Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: La prisaca

Mesajde Adi Hodis » 21 Mar 2012, 11:38

Sa traiesti nea Costica ! ... La multi ani !.

Daca matca urmasha ponteaza la fel de compact ca aceea care s-a pierdut, merita sa faci inmultire cu acea familie ... da-I rama cu puiet capacit si stimuleaza-o ca sa intre in friguri de roit mai repede iar cand are botci capacite ( in a 15-a zi ) faci roii si le dai cate 1 botca.
Poti sa faci roi si din alta familie dar le dai botci a 2-a zi ... iar ca sa ramana culegatoare in fiecare, trebuie sa-i muti la 7 km in linie dreapta ... dupa 2 saptamani, poti sa-I aduci la loc.
Nu regreta mierea care ai pute s-o obtii de la acea fam. Pt ca in viitor vei avea mai multe fam-ii care vor compensa cu varf ... si vei fi multumit.
Doamne ajuta si s'auzim de bine !.

PS
M-ai "prins" cu munca ... oscileaza la o medie de 11 - 12 ore/zi ... cu varf de 16 - 18.
Mi-am descoperit inca 2 viteze ... care nu stiam ca le am ! ... intr-o zi. 4 oameni, am luat mierea de la 600 de fam + facut tratament si am trecut la extras :shock:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde stuparul2011 » 21 Mar 2012, 21:25

buna,
bine uica costica,asa voi face.
va doresc numai bine,sanatate si spor la munca.
sa ne auzim de bine
stuparul2011

Mesajde un OM » 21 Mar 2012, 21:40

Incercati sa marcati matcile. Va va ajuta in stabilirea exacta a varstei, dar si la localizarea mai rapida a cocoanei. Sanatate.
un OM

Mesajde bostina constantin » 22 Mar 2012, 15:49

un OM scrie:Incercati sa marcati matcile. Va va ajuta in stabilirea exacta a varstei, dar si la localizarea mai rapida a cocoanei. Sanatate.

Salut un OM !! As face eu ce zici tu, mai ales ca am si marker pt asa ceva, dar nu cred ca sunt instare. Poate o sa incerc pe ,,fratii mei'' :lol: :lol:, dar pana atunci as vrea sa duc la capat metoda peopusa de Adi. Oricum multumesc de incurajare !! Sa fii sanatos
bostina constantin

Mesajde bostina constantin » 22 Mar 2012, 16:03

Salut Adi, sa fii sanatos oriunde te-ai afla !!!Multumesc pt urari, acelasi lucru iti doresc si tie pt ca esti o dulceata [din cirese amare :) ] de baiat. Si acum la treaba ; am inceput de Duminica cu stimularea, aseara papase tot, le-am pus iar 500mml sirop din zahar invertit [metoda lui nea Gica, mi-a iesit din prima], ceai din plante si putin suc de ceapa. Multumesc pt sfat nu stiam ce metoda sa folosesc, acuma sunt convins, mai intreb in stanga in dreapta si sper sa rausesc. Multa sanatate !!
bostina constantin

Anterior

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?