pngflorin scrie:Nu am mai auzit asa ceva si e super ca ai putut surprinde un astfel de caz.
CARE SUNT EXPLICATIILE, CUM SI-AU DAT SEAMA....???
cornelioandanciu scrie:Geangu Cristian scrie:Ieri am orfanizat un stup din urm motive nu a ouat nici macar un ou pana la aceasta data matca era cam atrofiata mai ciudata si am hotarat sa impart cate o rama la mai multi stupi dar l-am lasat o zi sa se simta orfan in speranta ca va fi mai interesat la unificare de matca stupilor in care vor fi mutate albinele astazi ce sa vad? a luato albina usurel catre vecinul care este un roi cu matca tanara care mai primise si el doua rame de la altul pe care il gasisem orfan a plecat usurel pe scandura pe care sunt asezati sa dus la urdinis si au inceput sa ventileze si sa intre cu acordul pazei bineanteles mam speriat am zis ca este fartisag nemaiavand miros le o fi atacat vecinu dar de unde nici o albina moarta nici lupta nici descapacela nimic ma-m uitat si in cel care le primea gandinduma ca i-o fi omorat matca deunde matca ponta totul era ok am observat ca aprimit ceva albin cca 20-30%din efectivul orfanului la raportul de seara mane nu stiu ce sa-i fac sa-l impart cu vream eu sau sama privesc daca continua miscarea??
Hai sa-ti spun eu cum sta treaba:Ai facut un roi orb, adica fara matca, cu oua, din care urmau sa-si traga botci de salvare, ai zis sa fie albina mai multa , ca se va depopula, si ai lasat pe loc matca batrana cu albinele aferente, iar acum albinele din "roi", dupa ce ai deschis urdinisul, au simtit feromonii matcii si s-au intors acasa.Sa nu minti, ca iti creste nasul!
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 28 vizitatori