de meddle » 12 Iun 2012, 15:05
Bun gasit tuturor!
Pentru ca si eu sunt intr-o faza de a cumpara circular si abricht, am vrut initial sa imi fac eu unul cu ajutorul lui socru-miu, insa scap undeva la 600 lei in loc de 850 cat e unul in magazin, si muncesc mult si poate nu iese perfect... si mai mare, mai greu de manipulat.... concluzie: nu se merita sa il fac eu, mai bine il cumpar.
La abricht am o problema in sensul ca costul unui abricht cu cutite de 300mm parca, este 2500 lei la 380V, sau 3000 lei al 220V, ceea ce nu mi se pare ieftin. Ma gandesc daca se merita sa fac eu lazile pt albine sau sa comand la altii si sa platesc pentru ele. Pe termen lung, cum vreau sa ajung la 200 de stupi + inlocuire lazi vechi, poate e rentabil sa mi le fac eu. Dar 2500 lei pt un abricht... ma dispera.
Mai e o posibilitate care e in curs de studiu, anume, o masina de rindeluit manuala, mult mai ieftina, cu care se si lucreaza mai greu, evident, dar cu care pot incepe pana adun bani de abricht calumea. Masina de la care cer sa isi faca treaba pentru sa zic 20-30 de lazi, dupa care daca pica... asta e. Cand ajung la atatia stupi, o sa imi pot lua mai usor abricht din magazin.
Mai caut solutii.