JohnSpatari scrie:Foarte frumos Dragos, succes mai departe, vin si eu anul acesta cu doi stupisori, sper sa trec si eu examenul

Multumesc pentru incurajare! Mult succes si tie in primul an apicol! Nu cred ca o sa ai probleme la examen, avand in vedere ca o sa incepi activitatea cu albinele asa devreme! Trebuie doar sa respecti anumite reguli de iernare aplicate din toamna! (Hrana de calitate, albina pe min. 5 intervale,tratament-varachet, ventilatie si impachetare). Zapada, chiar daca acopera in totalitate stupii, nu trebuie indepartata, pentru ca tine adapost familiei de albine ! Trebuie doar sa faci cateva gauri cu o teava pana la pamant in fata urdinisului. Vecinul meu nu a deszapezit niciun stup pana pe 22 martie! Au fost toti stupii sub zapada! Pe 23 a facut primul contol si a adaugat cate o rama cu miere unde a fost nevoie. Avantajul unei iernari sub zapada-Au crescut mult mai mult puiet fata de ceilalti, adapost, fara fluctuatii de temperatura ce mai...Au iernat perfect. Trebuie sa mentionez ca are fund anti-varoa la toti stupii.
Important acum este sa cumperi familiile de albine, care trebuie sa indeplineasca cateva conditii riguroase! Aici te ajuta cineva cu experienta care trebuie sa te insoteasca neaparat la vanzator! Multa bafta atunci cand o sa faci achizitia!
Astept poze! Sper sa ocupe toate ramele pe care le-ai pregatit!
Numai bine!