Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Everest , apicultura , fonduri nerambursabile.

Mesajde valter » 16 Mar 2012, 21:30

Intamplator si dezinteresat am participat la o adunare a apicultorilor din zona de SE.
Una din personalitatile MAPDR a afirmat ca ''forumul'' este o joaca de copii...nu am contrazis-o ca era o doamna.
Da` intr-o doara am intrebat daca nu putem schimba directia ...si mi s-a raspuns ...never.

Ori, in atare conditii cred ca sunt indreptatit sa afirm:
-traim intr-un stat infirm;
-suntem condamnati la ''legi'' pe care trebui sa le acceptam...si nimic mai mult;
-urcam pe Evrest fara sa fim recunoscuti...de cei de acasa;
-cumparam echipament(vezi fondurile nerambursabile) pentru sinucigasi ;
-rezultanta acceptarii situatiei in care ne aflam v-a duce mai devrame sau mai tarziu la compromitere totala.

Traiasca apicultura propovaduita de MAPDR.

ps. de la anul ma las de meserie...
valter

Re: Everest , apicultura , fonduri nerambursabile.

Mesajde paul » 16 Mar 2012, 21:37

D-le Valter mi-as permite sa parafrazez un clasic ... "personalitatile"MADR sunt trecatoare ,apicultorii sunt ... cat vor exista albine !!!
Pentru un paduche sa aruncam cojocul pe foc ??? ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde valter » 16 Mar 2012, 21:50

paul scrie:Pentru un paduche sa aruncam cojocul pe foc ??? ;)

Regretabil este ca ''echipam'' sinucigasi cu piolet si bocanci pe abruptele culmi ale taramului cu muchii de cutit..cu acte in regula de la UE.
Si , ca lucrurile sa fie duse la bun sfarsit , nu vedem ca suntem pe ''poteca gresita''.

Antrenamentul face bine pentru cei cu muschi...astora care au doar creier(pentru nerambursabile) ce le-o face?

PS, Paduchii sunt procentual peste 50%.Prefer sa arunc blana imputita.
valter

Mesajde teinegru64 » 16 Mar 2012, 22:27

[quote="valter"]

regretabil este ca ''echipam'' sinucigasi cu bocanci ..cu acte in regula de la UE.
quote]
no coment
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde livas » 17 Mar 2012, 00:14

Nene Valter, cine crezi ca ne va mai linishti, cand vedem cata ciuda avem in a strange bani! :evil:
Vedem ca banii ne fac sa ne dam pe c*r cand tre sa ne echipam cu bocanci cu cuie si pioletzi, vedem ca banii ne fac sa iernam cu turte din luna noiembrie si nu mai tzinem cont de iernarea si de bioritmul fam. de albine, vedem ca suntem in stare sa facem orice pt . fondurile astea de la UE, sa dea dracul in ele, ca oricum sunt dedicate sa fie cu M ... in fatza,... care oricum sunt din banii noshtri ....mai tre sa ne intrebam de ce acest topic se cheama asha??...nu cred!!!
...stiu ca intrebarile sau mai bine zis constatarile mele sunt retorice, dar in acelsi timp mai stiu ca rezonantza Schumann prevesteshte ceva!!!!!!!!

Nu sunt un fatalist dar sunt sigur ca ne vom linishti curand si fondurile UE vor ajune in locul Atlantidei!!!!
Iertat sa-mi fie pesimismul, dar cred ca Dumnezeu nu doarme!!!!
livas

Mesajde ilalexandru » 17 Mar 2012, 00:59

Apropo : stiti cat la suta din totatul proiectelor a fost accesat de apicultori? Peste 60%.. Si din pacate am impresia ca lucrul asta nu a cazut bine cuiva. De ce sa bage atatia bani intr-o ramura a agriculturii care totusi aduce tarii un venit foarte mic? Am deranjat cateva persoane si acum o sa fie....
In ce an a fost pretul la salcam de 11 lei? parca 2003 - sau 2004... CAt e pretul acum la diversi procesatori? Nici mai mult nici mai putin decat 11 lei. Si ce zic acestia? Ca s-ar putea ca pretul sa mai scada si asta nu din cauza lor. Ne intoarcem in anul 2004 cu pretul la miere in conditiile in care toate preturile au explodat. Si treaba cu fondurile astea europene se va duce foarte rapid. Oare cati apicultori o sa mai ramana atunci???? Jumate si o sa fie bine!!!! Nu stiu cate familii au pierit in iarna asta in tara, insa stiu sigur un lucru. Iarna viitoare o sa piara mult mai multe. Fiecare o sa aiba dupa iarna aceasta o pierdere de minim 5-10% din efectivul de familii. Familiile au iesit mai slabute comparativ cu anul trecut. Rapita nu o sa fie mai deloc. Gradul de dezvoltare al familiilor va fi lent. Insa dupa salcam, toti cei cu proiecte, vor trece la formarea roilor si la slabirea famililor de baza. Se va intra in iarna cu numar mare de familii(ca doar in octombrie incepe controlul), iar in primavara viitoare va fi..... Vedem atunci. Cand ma gandesc ca numai cheltuielile cu transportul au crescut cu circa 20% fata de anul trecut...
ilalexandru

Mesajde topy » 17 Mar 2012, 09:31

„Da` intr-o doara am intrebat daca nu putem schimba directia ...si mi s-a raspuns ...never.”

pai se doreste crearea si inregistrarea unei baze de contribuabili la bugetul statului.luam fonduri.....ne inscriem voluntar in acea baza.fiecare face cum crede aici....de buna voie si nesilit de nimeni.....sau siliti de lacomia noastra ...ca de ....e nerambursabil.
cu ce ar fi avantajat statul daca ar schimba ceva? abia a reusit sa ne aduca aici....
topy

Mesajde jenica67 » 17 Mar 2012, 20:36

valter scrie: ps. de la anul ma las de meserie...

Aropo domnul Valter, te lasi de meserie si te apuci de apicultura ?? Macar asa, sa le faci in ciuda. :D
jenica67

Mesajde lucky5strike » 17 Mar 2012, 21:25

Exact!

Hai baieti, sus cu optimism, fondurile pentru instalare nu mai au mare viitor, se va trece in urmatorul PNDR pe fonduri adevarate de dezvoltare, mult mai adecvate stadiului in care ne aflam.

O patura de apicultori este, macar sub aspect numeric. Trebuie doar sa creasca productia, sa auzim cel putin in statistici ca sare de 30.000 tone.

8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Dragos2006 » 17 Mar 2012, 21:42

La ora actuala apicultura romaneasca produce undeva la 40 milioane de euro o suma echivalenta cu ce produce o multinationala mica la nivel de Romania . PNA inseamna pentru TOATA apicultura romaneasca undeva la 4 milioane de euro pe an in conditiiile in care O SINGURA firma din judetul mei specializata pe avicultura a avut finantate proiecte anul trecut de peste 5 milioane euro.
Banii astia de care facem noi atata caz sunt doar ceva maruntisi , sunt pur si simplu AJUTOR SOCIAL pentru stupari . problema este ca banii s-au mancat . APDRP a ajuns aproape la fundul pungii asa ca sita va incepe sa cearna .
Dupa ce va trece epoca ajutoarelor sociale se va trage linie si fiecare stupar va avea un "CAZIER" in care va fi consemnata toata activitatea lui , de bani europeni vor beneficia doar cine va avea balanta pozitiva . Toti pinguinii cu 3,14 stupi care au fost finantati din toate partile vor dispare asa cum au aparut .
Gata ! nu mai scriu ca deja sunt prea multi ochi care citesc .... ochi albastri :geek:
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR