Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Dulcofruct

Mesajde iosca » 16 Mar 2012, 19:50

DulcoFruct este un stimulent adjuvant in combaterea varozei, folosit in alimentatia albinelor, obtinut prin HIDROLIZA ENZIMATICA (NU chimica), din porumb NEMODIFICAT GENETIC.

Avantajele DulcoFruct:

- suplimentul nutritiv are un continut ridicat de zaharuri (fructoza 38-50% ; glucoza 25-35% ; maltoza 8-10%), conferind produsului o valoare nutritiva si energetica ridicata.

Deschid acest topic pt ca am avut o intrebare pe acest anunt, care a ramas fara raspuns dar si pt ca fiind un sirop pt albine , mi se pare util sa aflam mai multe despre el (nu ca despre celelalte siropuri am aflat prea multe dupa luni de discutii :) )

[url]Intrebarea mea a fost urmatoarea:
[/url]
D-le Radu Pandrea care-i motivul pt care exista aceste mari fluctuatii ale fructozei, glucozei si maltozei din compozitia produsului ?
Sau aveti mai multe produse cu compozitii diferite ?
Va-ntreb din curiozitate dar si pt ca sunt interesat de produs si nu-nteleg de unde vin fluctuatiile asa mari ale componentelor.
Ultima oară modificat de iosca pe 16 Mar 2012, 20:04, modificat 1 dată în total.
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Re: Dulcofruct

Mesajde iosca » 16 Mar 2012, 19:50

Dragos2006 scrie:De ce pe protofil nu este pusa reteta ?
Acum te-ai prins ?

iosca

Mesajde iosca » 16 Mar 2012, 19:51

iosca scrie:Dragos, nu asta-i motivul. Sa-ti zic si de ce: In prezent se poate obtine o analiza de laborator relativ usor.
Asa ca alta-i explicatia !

Sunt curios daca dpdv legal (OPC sau altele) este voie sa nu etichetezi corespunzator un produs, care intr-un final, transformat sau netransformat, mult sau putin, total sau partial, ajunge in miere, in hrana noastra.

Eu cred ca-i cel putin dubios sa-mi vinzi ceva cu compozitia intre 38 si 50% sau intre 25 si 35 %. Pai eu platesc intre si intre sau dau un pret fix si vreau sa stiu pe ce-l dau (pe-al cu 30 % sau pe-al cu 50%) :?: :shock:
Ultima oară modificat de iosca pe 16 Mar 2012, 20:41, modificat de 2 ori în total.

iosca

Mesajde iosca » 16 Mar 2012, 19:58

Mai zice anuntul ca este un stimulent adjuvant in combaterea varozei, folosit in alimentatia albinelor

1) - Cum ajuta la combaterea varozei ?

2 )- "Folosit in alimentatia albinelor", de cine si pe ce perioada ? Cu ce rezultate ?

3 )- "din porumb NEMODIFICAT GENETIC. " Cum sustineti cu dovezi aceasta afirmatie ?

iosca

Mesajde Dragos2006 » 16 Mar 2012, 22:09

Pe bidonul de Coca -cola este tiparita reteta ?
Tot la fel si reteta Dulcofruct este secreta iar pe eticheta sunt prezentate partile componente dar in niste marje pentru a nu fi copiat de altii.

1) ajuta la combaterea varozei deoarece familiile stimulate cu acest produs devin mai puternice si cum un om hranit bine trece mai usor peste o boala tot la fel si familiile de albine puternice se apara mai bine de varooa . ATENTIE !!!! nu scrie ca vindeca ci AJUTA !
2) scrie clar , in perioadele lipsite de cules . DE CINE ? intri pe canalul meu de youtube si vei vedea evolutia familiilor de albine stimulate cu dulcofruct in ultimii doi ani.
3) Va asigur ca este porumb NEMODIFICAT GENETIC ! cine nu crede poate trimite o proba in Germania la laborator si se va convinge singur.

