Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Unde shi cu ce am greshit asta iarna

Mesajde ichim costel » 05 Mar 2012, 14:00

Anul apicol incepe la 1 august si se termina la 20-25 septembrie,perioada in care se fac stimularile si compectarile de hrana .rezerva de hrana 14-15 kg.de familie si vei ierna linistit pina la 1martie.
ichim costel

Mesajde proapis13 » 05 Mar 2012, 16:18

ichim costel scrie:Anul apicol incepe la 1 august si se termina la 20-25 septembrie,

Cred ca este cel mai scurt an de care am auzit vreodata :!: :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cristi_vidican » 05 Mar 2012, 17:55

proapis13 scrie:Cred ca este cel mai scurt an de care am auzit vreodata :!: :lol:

Proapis13,
se vede ca-ti plac cartile si ai simtul literelor. Si eu am citit randurile de mai sus, dar cand am dat de 1 august am sarit cateva cuvinte si nu m-au mai interesat. :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde FLORINELU » 12 Mar 2012, 18:54

am facut si eu 2 greseli destul de mari.
nu am fixat bine gratiile antisoareci si domniile lor au intrat in doi stupi.
au facut prapad,dar sant inca vii si au si puiet,albinele.

soarecii nu mai sant vii.
acum astept sa se mai incalzeasca si o sa-i ajut,sau sa-i unific.
FLORINELU

Mesajde proapis13 » 12 Mar 2012, 23:02

La 2 dintre stupii cu colectoare de polen sub fund am uitat sa las rampa pe deschis,
cum ma invata nea Gica si am ramas surprins cum chiar si cu gratia antisoareci pusa
au reusit sa se furiseze in stup dar nu au facut pagube;posibil sa fi vizitat stupii pina sa se puna frigul.
Acum am remediat situatia insa se putea lasa cu ,,cacariseala'' cum am mai patit cind nu foloseam gratii
In rest,toate bune,citi bagat atitia scosi si ce albina a fost pe intervale la 1 octombrie aia am avut si la 1 martie :!:
Ultimul control efectuat astazi si toate bune
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cristi_vidican » 20 Mar 2012, 21:59

cornelioandanciu scrie:Mie mi-a murit o familie pe rame in corpul de jos, iar in corpul de sus era plin cu miere.Cand am plecat la lucru, in dimineata acelei zile le-am ascultat, traiau toate, dar asta bazaia slab, ca si cum i-ar fi fost foame.Am zis eu ca vine timpul bun si urca sus, dar stiti cu totii ce timp bun a fost azi iarna.Dupa o luna , cand am venit de la lucru, albinele din acea familie murisera.Am incercat sa fac ceva atunci, dar nu am reusit, adica sa-mi dau singur 200000 de picioare in fund, asa ca am preferat sa-mi dau 200000 de pumni in cap! :lol:

Nu cumva nu avut matca acea familie? Exact acelasi lucru l-am patit si eu si banuiesc ca a fost vorba de un stup fara matca, altfel nu-mi explic de ce ceilalti au trecut lejer dintr-un corp in altul, iar cel care a murit avea populatie foarte multa.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE