Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

blindetea trasatura primordiala in selectie

Mesajde marianpitesti » 20 Mar 2012, 20:51

Ce urmarim cind facem selectia in stupina ? (frumoasa laptoasa si devreme acasa) cum spune romanul . Sincer de-a lungul timpului m-am confruntat de citeva ori cu evenimente care m-au facut sa pun in prim plan blindetea innaintea prolificitatii anecbaliei igienei ...etc ma gindesc serios sa-mi caut o vatra de stupina fara vecini sau cu vecini mai indepartati . Cind o sa vina vecinul cu scandal ca i-a intepat copilul sau calul ori Doamne fereste gasesti pe unul cu alergie de mai pateste alte alea .Nu pot sa uit o intimplare patita de un amic in pastoral cind la tei a venit padurarul cu fiuso cu caruta si cit s-au mai povestit ei baiatul padurarului a taiat citeva crengi cu flori si le-a pus in caruta .rezultatul; florile erau pline de albine calul transpirat si baiatul alergic la venin .calul mort si baiatul in spital .Acum sa nu credeti ca sunt ca in povestea lui Ion Creanga cu glodul de sare dar ma gindesc serios sa previn cit pot astfel de evenimente.Am un stup rau dar rau de tot cind i-l deschid cu tot fumul si blindat cu manusi sar cu zecile pe mine si nu doar pe mine ci pe tot ce misca pe o raza de 20-30 de metri dar i-am promis solemn ca "doamnei" ii sucesc gitul pina la salcim .Nu stiu daca ma credeti dar de citeva ori m-au intepat asa de rau ca l-am lasat deschis si am fugit nu am mai nimerit sa ii pun podisorul .
marianpitesti

Re: blindetea trasatura primordiala in selectie

Mesajde mihaistupar » 25 Mar 2012, 21:26

pune-i si gratie la urdinis sa nu cumva sa roiasca sau sa scape trantori din el, ca astia is cei mai rapizi la imperechere
mihaistupar

Mesajde victor s » 26 Mar 2012, 20:11

Ai dreptate marianpitesti...nu merita efortul de a tine asemenea ''caini'' in preajma copiilor sau a vecinilor, cu toate ca se spune ca aceste colonii sunt cele mai harnice...dar linistea ta este...NEPRETUITA !
Toate cele bune !
victor s

Mesajde teinegru64 » 26 Mar 2012, 20:26

UNA postare ...grasa ...frumosa ...devreme acasa.....selectie ??? In Congo.....Clone ......E grele...
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde victor s » 26 Mar 2012, 20:30

Ce mai conteaza...am muscat momeala :lol: ...acum am vazut si eu...se prea poate...!
victor s

Mesajde Geangu Cristian » 28 Mar 2012, 00:23

cornelioandanciu scrie:Agresivitatea albinelor are cauza de obicei anumite boli, varroza de exemplu.

Oare sa asmute albina paduchele, gen "so pe el muscalll....iallll"....!!
Geangu Cristian

Mesajde Geangu Cristian » 28 Mar 2012, 00:31

Geangu Cristian scrie:
cornelioandanciu scrie:Agresivitatea albinelor are cauza de obicei anumite boli, varroza de exemplu.

Oare sa asmute albina paduchele, gen "so pe el muscalll....iallll"....!!

E o gluma bineanteles sa nu o luati an nume de rau!
Geangu Cristian

Mesajde kamy » 28 Mar 2012, 07:15

[/quote]baiu-i care=s mai harnice si mai sanatoase inteapa mai abitir
kamy

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR