Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Agresivitate albine

Mesajde Avram Sorin » 20 Mar 2012, 15:47

Duminica am fost pe la cativa stupari prin "ograda". La toti am stat fara masca, ca timpul a fost f. frumos 18 grade , soare, fara vant. Unde era mancare in stupi nici o problema, la unii mai faceam cate un pas inapoi si toate bune. Nici o muscatura. Ieri in stupina pe la ora 6 seara batea vantu , cam umbra tot am luat o intepatura in mana. Noroc ca de data asta aveam masca ca altfel.. . Am zis muscatura ca la noi albinele agresive se numesc si CÂINI. Asa ca mancare putina, vreme rece , nori , vant sau stupar cu mana grea = protectie sau suportarea consecintelor :D
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde gica.mosu » 20 Mar 2012, 23:52

marian sima scrie:in lipsa de cules se poate sa incerce un mic furtisag si e normal ca cei incercati sa fie mai agresivi.

Bine.....zisss-un furtisag linistit +vremea(vint-nori)...trocu(mai mult amagire) cu alea...alea
si lipsa de cules din natura(de unde acum nectar)=agresivitate mai mare la unele fam de albine :!: :!:
La mine 17-03 control fond 48 stupi-2 intep...luni vint,fum de la 17fam-21 intep(200ml de tuica..
iar am avut...noroc acum scriu)...dupa masa am observat :(la DGRS=st cu rame de rezerva1/2 cu miere pt
spart cuibul) agitate in jur unde pe o gaura de 7-8mm(facuta duminica de...stiti voi cine si neobservata la timp)
...fetele isi face-au...treba deci... :!: :!: Marti am umblat la 11 fam(stimulare cu de tate alea) si doar o singura
intepatura( am umblat fara fum-doar apa+otet pe miini) asadar faptul ca:am strimtorat urdinisurile la1-2 cm,am
inlaturat sursa ...(de furat),vremea mai buna...albinele au fost linistite .Cu bine mosuuu!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Avram Sorin » 21 Mar 2012, 09:18

Acuma foarte serios. Eu niciodata nu m-am dat cu nici un fel de "chestii" dupa ce am fost intepat. Merge cu tuica ? , am auzit ca si cu patrunjel . Tuica se bea sau se tamponeaza si freaca la locul intepaturii ? . Sau amandoua variantele :D . Chiar as vrea sa stiu pe viitor sa folosesc si eu ceva.
Avram Sorin

Mesajde gica.mosu » 21 Mar 2012, 22:44

Avram Sorin scrie:Acuma foarte serios. Eu niciodata nu m-am dat cu nici un fel de "chestii" dupa ce am fost intepat. Merge cu tuica ? , am auzit ca si cu patrunjel . Tuica se bea sau se tamponeaza si freaca la locul intepaturii ? . Sau amandoua variantele :D . Chiar as vrea sa stiu pe viitor sa folosesc si eu ceva.

Sorine eu am scris ce si cum ....am facut,te rog citeste art :reacti dubioase la intepaturi....si trage singur concluziii :!: :!:
tuica am baut-o (spre norocul meu)....cinnd nu umblu cu fum dau pe miini cu apa+ atet s-au acid acetic 15 ml la 1 l de apa
si nu mai sint atacat de multe albine.Dupa intepaturi merge cu rez ff bune frunza de patrunjel s-au tinct de propolis :roll:
Azi 21-03...vint slab, iar au fost agresive(fam cu matci caucaziene)un pic de fum si...tote au mers bine.Cu respect mosuuu!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Nebunu_R » 22 Mar 2012, 00:54

daca beti putina tarie, vasele de sange se dilata. asa poti sa suporti un pic mai usor multe intepaturi.
Nebunu_R

Mesajde gica.mosu » 22 Mar 2012, 08:14

Multumesc...nepoate stiameu ceva....iata:cind bei tuica mergi la culcare iar cind bei
vin(via..ra rominului)treci la ...treaba daca ai vecina tinara s-au de lucru prin.........vecini :lol: :lol:
Se zice: ca la tinerte ai cu ce n-ai in ce :lol: iar la batrinete ai in ce si n-ai cu...ceee :lol: Salve..mosuuu!!!!
gica.mosu

Mesajde Avram Sorin » 22 Mar 2012, 11:37

Multumesc . Tuica nu beau . Asa ca o sa raman la patrunjel daca e nevoie .
Avram Sorin

Mesajde trantor » 22 Mar 2012, 14:49

Nebunu_R scrie:daca beti putina tarie, vasele de sange se dilata. asa poti sa suporti un pic mai usor multe intepaturi.

Dar te si inteapa mai multe asa ca este chiar nevoie sa suporti mai multe! Nu?
Sau trebuie sa-ti tii respiratia desupra ramelor.
Eu unul m-am lecuit. In timpul culesului imi frec mainile cu roinita, iar in afara lui masca, manusi, bocanci cu bombeu ... si daca e nevoie de curaj cufund si ciocanelul o data de doua ori. :lol:
....
trantor

Mesajde iulyan_milo » 22 Mar 2012, 17:30

Fum! daca e posibil de iasca.
iulyan_milo

Mesajde MIHAI BALS » 22 Mar 2012, 18:42

n-au vazut asa agresivitate.
de fapt ce sa faca pe caldura asta? polen putin,nectar ziua nu,macar ne fugaresc pe noi.
daca ar fi asa de agresive tot anul,eu nu stiu ce-as face!
problema cea mai mare e cu vecinii.
MIHAI BALS

Mesajde popik50 » 22 Mar 2012, 20:37

MIHAI BALS scrie:n-au vazut asa agresivitate.
de fapt ce sa faca pe caldura asta? polen putin,nectar ziua nu,macar ne fugaresc pe noi.

La mine nu sunt probleme . Azi am umblat la ei sa descapacesc niste coronite la rame si au fost ok. Culeg linistite si baga polen la greu (deja e foarte mult polen in rame ). Daca au mancare eu cred ca nu ar trebui sa fie agresive. Pe anul asta am primit doar 2 intepaturi. ;)
popik50

Mesajde popik50 » 22 Mar 2012, 21:20

marian sima scrie:Popika la tine o sa aibe polen mult si bine :) pai dupa ce au umplut ramele cu uruiala e normal sa stea pline daca au dat de polen cu ce crezi ca hraneste puietul cu polen sau cu uruiala.Uriala aia o sa fie balast in rama.

Uruiala am tinut-o 4-5 zile
popik50

Mesajde MIHAI BALS » 24 Mar 2012, 00:32

popik50 scrie:

La mine nu sunt probleme . Azi am umblat la ei sa descapacesc niste coronite la rame si au fost ok. Culeg linistite si baga polen la greu (deja e foarte mult polen in rame ). Daca au mancare eu cred ca nu ar trebui sa fie agresive. Pe anul asta am primit doar 2 intepaturi. ;)

azi s-au mai potolit si-ale mele.au dat mai bine de polen.
mancare au.
problema nervozitatii eu o vad datorita familiilor de puteri diferite pe aceeasi vatra.
cele puternice au unde incerca iar cele slabe se apara.
si aici incepe agitatia.
MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 24 Mar 2012, 00:33

popik50 scrie:

te-ai apucat de trioletul lu calinescu,nu?
MIHAI BALS

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR