marinicad2002 scrie:am onoarea sa va salut!
impreuna cu un prieten, intentionam ca din primavara lui 2012 sa avem albine. Pana atunci, ...
Yojen scrie:Am venit de pe forumul mai vechi, acolo nu mai pot posta nush ce se intampla.
Yojen scrie:...
Alte sfaturi si pareri?
Yojen scrie:...
Miercuri am zis ca ma uit iar si daca nici acum nu au nimic puiet am sa pun o rama cu puiet de la unu care-i mai harnic. Sper sa fie o matca printre albinele alea care sa iasa la imperecheat, daca nu poate isi trag alte botci.
Alte sfaturi si pareri?
Adi Hodis scrie:ves.lucian.zabrani scrie:ce pot sa-ti mai spun : anul trecut la inceputul lui august gasesc intr-o familie botci de salvare . banuiesc ca am matrasit matca fara sa vreau .
ce sa fac ???? il rup in doua !!!5 rama raman pe loc , 5 le duc la 10 km distanta .
TARZIU , FOARTE TARZIU DAR AM INCERCAT ~!!! in roiul care a ramas acasa si in celalalt din botcile de salvare am vazut matca tanara in fiecare !
in cel de acasa matca nu s-a mai intors de la imperecheat , in celalalt gasesc oua si larve .
cel de acasa fiind fara matca il unific cu unul mai slab , celalalt dupa o luna il duc acasa si il urmaresc
mi s-a parut asa de harnic incat l-am numit FAVORITUL .
IMI SI INCHIPUIAM CA ANUL ASTA IL INMULTESC DE NU STIU CATE ORI !!!
anul asta favoritul este CEL MAI SLAB . abia a iesit din iarna . si acum dupa rapita ,salcam , amorpha si floarea soarelui in prezent TOT CEL MAI SLAB ESTE !!!
probabil vina o poarta matca , ea fiind dintr-o botca de salvare si albinele nu stiu de ce nu au vrut sa o schimbe !!!
No´ acuma ai vazut ce inseamna matca din botca de salvare !
D´aia se complica crescatorii de matci cu alte metode ... vorba unui mare apicultor " dati-mi o matca buna si va dau productii bune ! " ... deci matca ... conteaza ...
Arhivistu scrie: ... iar daca nu ai nici botci o sa isi traga ea botci de salvare.Salut si numai bine!
Adi Hodis scrie:Arhivistu scrie: ... iar daca nu ai nici botci o sa isi traga ea botci de salvare.Salut si numai bine!
Desi am postat mai sus un exemplu, patzit de colegul Lucian ... vad ca se mai da sfatul cu botci de salvare ... faceti care cum credeti ...
Eu NU FAC ASA SI NICI NU RECOMAND.
Mai degraba as uni cu alta colonie mai slabutza.
Arhivistu scrie:... si doar ca ultima solutie sa fie botca de salvare(nu stiu de ce ai inteles tu ca l-am sfatuit ca e bine cu botca de salvare..in fine..)
...
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori