buna dlor azi mam uitat un pic la stupi sa vad daca au intrat in turta
am obs. ca pe punga cu turta erau niste pete galbene mici sa fie din cauza lipsei zborului de curatire??
d.dorin86 scrie:sunt incepator si doresc sa stiu daca sa curata lada si fundul la lazile de stupi ca alti asa fac si alti nu le curata dar intreb pe cei cu multi
FLORINELU scrie:eu fac in fiecare preimavara curatenia generala in stup,cand temperatura a trecut de 12 grade la umbra.
de ce sa le las sa se chinuie albinele sa scoata toate resturile de pe fundul stupului(si de obicei sant destul de multe),cand eu le pot rezolva destul de usor cu un spaclu? incerc sa le ajut cat pot si ele imi multumesc cu cate o injectie.
FLORINELU scrie:eu sant ferm convins ca ajutorul meu in privinta curateniei de primavara este destul de binevenit.
nu o fac niciodata atunci cand conditiile climaterice nu o permit.
saptamana trecuta am adunat de la 30 de stupi aproape o galeata de resturi,printre care era si multa rosatura de capacele.am topit totul intr-o oala si a iesit un pic de ceara.
eu nu am stupi cu fund detasabil.
dar fiecare face cum vrea,aici pe forum doar ne spunem fiecare ideile si convingerile.
domnu Namzeb am ajuns sa-mi mai fie mila si de mine!nu doar de albine.namzeb scrie:Din exprienta va spun ca albina nu o sa curete singure totul.De multe ori ramine rosatura de ciara de la mierea consumata de albine unde gaselnita isi face cuib si avem alta problema dupa aceea.Asa pentru 1-2 minute cit iti ia pentru fiecare stup sa-l cureti pierzi mai mult.Si uitati-va cit se chinuie o albina sa scoata una moarta uneori minute in sir.Asa ca fie-va mila. Cu respect
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 42 vizitatori