Deoarece ma ocup cu distributia Dulcofruct nu cred ca voi mai interveni in discutie pentru a nu se considera ca fac reclama acestui produs. Puteti folosi orice produs dar cand cumparati cereti si un certificat de conformitate .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde teinegru64 » 16 Mar 2012, 23:00

Sunteti stupizi......si stupul 3 in 1... si ducofructul reusesc sa combata,, varoza,, doar daca familia de albine ....da ortu popii.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Bambucha » 16 Mar 2012, 23:04

Dragos2006 scrie: 1) ajuta la combaterea varozei deoarece familiile stimulate cu acest produs devin mai puternice si cum un om hranit bine trece mai usor peste o boala tot la fel si familiile de albine puternice se apara mai bine de varooa . ATENTIE !!!! nu scrie ca vindeca ci AJUTA !

Deoarece ma ocup cu distributia Dulcofruct nu cred ca voi mai interveni in discutie pentru a nu se considera ca fac reclama acestui produs. Puteti folosi orice produs dar cand cumparati cereti si un certificat de conformitate .

1) Este o afirmatie un pic cam dilatata. Si o stiti si dvs prea bine! Chiar si cu produsele conventionale deja existente tot exista riscul de a mai scapa paduche in ghem, indiferent de puterea familiei. Cu urmarile de rigoare pe care le stim! Daca ar fi fost folosit termenul de dezvoltare a familiei sau alti termeni de marketing as fi tacut, insa galusca e un pic cam mare. A transmite ca un sirop ordinar poate fi folosit ca si medicament, sub egida faptului ca "reteta" ar fi secreta, inseamna practic inselarea consumatorului, din pacate la noi mult prea credul.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde iosca » 17 Mar 2012, 10:29

Dragos2006 scrie:Pe bidonul de Coca -cola este tiparita reteta ?
Deoarece ma ocup cu distributia Dulcofruct nu cred ca voi mai interveni in discutie pentru a nu se considera ca fac reclama acestui produs.
.

Dragos, chiar te rog sa participi la discutie pt ca altfel nu avem raspunsuri la intrebarile noastre, ale eventualilor clienti, pt ca pretul si includerea in PNA este un +( Sub rezerva faptului ca nu stim ce cumparam pt ca-i tinuta secret :lol: reteta). Fi-ti mai oameni seriosi si spuneti oamenilor macar cata fructoza are, ca sa stim daca merita sau nu pretul.

Parerea mea (si sunt sigur ca asta-i parerea generala) : E un sirop, cu nimic deosebit de celelalte, un hidrolizat de porumb de orice fel.
Pe importator l-as intelege sa-i faca asemenea caracterizare, pt ca pe langa multele sfori trase, ca sa fie introdus in PNA, trebuia si-o caracterizare de-asta pompoasa, fapt care sigur prinde si la multii proprietari noi sau relativ noi de stupi.
Pe tine Dragos nu te mai inteleg. Stii bine ca discutiile despre varoza n-au treaba cu siropul asta, stii bine ca si majoritatea din cei de aici stim asta si totusi afirmi sus si tare. Hai sa fim seriosi !

iosca

Mesajde lucky5strike » 17 Mar 2012, 10:59

Asupra siropurilor din porumb planeaza de mult timp suspiciunea ca au legatura cu CCD-ul.

Din ce cunosc, siropul clasic de zahar, preparat si administrat corespunzator poate fi considerat ca un sprijin impotriva dezvoltarii varrozei.
Pe principiul ca administrarea lui periodica mentine familia in stare activa, iar Varroa e cunoscut ca loveste cel mai puternic pe perioada de slaba activitate.
Probabil la asta se refera treaba cu "adjuvant".

Cam atat cu lupta contra VJ, pe partea asta.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde CLAU » 17 Mar 2012, 20:13

să lămuresc eu dacă se poate situatia
1.eu folosesc de 3 ani acest produs dulcofruct sau hidrolizat de porumb cum îi spunem noi in sj
2. este bun stimulent primăvara si vara
3. nu il recomand pentru iernare pt. ca consumă mai mult cu 30-40 la suta o spun din proprie experienţă faţă de mierea naturala sau siropul de zahăr
4. nu ajuta la combaterea varooa=şi culesul abundent ar trebui să ajute dacă este aş căci tot o stimulare este însă una naturala
CLAU

Mesajde iosca » 17 Mar 2012, 20:52

CLAU scrie:să lămuresc eu dacă se poate situatia
1.eu folosesc de 3 ani acest produs dulcofruct sau hidrolizat de porumb cum îi spunem noi in sj

Clau, de cand a aparut la voi acest produs (ma refer exclusiv la cel botezat dulcofruct, nu la cele botezate altfel) ?
Te-ntreb pt ca nu cred ( cel putin nu stiu eu) sa fi aparut de prea mult timp iar tu zici ca-l folosesti de 3 ani.

iosca

Mesajde cristi_vidican » 17 Mar 2012, 21:00

este vreo diferenta intre Dulcofruct, Apimera si celelalte siropuri din porumb, numite F40?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde LUCIAN AVRAM » 17 Mar 2012, 21:15

iosca scrie:
Dragos2006 scrie:Pe bidonul de Coca -cola este tiparita reteta ?
Deoarece ma ocup cu distributia Dulcofruct nu cred ca voi mai interveni in discutie pentru a nu se considera ca fac reclama acestui produs.
.

Dragos, chiar te rog sa participi la discutie pt ca altfel nu avem raspunsuri la intrebarile noastre, ale eventualilor clienti, pt ca pretul si includerea in PNA este un +( Sub rezerva faptului ca nu stim ce cumparam pt ca-i tinuta secret :lol: reteta). Fi-ti mai oameni seriosi si spuneti oamenilor macar cata fructoza are, ca sa stim daca merita sau nu pretul.

Parerea mea (si sunt sigur ca asta-i parerea generala) : E un sirop, cu nimic deosebit de celelalte, un hidrolizat de porumb de orice fel.
Pe importator l-as intelege sa-i faca asemenea caracterizare, pt ca pe langa multele sfori trase, ca sa fie introdus in PNA, trebuia si-o caracterizare de-asta pompoasa, fapt care sigur prinde si la multii proprietari noi sau relativ noi de stupi.
Pe tine Dragos nu te mai inteleg. Stii bine ca discutiile despre varoza n-au treaba cu siropul asta, stii bine ca si majoritatea din cei de aici stim asta si totusi afirmi sus si tare. Hai sa fim seriosi !

la Targul de la Iasi , am trecut pe la standul cu dulcofruct , fata de alti producatori astia macar sunt sinceri , pe pliantele lor scrie clar ca este facut din porumb , mai precis hidrolizat de porumb , asta cu ajutatul contra varoua e un pic cam trasa de par dar nu lipsita de ceva adevar :roll:
LUCIAN AVRAM

Mesajde LUCIAN AVRAM » 17 Mar 2012, 21:15

cristi_vidican scrie:este vreo diferenta intre Dulcofruct, Apimera si celelalte siropuri din porumb, numite F40?

probabil de pret :lol:
LUCIAN AVRAM

Mesajde alt stupar » 17 Mar 2012, 22:34

cristi_vidican scrie:este vreo diferenta intre Dulcofruct, Apimera si celelalte siropuri din porumb, numite F40?

da... de denumire si de ambalare :D
Hidrolizatul de porumb e hidrolizat de porumb si atat !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde cristi_vidican » 17 Mar 2012, 22:53

Am auzit un caz, care a folosit Apimera (Apiinvertul la butoi) si a avut probleme cu diareea peste iarna. Acum, asociatia unde accesez eu PNA a trecut spre Dulcofruct, fara a exclude Apiinvertul. Am folosit Apiinvert foarte putin, dar fara probleme. Am bagat mai mult intr-un roi, care a iesit foarte bine din iarna.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE