Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: abricht

Mesajde lucky5strike » 13 Mar 2012, 23:28

Nu trebuie, dar ajuta destul de mult!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde albis » 14 Mar 2012, 00:09

Detin si eu un abricht home made .In ultimul timp am tot incercat sa-i imbunatesc fiabilitatea prin reglaje, corectii si mici modificari ducind la o functionare acceptabila .De curind capatase joc la ax si am fost nevoit sa demontez axul pentru a schimba rulmentii.Durerea a fost cind am constatat ca axul era sub cota de rulment.Am dus axul la un strungar pentru al incarca cu sudura si al stunji la cota .Strunjirea sa facut la ambele capete pintr-o singura trecere axul fiind prins in virfuri de centrare la mbele capete ..Cu toata priceperea strungarului si reglaje peste reglaje ,la momentul asta spre disperarea mea abrichtul functioneza cu vibrati.Rog pe cei ce detin utilaje ,si daca s-au lovit de asemenea probleme sa-mi de-a indicii cum as putea rezolva problema ,bine inteles in afara de schimbarea axului.Multumesc.
albis

Mesajde jiji » 14 Mar 2012, 00:23

parerea mea este sa mergi intr o unitate cu strung cat mai nou , cele vechi in general nu mai functioneaza cum trebuie si au bataie
jiji

Mesajde mariusvs » 14 Mar 2012, 10:49

o poza cum poti folosi abright artizanal, ca si, grosime.
Fişiere ataşate
abright.jpg
abright artizanal grosime
Ultima oară modificat de mariusvs pe 14 Mar 2012, 10:57, modificat 1 dată în total.
mariusvs

Mesajde mariusvs » 14 Mar 2012, 10:54

cea ce se vede deasupra pe fata abright, este o scandura din esenta tare, prinsa an 2 surburi laterale 1 pe o parte si 1 pe cealalta, deasupra valului, iar sub scandura sant 2 sipci, cu grosimea la care o vreau eu. exemplu: daca vreau sa trag scandura sa ajunga la 2 cm, ai trag o fata pana ajung la 22-23 mm. dupa, o bag cu fata trasa an sus, simi iese grosimea dorita. o sa revin si cu video mai tarziu. succes si voua.
mariusvs

Mesajde albis » 15 Mar 2012, 00:27

mariusvs scrie:cea ce se vede deasupra pe fata abright, este o scandura din esenta tare, prinsa an 2 surburi laterale 1 pe o parte si 1 pe cealalta, deasupra valului, iar sub scandura sant 2 sipci, cu grosimea la care o vreau eu. exemplu: daca vreau sa trag scandura sa ajunga la 2 cm, ai trag o fata pana ajung la 22-23 mm. dupa, o bag cu fata trasa an sus, simi iese grosimea dorita. o sa revin si cu video mai tarziu. succes si voua.

Cutitele la ce adincime de taiere sunt reglate?
albis

Mesajde BUNKA » 15 Mar 2012, 09:31

Asa se regleaza cutitele corect daca nu ai comparator http://www.youtube.com/watch?v=fvbfdzkPPSg
Eu am facut-o si merge scula perfect.
BUNKA

Mesajde mariusvs » 15 Mar 2012, 23:59

adancimea o pot lasa la maxim , ca doar eu cand bag scandura ami ia numai cat e nevoie avand scandura pe latura fixa a abrightului. la anceput ami era si mia greu, numi iesea scandura, puteai sa tragi cu tractoru de ea. dar an final am reglato. simi iese perfect. lasi la maxim partea plianta a abrightului, si cand bagi scandura apesi un pic pe capat cat sa intre an val dupa acea ridici dar nu tare si anpingi pana la capat. ideea este ca, scandura sa nu fie mai mare de 2 3 mm de grosimea dorita, altfel iese greu. si anca ceva, la iesire antre scandura de esenta tare si sipcile acelea pun o banda de sminghel sau orice altceva, cat sami ramana 1 mm antre sipci si scandura, altfel iar iese greu.
mariusvs

Mesajde nae » 16 Mar 2012, 00:27

mariusvs scrie:cea ce se vede deasupra pe fata abright, este o scandura din esenta tare, prinsa an 2 surburi laterale 1 pe o parte si 1 pe cealalta, deasupra valului, iar sub scandura sant 2 sipci, cu grosimea la care o vreau eu. exemplu: daca vreau sa trag scandura sa ajunga la 2 cm, ai trag o fata pana ajung la 22-23 mm. dupa, o bag cu fata trasa an sus, simi iese grosimea dorita. o sa revin si cu video mai tarziu. succes si voua.

Sper din suflet sa renunti la ''grosimea '' ta .
Grosimea are prevazut un sistem de siguranta (un sir de carlige ) care opreste o parte sau toata scandura s-o ia inapoi accidental ...
nae

Mesajde mariusvs » 16 Mar 2012, 21:42

dle. nae, eu am tras asa multi metri cubi de scandura, fara nici o problema si fara nici un risc, sa va explic: cand bag scandura o duc pana la jumatatea lungimii, apoi ma mut an spate si trag restu, fara nici o problema. credetima ca, nu sant singur. am anvatat si eu de la un alt tamplar, meserias, si cred ca, pentru cine nu detine o grosime, chestia care o practic eu, si altii care o stiu, o utilizeaza cu succes. Apropo, cel de la care am anvatat treaba asta este tamplar, cu multi ani de experienta an spate, si face tamplarie din lemn exact cea ce vedeti prin dedeman, etc. nu ca vreau sal laud, vreau sa explic si eu la randu meu, cum si altii miau explicat mie, experienta care au acumulato, an timp de vreo cativa ani. succes tuturor.
mariusvs

Mesajde mariusvs » 16 Mar 2012, 21:47

riscu care exista, si care mi la explicat si mie, prietenu meu, este ca, atunci cand bagi scandura trebuie sa te apesi un pic pe ea, altfel ati face un recul, de te doare stomacu. an rest totu e ok.
mariusvs

Mesajde mariusvs » 16 Mar 2012, 23:33

cornelioandanciu scrie:Ca sa nu faca scandura recul, ataseaza la masa abrictului niste opritori care nu dau voie scandurii sa vina inapoi, doar in fata.Vezi la abrictele de 220v din comert.

am sa verifc. mersi mult. deocamdata nu mi sa antamplat pentru ca am tinut cont de sfatu prietenului meu.
mariusvs

Mesajde genessys_r » 18 Mar 2012, 16:45

salut
Albis axul ala ai cam putea sa il uiti. Ca sa il centrezi dar e foarte greu poti sa il prinzi intre 2 varfuri in strung si pa langa strunjirea cotelor de rulmenti sa strunjesti si axul unde prinzi cutitele dar nu mai mult de 1 mm pt ca largesti canalul de pana. Daca trebe sa iei mai mult de 1 mm din el chiar ca trebe sa il uiti.
Ar mai fi o varianta sa il pui pe masina de calibrat sai sa ii dai gauri in partea opusa bataii.
Cea mai mare greseala ai facut-o cand ai incarcat cu sudura. in momentul acela s-a indoit putin din cauza caldurii intr-o parte.
Trebuia sa schimbi doar cota rulmentilor sa faci putin mai subtire axul ca rulmenti se gasesc.
Marius prietenul tau nu prea e constient de riscuri.
Ca sa iei numa 2-3 milimetri dintr-o scandura hmm ... trebe sa gasesti in comert numa scanduri la subler sau sa iei din cealalta parte de atatea ori pana ce ramane cat iti incape tine. Daca e scandura conica ce faci? tragi iar cu tractorul?
Detin abrict cu grosime home made de tata. merge foarte bine Am bagat la grosime scandura de 4-4,5 cm de salcam(bagrin,Acat) ca la capatul celalalt sa iasa 3 cm. deci a muscat 1,5 cm cu motor de 11kw 3000rpm.

Nu sunt expert spun si eu cum ar fi bine.
genessys_r

Mesajde lucky5strike » 18 Mar 2012, 22:08

2,2 kw e destul pt un abric, nu trebuie mai mult.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde namzeb » 19 Mar 2012, 15:42

Pentru uz personal este prea mult gindestete ca electricitatea se va scumpi enorm.Eu am 2 abrichuri unul de 18 mm si unul de 300 cel de 180 are 380 w si cel de 300 are 900 w dar am vazut la alti timplari si la vataj mai mic facind acelasi lucru.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde genessys_r » 19 Mar 2012, 18:06

Tata l-a pus asa ca nu avea altul.
Deci uite cum stau lucrurile... poate ca o fi putin offtopic.
Orice motor are consumul in gol si consumul in sarcina!
La motorul asta de 11kw consumul in gol este undeva la 1kw. Acum iti dai seama ca sarcina nu o sa fie niciodata la capacitatea maxima a motorului de 11kw.
Sincer mie mi se pare putin 900w la 300mm dar aici conteaza foarte mult si esenta care o folosesti. Bineinteles conteaza foarte mult si turatia motorului si a axului(cu cat turaia mai mare la ax cu atat sarcina pe motor mai mare dar si iese mai fin) La stupi rame piese mici poate fi suficient deoarece se foloseste doar lemnd e esenta moale (brad,tei).
Respect

Nu sunt expert zic si eu cum ar fi bine
genessys_r

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE