de marianpitesti » 20 Mar 2012, 20:51
Ce urmarim cind facem selectia in stupina ? (frumoasa laptoasa si devreme acasa) cum spune romanul . Sincer de-a lungul timpului m-am confruntat de citeva ori cu evenimente care m-au facut sa pun in prim plan blindetea innaintea prolificitatii anecbaliei igienei ...etc ma gindesc serios sa-mi caut o vatra de stupina fara vecini sau cu vecini mai indepartati . Cind o sa vina vecinul cu scandal ca i-a intepat copilul sau calul ori Doamne fereste gasesti pe unul cu alergie de mai pateste alte alea .Nu pot sa uit o intimplare patita de un amic in pastoral cind la tei a venit padurarul cu fiuso cu caruta si cit s-au mai povestit ei baiatul padurarului a taiat citeva crengi cu flori si le-a pus in caruta .rezultatul; florile erau pline de albine calul transpirat si baiatul alergic la venin .calul mort si baiatul in spital .Acum sa nu credeti ca sunt ca in povestea lui Ion Creanga cu glodul de sare dar ma gindesc serios sa previn cit pot astfel de evenimente.Am un stup rau dar rau de tot cind i-l deschid cu tot fumul si blindat cu manusi sar cu zecile pe mine si nu doar pe mine ci pe tot ce misca pe o raza de 20-30 de metri dar i-am promis solemn ca "doamnei" ii sucesc gitul pina la salcim .Nu stiu daca ma credeti dar de citeva ori m-au intepat asa de rau ca l-am lasat deschis si am fugit nu am mai nimerit sa ii pun podisorul .