cosma-TM scrie:am facut de ceva timp un asfel de aparat, spirala la inceput am facut-o incolacind-o pe un fier de 30 mm,la probe mi-am dat seama ca randamentul nu e cel care il vroiam eu,am micsorat apoi diametru interior al spiralei la 15-17 mm,tot nu batea ceva, flacara arzatorului era ca intr-un tunel, se pierdea multa caldura inutil,apoi mi-a venit ideea de a face spirala conica , pentru ca flacara sa se loveasca de fiecare spira , asa randamentul e maxim, parerea mea,
cosma-TM scrie:cilindru il am de la orban stefan din sighisoara, a zis ca e de la ceva razboaie de tesut, e din inox in schimbul a doua capace, initaial am avut un cilindru de tabla zincata , trasat si apoi gaurit (faci cam 15-20 de gauri pe rand ,iar intre randuri am lasat cam 1 cm)cu un punctator, iar capacele ti le face un strungar, cel din spate tre sa aiba gaura sa intre flais pe cilindru arzatorului, iar cel din fatza o gaura de 7
lucian2012 scrie:cosma-TM scrie:cilindru il am de la orban stefan din sighisoara, a zis ca e de la ceva razboaie de tesut, e din inox in schimbul a doua capace, initaial am avut un cilindru de tabla zincata , trasat si apoi gaurit (faci cam 15-20 de gauri pe rand ,iar intre randuri am lasat cam 1 cm)cu un punctator, iar capacele ti le face un strungar, cel din spate tre sa aiba gaura sa intre flais pe cilindru arzatorului, iar cel din fatza o gaura de 7
nu am stiut ca d-l orban face si cilindre(probabil razboi de tesut mecanic,adica industriale,ca cele traditionale sunt toate din leman) ...credeam ca face numai lazi!...dar asta inseamna un om priceput la toate si de mare ajutor....Ziceti ca este din inox....Si cat a-ti dat pe cilindru ca sa vi-l faca sau vi l-a facut pe gratis....stiu io ca prieteni!!!....Eu m-am tot gandit la o gramada de variante ca sa-mi confectionez unul,dar ma gandeam ca poate gasesc pe piata in magazine....dar nimica toata.Ceea ce se poate gasi pe piata si se poate folosi ca si cilindrul de protectie sunt filtrele hidraulice pt servodirectie sau caseta de directie de la camioane gen daf iveco....Faza este ca acele cilindre au intre 100-108 mm lungimea,si nu stiu in acest caz care este lungimea normala sau care ar trebui sa fie ,exact ca si la cilindrul original.De aceea vreau sa va intreb ,al d-voastra ce lungime are cilindru si ce diametru,este facut dupa cilindrul original de la aparatul furetto? si teva din spirala va este din cupru sau metal.....am vazut ca cea originala este din metal si se termina incolacirea ei sub forma conica,pt a degaja o mai mare caldura......oare s-ar putea folosi teava din inox,nu stiu care ar fi mai buna...?
cosma-TM scrie:ii buna aia de 6 , acum ca sa lucri mai usor cu ea , e deajuns sa o incalzesti odata pana se inroseste, apoi e mult mai maleabila, mai usor de lucrat cu ea
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori