BUNKA scrie:...........
se pot atinge usor 35-40 kg pe colonie miere pe cules, cu roitul nu sunt probleme, .........., am o mica smecherie prin care-i tin sa nu roiasca, si sunt foarte mari 3 dadant, am cateva bucati de astea si restul sunt la 2 dadant si le dau cate un 3/4 cat de repede ca efectiv crapa de albina.
..........
Bambucha scrie:8-) arata bine.
paletul este modificat sau e clasicul europalet 80x120? n-ar fi mai usor fiecare palet cu prinderea lui (urechi, toarte)?
nu vroiai sa treci pe me, cum e un dadant plin la 40 kg de ridicat la inaltimea capului?
bafta multa cu generalii la tei
viorel_v2000 scrie:BUNKA scrie:...........
se pot atinge usor 35-40 kg pe colonie miere pe cules, cu roitul nu sunt probleme, .........., am o mica smecherie prin care-i tin sa nu roiasca, si sunt foarte mari 3 dadant, am cateva bucati de astea si restul sunt la 2 dadant si le dau cate un 3/4 cat de repede ca efectiv crapa de albina.
..........
Cu treaba asta chiar ne-ai facut curiosi.
Care-i "smecheria" prin care-i pacalesti sa nu roiasca?
BUNKA scrie:... isi masacreaza matcile tinere si gata, va zic ca am gasit matci batrane si deasupra gratiilor.
...
E multa teorie, mai discutam!![]()
...
BUNKA scrie:ASta si gata...cand pui 4 de astia pe palet apoi merita sa faci pastoral..
Adi Hodis scrie:BUNKA scrie:... isi masacreaza matcile tinere si gata, va zic ca am gasit matci batrane si deasupra gratiilor.
...
E multa teorie, mai discutam!![]()
...
Permite-mi sa intru si eu in discutie ... cu sperantza sa iasa ceva bun in final ...
Daca in colonii ramane matcile batrine, o sa ai urmatoarele :
1. Ponta mai redusa fatza de a celor tinere, deci populatzie mai putzina la iernat, primavara ...
2. Tendintza de roire este mai pronuntzata fatza de cele tinere ... roit inseamna pauza de cules, deci miere ioc.
Acuma tu stii astea dar cum vei evita neajunsurile acestea anul viitor daca mentzii matcile batrine ?.
Ar fi bine sa faci un schimb de matci in august s-au septembrie si astfel nu o sa ai necazuri anul viitor ...
alt stupar scrie:BUNKA, stii ce cred eu ?
cred ca in max 2 ani nici macar n-a sa mai vrei sa-ti amintesti de "combinatiile" astea de `nspe corpuri Dadant.
Mai vorbim noi, 2 ani nu-s multi, trec ca maine...
Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori