Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA PLANURI....PLANURI....PLANURI.....

In aceasta sectiune se pot introduce planuri de constructie a echipamentelor si utilajelor folosite in apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stupul MER

Mesajde catalin.profiri » 27 Mar 2012, 02:26

kamy,

Offtopic
incearca sa citesti dintr-o singura rasuflare tot ce ai scris pana la primul punct. Poti?
Nici noi. Ca sa fii citit / inteles mai bine, pune omule niste puncte pe acolo ... ca la scoala.

On topic.
Eu m-am otarat in momentul in care ai clasificat sistemul un "ca ---- cat ". Presupun ca si altii la fel. Daca spuneai ca nu e pentru tine, sau ca nu e bun pentru zona ta, intelegeam. Nu conteaza numai ce spui, ci conteaza si felul in care spui un lucru.
:|
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde Adi Hodis » 27 Mar 2012, 13:23

kamy scrie:nu vad ce v-ati otarat asa ...

desteptu invata din esperienta altora prostul nici dintr-a lui si io sant din amandoua dar procentele sant discutabile ...

acest proiect de mer cu caturi din alea cu ca in fata ...

ca de un om destept invata si de la un prost,

si n-ar strica daca vreti sa puneti coada la pruna sa-ntrebati pe cei ce au incercat mai demult sa vedeti macar cu ce se lipeste ...

Bai nenicule, daca o tii tot cu texte d'astea ( sper ca vezi acuma ! ) ... pai sa stii ca exista replici destule care n-o sa le "savurezi" incantat ! ... ti-am zis ... daca iti place rama 1/1, sa fi-i sanatos ! ... si ti-am aratat niste poze ... amu' , vorba dumitale, cu prostu' si dashteptu' ...
Aici pun punct dialogului cu d-ta ca sa nu ajungem in urzici.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde kamy » 29 Mar 2012, 20:50

pentru urzici io zic sa asteptam sa mai creasca!
kamy

Mesajde kamy » 30 Mar 2012, 13:13

domnu adi aproape m-ati convins cu argumentele dvs!
kamy

Mesajde milu56 » 01 Apr 2012, 00:39

gabi bee scrie:tot mai multi apicultori sunt interesati de trecerea pe multietajat redus , care poate fi cu rama de 162, 145 mm sau ce masura vrea fiecare. in mod normal ca numar de rame acesta este de 10 rame dar eu vreau sa incerc cu caturile de 12 rame , cu rama de 162 mm . ce inconveniente sau probleme in dezvoltare-exploatare-iernare pot fi in cazul acesta ! :roll: :P

Daca are 12 rame pe cate corpuri crezi ca ierneaza?
milu56

Mesajde gabi bee » 01 Apr 2012, 13:19

pai la un MER pe 12 rame se ierneaza obligatoriu pe doua corpuri ! e ca un dadant pe 12 rame iar MER -ul pe 10 rame ca un dadant pe 10 rame, decat ca la MER cuibul este dat in doua pe orizontala iar in sezonul activ permite operatiile de schimbarea corpurilor intre ele ! asta asa vad eu , fara sa am experienta , dar cei cu MER-uri pot sa spuna mai multe ! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde cristi_vidican » 01 Apr 2012, 15:26

MER pe 12 rame :o ???
Nu cred ca merge cu ideea de MER. Ii reduce multe din avantaje. Toamna trebuie sa umpli cu rezerve toate ramele din corpul de sus si sa bagi si in corpul inferior. Asta nu e bine. La 12 rame se mai adauga ceva miere in plus, care nu o valorifica albine in iarna, dar nici nu te poti risca sa le lasi fara miere, ca de multe ori nu stii in ce parte sa formeaza ghemul. In cazul meu am stupi care, pe acelasi rand, unii trag in stanga (de regula) altii in dreapta. Sa pui mana pe rame ca sa le aranjezi e aiurea.
Dupa mine, MER-ul pe 12 rame nu e o solutie fericita.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde mihai cl » 01 Apr 2012, 15:38

gabi bee te duci la sala?
mihai cl

Mesajde Adi Hodis » 01 Apr 2012, 17:07

Gabitaaa ! ... de ce te tot straduiesti sa calci pe linga calea batatorita ? ... asa ai facut si cu inmultirea desi ti s-a explicat ce si cum ...
Pt. Ce vrei tu, iti trebuie numai matci prolifice, ceea ce e mai greu de obtinut pt toti stupii si ... iar o sa fii nemultumit de rezultate.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde gabi bee » 01 Apr 2012, 17:52

stati asa , ca nu-i asa ! MER-ul pe 12 rame a fost doar o discutie , o idee la inceputul topicului si nicidecum o hotarare a mea sa fac modelul asta ! am inteles intre timp care sunt dezavantajele , in afara celor legate de greutate . si ca sa pun putin piper , referitor la greutate , ce mai este 100 kg in ziua de azi [pe stup] , cand totul este atat de greu . ca atare am inceput lucrul la noile mele lazi pe 14 rame 1/1+ 3 caturi ! :idea: :D
gabi bee

Mesajde mihai cl » 01 Apr 2012, 19:13

gabi bee scrie:stati asa , ca nu-i asa ! MER-ul pe 12 rame a fost doar o discutie , o idee la inceputul topicului si nicidecum o hotarare a mea sa fac modelul asta ! am inteles intre timp care sunt dezavantajele , in afara celor legate de greutate . si ca sa pun putin piper , referitor la greutate , ce mai este 100 kg in ziua de azi [pe stup] , cand totul este atat de greu . ca atare am inceput lucrul la noile mele lazi pe 14 rame 1/1+ 3 caturi ! :idea: :D

Caturile de 10 rame ,da. :D
mihai cl

Mesajde gabi bee » 01 Apr 2012, 19:31

caturile tot de 14 rame ! ;)
gabi bee

Mesajde proapis13 » 01 Apr 2012, 19:41

gabi bee scrie:caturile tot de 14 rame ! ;)

Cred ca ai stat toata iarna la sala :lol: de-aia ti-ai dat jos poza de la avatar???
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gabi bee » 01 Apr 2012, 20:03

nu este nevoie de muschi , se pot ridica stupii doar cu puterea gandului ! trebuie doar sa te concentrezi ! nici nu trebuie sa fie caturile pline sau nici macar sa ai stupi ci doar inchizi ochii , a-ti imaginezi , ridici , extragi , vinzi ! :lol: . acum serios :D , nu intentionez sa ridic asemenea greutati ci o sa-mi fac o lisa , am mai discutat noi despre asta ! numai bine ! :P
gabi bee

Mesajde mihai cl » 01 Apr 2012, 22:05

gabi bee scrie:nu este nevoie de muschi , se pot ridica stupii doar cu puterea gandului ! trebuie doar sa te concentrezi ! nici nu trebuie sa fie caturile pline sau nici macar sa ai stupi ci doar inchizi ochii , a-ti imaginezi , ridici , extragi , vinzi ! :lol: . acum serios :D , nu intentionez sa ridic asemenea greutati ci o sa-mi fac o lisa , am mai discutat noi despre asta ! numai bine ! :P
La mine chiar era vorba de caturi nu ie nevoie ca sa pleci in pastoral, la stationar gandeste ,14 rame a cate 3 ,3.5 kg la o inspecti cum te descurci ,dar daca ai mai multi stupi?, dar sa sa mai si lipeasca?.Sincer si cu 12 rame e greu. Orcum bafta.
mihai cl

Mesajde vicpo » 01 Apr 2012, 22:15

sa fie ele (caturile) pline ca de manevrat ne descurcam noi
vicpo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PLANURI....PLANURI....PLANURI.....