (Branduse, viorea si alun, cred). Mai mult, am folosit cateva turte proteice feed-bees, cred (s-ar putea sa ma insel asupra denumirii exacte a produsului) de care albina nu s-a atins. Asta sapt care tocmai ce a trecut. Aportul extern de polen, in mod natural, asa cum ii place familiei, poate fi un declansator major pt ponta. ramane de vazut sapt aceasta. Problema este insa ..vantul, bate la noi ca la nebuni!!! Pe Dunare, imaginati-va..

Ai dreptate, nu se mai justifică acum înlocuitori de polen.
Și eu am pățit-o anul trecut. le-am dat lapte praf în exterior și nu s-au atins de el chiar dacă nu aveau polen îîn natură. Secretul l-am aflat mai târziu de la nea Gică.
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR