Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PROIECT vanzare matci cu 20 Ron. Ce parere aveti ?

Mesajde valter » 13 Mar 2012, 16:38

@ kamy ''dupa multe socoteli,as vrea sa va propun urmatorul proiect:
matci imperecheate incepand de la 20 ron/bucata,23,2 ron/bucata cu factura,29 ron/buc factura cu tva.''

Arici-pogonici...era o revista pentru cutezatori.
Treaba sede cam asa . Cand vezi o serie de 400 de bortoase iti zici '' ce ar fi sa multiplic cu cinci''.
Dar cand tu nu stii cum arata 100 de matci pe lot...sustii pe forum ''contra vantului''...eu sunt Lamureanu scuze Marmureanu.

PS.Cine are 100000 ron sade la umbra si mananca seminte. :lol:
valter

Mesajde kamy » 13 Mar 2012, 16:46

domnu VALTER am tot respectu pentru dvs ca apicultor,dar ca oracol si profet,cand dvs stiti mai bine decat mine ce stiu si ce am vazut sau n=am vazut,deja mi se pare sf.
kamy

Mesajde lucky5strike » 13 Mar 2012, 22:34

Domnilor, v-au ametit cifrele! Pardon, zero-urile! :lol:

Tot ce are de facut un producator, din orice domeniu, e sa scoata marfa buna, punctual si pe cat posibil accesibila ca pret. Sau mai bine zis, produsul sa-si scoata banul.

1. La subiectul asta, cam publicitar de-altfel, repet: trebuie facute matci de buna calitate, punctual si la pret corect. Raportata la puterea kilogramului de miere romaneasca, regina nu poate sari de 50 de lei cu act TVA, vrem nu vrem. Fiecare coboara sub stacheta cat vrea, cat poate, cat crede ca face marfa lui... Proiectul ar avea succes la conditii climatice gen Hawaii, la angajati chinezi la pretentii si la patron dispus sa fie pe zero. Dar traim in Romania. Primavara capricioasa, vara scurta, iarna dura. Asta ne e apicultura!

2. Nu trebuie sa produci matci ieftine, trebuie sa produci matci bune. La matci discutam intai calitatea, apoi pretul. O matca buna scoate mult mai multi bani decat una proasta. Pe locul III e genetica, pe locul II e cresterea, dar pe locul I e genetica + cresterea. Pretul izvoraste din fiecare din acestea.

Cu asta inchei, a venit primavara si mustele zboara in toate partile.

PS: subiectul ar putea fi intitulat "Costuri productie matci"! Stuparitul nu are de-a face si... nu trebuie sa aiba de-a face... cu... "vand" sau "cumpar".
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde alt stupar » 13 Mar 2012, 23:00

kamy scrie:domnu alt stupar se poate sa nu ma stiti doar ne-am muscat reciporc? ce are pretul cu calitatea?daca va cer pe aceeasi matca 50 lei pretul o face cu ceva mai buna? sau o face doar sa nu mai fie de doi bani?

Deci al malale era proiectul ???
Atunci gata, inteleg ! :lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Dragos2006 » 13 Mar 2012, 23:52

vand o suta de mii de regine la pretul de 5 lei / buc. si un milion de roi la preturi promotional de 50 lei / buc..... impozitul si adaosul comercial in platesc credulii.... :D :D :D :D
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde kamy » 14 Mar 2012, 07:43

domnu dragos constat cu surprindere ca dvs chiar aveti reflexe inverse,cand e plin ziarul de loca la iasi,dvs o mutati in salaj,apar hibrizi si pe celelalte anunturi cu vand matci,dar pe dumneatale te deranjeaza pretul si spui ca nu suporti hibrizii,ba mai mult pe anunturi intervii cu comentarii,pe comentarii vii cu anunturi.domnule eu cunosc modul acesta de lucru am trait suficient de mult ca sa-l simt pe propria piele,si-l folosesc SI cei care se perinda pe la putere, incat ma intreb oarecum indreptatit:DOMNULE DUMNEATALE AI FACUT CUMVA SCOALA LA ,,STEFAN BURGHIUL"?
kamy

Mesajde balasbebe » 14 Mar 2012, 08:39

La 5000 de matci, daca ar fi sa faci cam 200 de colete este ceva munca. La fiecare colet se pierde cam o ora. Eu lucrez cu posta, indiferent ce forma de stat sau privata are. La ghiseu stau cel putin 10-15 minute. Daca ai o comanda de 50 sau 100 de matci nici nu-i rau. Sa prinzi o matca cred ca se rezolva in 4-5 minute. La fiecare matca este manopera si timp. De multe ori ploua. Cand este vreme de ploaie chiar daca ai 50 de albine in nucleu una tot este agresiva. Sa prinzi o matca nu o poti face cu manusi.
Decat sa vand o matca cu 20 de lei mai bine schimb matcile de 2 ori pe an.
Faci o matca cu 20 de lei, pui ceva albine si poti lua 200 de lei.Asa cum ai zis o rama de puiet face 2-3 rame de albine. Cu 2 rame de puiet faci un roi pe 4 rame. Din 8 rame de puiet le faci 800 de lei.

Eu sunt vanzator si fac niste calcule. Cel care vrea sa cumpere poate sa zica altfel. Sa nu uitam ca ca cel care azi cumpara maine poate ca va ajunge sa vanda. Si atunci judeca si el altfel.
balasbebe

Mesajde kamy » 15 Mar 2012, 21:24

e 15 martie,comenzile sant undeva sub 2000 de bucati si vor fi onorate la pretul afisat cu titlul de " proiect"
pentru comenzi ulterioare pretul este de 25 ron/bucata si 30 cu tva.
o seara placuta tuturor!
kamy

Mesajde paul » 15 Mar 2012, 21:41

Mai Kamy ... inset ,insetisor ... ajungi la adevar ! :D
Urmatoarele 2000 ,dupa acestea care costa 30 lei cu tva ,vor costa 37,2 lei ... urmatoarele 46 lei si ... bingo !!! :lol:
Apropos fa-mi si mie loc in alea primele 2000. Vreau doar ... 3 bucati ! Dupa rapita ...
Ultima oară modificat de paul pe 15 Mar 2012, 21:44, modificat 1 dată în total.
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde teinegru64 » 15 Mar 2012, 21:43

Am cautat mult ...o chestie ce se cheama selectie...doar vreo trei ani... nu apare la matale.Am crezut in giovani...dar a dat-o in bara pe Yotuubee.s .Sa traiesti valter.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde pngflorin » 15 Mar 2012, 21:45

SALUT, KAMY.
Unde pot sa i-ti vad stupina, ma intereseaza subiectul expus de tine, foto daca se poate.
As vrea sa stiu detalii : mat genetic, metode de producere, adica atunci cand cumperi sa pot sa fac o alegere cat mai corecta.

La 100 de buc aplici o reducere?
pngflorin

Mesajde mircea » 15 Mar 2012, 21:54

Pentru partea comerciala folositi Anunturi Apicole Stuparitul.
Multumesc !
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde pngflorin » 15 Mar 2012, 22:04

pacat, incepuse sa se contureze o afacere beton, deja vb sa intermediez vanzarea a minim 1000 de matci ... pacat.
pngflorin

Mesajde kamy » 15 Mar 2012, 22:29

pgn florin ce mancasi de devenisi dintr-o data asa de interesat?mi se pare mie sau chiar iti miroase gura a malai copt la soare?
kamy

Mesajde kamy » 15 Mar 2012, 22:37

paule pentru tine cadou cele trei bucati!
kamy

Mesajde paul » 15 Mar 2012, 22:39

kamy scrie:paule pentru tine cadou cele trei bucati!

Vai Kamy ... saru' mana !!!
Ma revansez ... cu ceva !!!
P.S. Vezi ca ne trimite Voda pe aria ..." Donatii . Gesturi Umanitare" !!! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE