Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PROIECT vanzare matci cu 20 Ron. Ce parere aveti ?

Mesajde Ioan Guist » 15 Mar 2012, 23:40

Am citit nitel si eu ...varianta propusa.Ce sa zic.In priincipiu e ...in calcule.
Sunt diferente notabile la cantitatea de albina luata in calcul.Diferenta e ...indeajuns sa dea bine peste cap planul
Concluzia , dupa mine, ar fi ca planul este eronat.Nu dau detalii ca sa nu "stric" socotelile.

Problema mare , hiba , dupa parerea mea e ca proiectul propus este sprijinit pe o mare (exagerata) doza de optimism.
Timpul va scoate la iveala rezultatele.Nu trebuie sa le cunoastem si noi .Domnul Kamy le va cunoaste cu siguranta si probabil va invata din aceasta experienta.Pentru ca proiectul propus deocamdata este la stadiul de ...propunere.

Comparati va rog variantele :
Varianta 1 :
5000 (bucati de produs extrem de perisabil)x 20 RON =100 000 ron

varianta 2:
180 familii x 60 kg (miere cu termen de valabilitate ..."infinit")x 10 ron =108 000 ron.

Pentru 5000 de matci, stai cu morcovul pregatit un sezon intreg.Dupa un astfel de sezon, fuga , pentru tine e ...plimbare pe bulevard.Dar ...nu-i asa? fiecare e dator sa incerce.Cine incearca , are o sansa.
Pentru a scoate 60 kg de miere pe familie (chiar si cu o matca doar, si nu cu 4 :lol: ) nu este necesar decat o minima experienta si o dotare cu mijloc de transport.

Urez initiatorului , Succes, indiferent de varianta imbratisata.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Dragos2006 » 15 Mar 2012, 23:54

din cauza unor astfel de anunturi ajungem de ratam PNA . La o intalnire un oficial a intrebat de ce o insacta - REGINA- costa asa mult ... 40 lei !!!! acum acel oficial citeste acest post si imi va spune ca eu care am luat regine de la Valter cu 50 lei am fraudat sistemul deoarece pretul este de ... 20 lei bucata.
Acelas lucru exista si un cazul lazilor de stup unde vine unul care vinde un brat de scandura cu 50 lei iar in factura scrie ca a vandut stup .... iar eu care cumpar o lada serioasa de la Prisada sunt acuzat ca am fraudat sistemul....
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde nae » 16 Mar 2012, 00:08

Daca ''oficialul ''are culoare politica in loc de creier aveti dreptate .
Omul lanseaza un proiect (PROIECT) ,e dreptul /visul sau ...
Inteleg ca are 2000 ofertate(...) , bravo .
nae

Mesajde Dragos2006 » 16 Mar 2012, 00:47

oficialul e functionar public de pe vremea lui Nastase si va mai ramane mult si bine acolo!

Lanseaza un proiect dar da in cap la o tara inreaga ! Sa-l lanseze unde vrea dar nu pe forumurile de profil.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde kamy » 16 Mar 2012, 07:34

domnu dragos am incalcat cu ceva regimul de folosire al forumului inafara de citatul ala in care v-am acuzat ca aveti bumbac printre dinti,forumul nu e un monitor oficial al stuparitului ,e pur si simplu un forum in care poate fiecare sa-si esprime nabuniile care-i trec prin cap,urmand a fi sfatuit mai mult sau mai putin de unii sau de altii.sau doar dvs aveti acest drept?
deci va framanta tot banul?atunci de ce ati batut campii in catastifele dvs?
kamy

Mesajde kamy » 16 Mar 2012, 07:41

domnule guist morcovul il scot inainte de a merge la floarea soarelui,toate comenzile sant pentru mai -iunie,in iulie sant in concediu,si daca tot amortizez investitia in cei 4-5 mc de cherestea tocata,pot sa fac inmultire sau miere,da v-ati pus intrebarea daca salcamul se zgarceste? rareori am intalnit sa mearga 2 ani consecutivi.dar cum ati spus dumneavoastra timpul va da verdictul!
ieri la 22,40 erea deja batut in cuie!iar la chestia cu 2 sau cu 4 matci era tot aproximativ cum faceti dumneavoastra dar ramele suplimentare de puiet se gasesc tot timpul anului in lada si nu trebuie puse de doua ori pe an,deci doar o alta vareanta.o zi buna tuturor!
Ultima oară modificat de kamy pe 16 Mar 2012, 07:53, modificat 1 dată în total.
kamy

Mesajde kamy » 16 Mar 2012, 07:49

multumesc domnule nae dar asta a fost partea usoara,urmeaza partea oleaca mai grea cand o sa ma scuture frigurile anticipat daca se anunta o saptamana de vreme ploioasa.oricum vreau cu ocazia asta sa-mi fac 2000 de nuclee!
va doresc o zi buna.
kamy

Mesajde nae » 16 Mar 2012, 19:10

NU-mi multumiti (nu cred in acest proiect ) am reiterat ca este un proiect __atat .
M-am programat ,pt matci ,la un MARE crescator... dupa o saptamana il sun sa stabilesc niste detalii si OMUL s-a jurat ca n-a auzit /vorbit de /cu mine ... In contra partida cu neseriozitatea lui proiectul dv poate e serios ... vor spune beneficiarii la toamna .
Succes !
nae

Mesajde kamy » 18 Mar 2012, 06:37

Re: proiect vand matci imperecheate natural 20 ron/bucata

Mesajde indy_smd » 16 Mar 2012, 22:44
fratilor ce dracu au matcile astea straine de sariti pe ele? de ce nu cresti domnule carpatina? voiam si io 250 bucati ai un pret bun dar renunta ca nu vreau o amestecatura de 3 rase am mai incercat yo si am tras 2 ani sa scap.... pacat pacat de proiectul asta... carpatina ...carpatina...e o albina adaptata si super adaptata la clima din tara noastra spunemi domnule cu ce sunt mai bune celelalte rase cat timp ati studiat pe ele ? cum isi tansmit caracterele la fice? cata productie miere polen propolis etc cum se comporta cand raman fara matca etc fa domne un studiu pe ambele rase si dupaia scote la vanzare .....cu consideratie marius craiova
domnule marius am incercat si eu hibrizii,am fost foarte multumit de productie,dar nemultumit total de agresivitatea lor,acuma sa fim sinceri in orice stupina se gasesc vre-o 2-3 stupi care sant mai rai si la stupii varsati ii foloseam de caini la capete,la hibrizi aceeasi familie e blanda cand are de toate si salbatica pe seceta si cand nu are mancare.productia net superioara,dezvoltare tot ce vrei.chiar se transmite foarte bine dar nu iubesc agresivitatea de aceea vreu sa schimb in aprilie totul cu carpatina si ramane pt studiu elgonu,care e muuult mai bland,dar fiindca am vazut din postari ca santeti inclinat spre cercetare santeti invitatul meu:va trimit 3 matci inseminate artificial ca sa fim siguri va costa doar curieratu si publicarea rezultatelor.
astept raspunsul dvs!
kamy

Mesajde jiji » 18 Mar 2012, 11:17

salut
nu este nici un motiv de a nu l mai lasa pe kamy sa si expuna proiectul pe forum , cum sant si altii care vand cutii la 65 de lei asa o sa fie si kamy dc ii reuseste , omul sa aiba de unde alege vrea calitate cumpara de la crescatorii consacrati si unde calitatea este garantata vrea ieftinache cumpara de la kamy.
pe chinezi ii impiedca cineva sa vanda diverse articole sub 5 lei ?? nu ! dar sti ca dc cumperi de 5 lei atat te tzine .
totusi mai intreb odata ca pana acum nu mi a raspuns nimeni DE CE SA INCHIS FORUMUL "ATENTIE TEPARI" acolo se interesa tot omul inainte sa cumpere ceva dc vanzatorul este corect sau nu , toate site urile de vanzari care se respecta pot acorda un vot negativ sau positiv celui care vinde sa stie si restu lumi ce hram poarta.
sau sa ma gandesc ca nimeni nu tre sa afle de cei care dau tepe pe acest site?
jiji

Mesajde mircea » 18 Mar 2012, 12:15

jiji scrie:salut
......................
totusi mai intreb odata ca pana acum nu mi a raspuns nimeni DE CE SA INCHIS FORUMUL "ATENTIE TEPARI" acolo se interesa tot omul inainte sa cumpere ceva dc vanzatorul este corect sau nu , toate site urile de vanzari care se respecta pot acorda un vot negativ sau positiv celui care vinde sa stie si restu lumi ce hram poarta.
sau sa ma gandesc ca nimeni nu tre sa afle de cei care dau tepe pe acest site?

Sectiunea ATENTIE TEPARI, a fost un subforum "inventat" de noi. Motivul desfiintarii este acela ca dadea posibilitatea unora sa faca acuze, sub umbrela anonimatului si fara a prezenta dovezi.
Daca esti nemultumit de un comerciant , poti incerca o rezolvare amiabila si in ultima instanta poti interveni pe anuntul lui, exprimand nemultumirile.
Chestiunile astea nu fac obiectul acestui forum, si nu inteleg de ce le imprastii prin toate subiectele.

Cand o sa te opresti din a polua forumul cu intrebarea asta ?
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde jiji » 18 Mar 2012, 12:20

acum m am oprit .
dar consider ca nu ati procedat corect
cei care postau sub umbrela anonimatului si fara a prezenta dovezi trebuiau banati .
jiji

Mesajde mircea » 18 Mar 2012, 12:26

jiji scrie:acum m am oprit .
dar consider ca nu ati procedat corect
cei care postau sub umbrela anonimatului si fara a prezenta dovezi trebuiau banati .

Consider ca un cumparator trebuie sa-si ia toate masurile de precautie cand cumpara ceva. Responsabilitatea anunturilor revine strict celui care posteaza anuntul. Forumul nu face decat sa ofere platforma necesara.
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde balasbebe » 18 Mar 2012, 12:40

Daca se poate in Salaj cumpara polen cu 30 de lei si acesta se poate revinde cu dublu pret tot asa se va intampla si cu matca de 20 de lei. Ma cunosc cu Kamy, dar este munca lui.
Asa cum in Salaj se vand botci cu 3 lei, de acolo nu este decat un pas sa se vanda si matca poate cu 15 lei. Daca nu se da factura nici nu-i rau. La inceput s-a decontat doar 15 lei pe matca. Pe urma s-a dublat pretul.
Eu fara 40 de lei nu as face o matca. Ma refer la aceea matca crescuta in rama miniplus, pe minim 3 rame. Daca vezi de unde recoltezi matca nici nu-i rau. Cu toate ca se vorbeste ca este buna si matca facuta cu 50 de albine, consider ca este doar cuvantul unui crescator comerciant. Eu cel putin am pretentii atat la pret cat si la calitate.
Am aruncat demult acele cutii de 2 lei. Am vazut cum se comporta o matca ingrijita.
Kamy incearca, vei reusi. Pana faci vadul este mai greu. Daca prinzi un an bun si matcile vor fi de calitate.
balasbebe

Mesajde kamy » 20 Mar 2012, 19:59

domnilor eu nu vad nici-o legatura intre calitate si pret,nu vad nici-o diferenta intre un mare crescator si unul mai mic,trantorii isi fac treaba la fel.daca vreti va fac matci la 60 ron bucata,credeti ca vor fi de calitate mai buna? eu zic sa nu mai dati cu presuspusu ca oricum timpul va confirma sau dupa caz infirma sau va place sa faceti pariuri?
odata cu inceperea productiei de matci eu voi deschide un topic in care fiecare dintre clienti sa-si poata spune parerea buna sau rea.
asa ca va rog nu va mai agitati ca un pepsi am promis c-o fac si-o fac nu ma intereseaza ce spun altii!
o seara buna tuturor!
kamy

Mesajde nae » 20 Mar 2012, 20:48

kamy scrie:domnilor eu nu vad nici-o legatura intre calitate si pret,nu vad nici-o diferenta intre un mare crescator si unul mai mic,trantorii isi fac treaba la fel.daca vreti va fac matci la 60 ron bucata,credeti ca vor fi de calitate mai buna? eu zic sa nu mai dati cu presuspusu ca oricum timpul va confirma sau dupa caz infirma sau va place sa faceti pariuri?
odata cu inceperea productiei de matci eu voi deschide un topic in care fiecare dintre clienti sa-si poata spune parerea buna sau rea.
asa ca va rog nu va mai agitati ca un pepsi am promis c-o fac si-o fac nu ma intereseaza ce spun altii!
o seara buna tuturor!

Diferenta e COLOSALA daca vreti sa'' vedeti''.
O matca neverificata costa 20-100 sau mai mult ...,daca ploua 5 zile(sau n-o'' atingi ''bine -artificial ) o dai imperechiata sau nu ,nu poti astepta doar ai alta in bigudiu care vrea NUCLEUL ...
O matca verificata (astepti sa-ti capaceasca ponta )se face cu un interval ,de timp , mai mare ___ adica PIERZI 1-2 sarje/ture ,acest fapt te obliga sa cresti pretul si-ti garanteaza ca mai vinzi si la anul ...
Matematica e buna pt contabili nu pt productia de matci .
NIci cu topicul nu-i o solutie ... cumpara un ''Nae '' , cu 3 neuroni, 1-5 matci nu-i multumit (e Nae :oops: ) si te face praf si-ti sperie si clientii . :roll:
nae

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE