Badea Alin scrie:Și eu am pățit-o anul trecut. le-am dat lapte praf în exterior și nu s-au atins de el chiar dacă nu aveau polen îîn natură. Secretul l-am aflat mai târziu de la nea Gică.
Si ... nu ne spui si noua ???
SECRETUL ?!...
Badea Alin scrie:Și eu am pățit-o anul trecut. le-am dat lapte praf în exterior și nu s-au atins de el chiar dacă nu aveau polen îîn natură. Secretul l-am aflat mai târziu de la nea Gică.
Badea Alin scrie:bobby_76 scrie:Badea Alin scrie:Să înțelg că esti din Mehedinți, localitatea Vrancea. Pune localitatea la avatar să nu te i-a lumea la șuturi.
Eu zic să nu-ți fac probleme de puiet, pentru că dacă nu a crescut până acum (datorită timpului nefavorabil) înseamnă că albina este mai puțin uzată și trăiește mai mult. Important este ce-o să urmeze. După cum se anunță vremea pe la noi, dacă le stimulăm cu ceva proteină probabil că o să „explodeze” în câteva zile! S-ar putea să greșesc, dar ... părerea mea!
Asa este. De fat sunt din Severin, stupina este la Vrancea. O sa incerc sa caut cum sa fac aceasta setare.
Sunt nou membru al forumului (asta nu inseamna ca nu ati fost cititi pana acum)
Referitor la ponta, ma gandesc ca introducerea de turte proteice, acum, este oarecum nejustificata, mai ales ca de afara a cam incept sa vina polen, putin. (Branduse, viorea si alun, cred). Mai mult, am folosit cateva turte proteice feed-bees, cred (s-ar putea sa ma insel asupra denumirii exacte a produsului) de care albina nu s-a atins. Asta sapt care tocmai ce a trecut. Aportul extern de polen, in mod natural, asa cum ii place familiei, poate fi un declansator major pt ponta. ramane de vazut sapt aceasta. Problema este insa ..vantul, bate la noi ca la nebuni!!! Pe Dunare, imaginati-va..
Ai dreptate, nu se mai justifică acum înlocuitori de polen.
Și eu am pățit-o anul trecut. le-am dat lapte praf în exterior și nu s-au atins de el chiar dacă nu aveau polen îîn natură. Secretul l-am aflat mai târziu de la nea Gică.
paul scrie:Badea Alin scrie:Și eu am pățit-o anul trecut. le-am dat lapte praf în exterior și nu s-au atins de el chiar dacă nu aveau polen îîn natură. Secretul l-am aflat mai târziu de la nea Gică.
Si ... nu ne spui si noua ???
SECRETUL ?!...
nae scrie:Laptele dv. ce masa proteica are ? Am vazut cu 23% proteina bruta si am cumparat cu38 %PB ,dati reteta nu in Kg lapte ci Kg PB din lapte , multumesc .
augustin scrie:de la Gica adunate apoi te tzeava date:
Neamul asta de albine are o mare hiba care este in acelasi timp si un mare avantaj.
Cresterea masiva de puiet incepe odata ce albinele aduc primul polen.Poti sa le dai si lapte de presura amestecat cu ginseng inainte ca puiet cresc tot atata cat vor ele fara aport de polen.
De-a lungul anilor am incercat cu diverse amestecuri proteice incepand cu luna februarie,rezultatele insa au fost sub asteptari.Sau altfel spus costuri mari,munca multa si rezultate care nu meritau efortul.Cand am realizat ca iarna albina trebuie lasata sa stea linistita s-au schimbat lucrurile in bine.Am incercat sa iernez colonii puternice cu hrana suficienta astfel incat sa ridic capacul cand infloreste cornul.
In acest moment incep hranirile cu lapte praf dat in sirop 1/1.Daca culesul de polen este mai slab dau 1kg lapte praf amestecat cu 8 litri de sirop.Daca culesul de poln e bun dau mai putin lapte praf in sirop..
Am zis de albina.Populatia de iernare rar ajunge la 20000 de indivizi.In schimb primavara colonia are o dezvoltare exploziva daca are rezerve bune de miere si aduc polen.Daca mai stimulam si noi e minune.
Laptele praf pentru vitei asa cum se gaseste la farmaciile veterinare are tot necesarul de vitamine.
augustin scrie:Foarte slab incepultul de anul asta... 3-4 rame de puiet la cei mai buni. Media la 2 rame de puiet. Cules destul de bun la polen. trebe stimulare. bag un citat pe care il aplic vineri-sambata:
'' In acest moment incep hranirile cu lapte praf dat in sirop 1/1.Daca culesul de polen este mai slab dau 1kg lapte praf amestecat cu 8 litri de sirop.Daca culesul de poln e bun dau mai putin lapte praf in sirop..
Am zis de albina.Populatia de iernare rar ajunge la 20000 de indivizi.In schimb primavara colonia are o dezvoltare exploziva daca are rezerve bune de miere si aduc polen.Daca mai stimulam si noi e minune.
Laptele praf pentru vitei asa cum se gaseste la farmaciile veterinare are tot necesarul de vitamine.''
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 28 vizitatori