Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: poze ,,de ping-pong" intre stupari,,nici o postare fara

Mesajde proapis13 » 29 Mar 2012, 15:01

Am vazut astfel de rame de retinere a reginei la tirg la Faget
insa mult mai elaborate si din sita de inox.
Problema era pretul destul de prohibit,pt mine cel putin,200 ron :shock:
Mai bine le faci pe henunchi ca sovieticii,si scutesti cativa banuti
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde trantor » 29 Mar 2012, 15:54

In situatia in care nu ai matca in nucleu ci o cumperi de-a gata cum alegi albinele care le bagi in colivie, adica cele care hranesc matca, cele care curata celula, cele care i-au in ingrijire larvele si care nu o ingramadesc prin colturi? Nu de alta, dar pana desfaci cu cheia franceza suruburile alea de cale ferata ca sa arunci ghemul intr-o farfurie cu apa dureaza nu gluma.
Ce inseamna sa lucrezi la fabrica cu suruburi inoxidabile, ai fi in stare sa-ti le pui si ca butoniere!
....
trantor

Mesajde victor s » 29 Mar 2012, 15:56

nu o sa treaca mult si ideea va fi preluata (cu mici diferente ca de exemplu- sa fie din material plastic si sa aibe acolo o sigla...ceva)
o sa le vedem la targ la Bucale in septembrie...
sunt brevetate nea Janese ? ca altfel...traiasca cine le-a gandit dar banii sunt la ceilalti... ;)
victor s

Mesajde adycnst » 29 Mar 2012, 15:59

sa fim seriosi victore.... :lol:
adycnst

Mesajde janese » 29 Mar 2012, 16:03

trantor scrie:In situatia in care nu ai matca in nucleu ci o cumperi de-a gata cum alegi albinele care le bagi in colivie, adica cele care hranesc matca, cele care curata celula, cele care i-au in ingrijire larvele si care nu o ingramadesc prin colturi? Nu de alta, dar pana desfaci cu cheia franceza suruburile alea de cale ferata ca sa arunci ghemul intr-o farfurie cu apa dureaza nu gluma.
Ce inseamna sa lucrezi la fabrica cu suruburi inoxidabile, ai fi in stare sa-ti le pui si ca butoniere!

maaa....coliviile astea au fost facute in zece minute c u matca in pumnul drept si fierastraul in stanga!!!!...carcotasule!!!
daca vrei meserie..poti face partea de lemn lata de 25mm nu de 37 ca mine...eu dasta am avut.....si cand bagi matca starina...te benoclezi si o asezi pe un puiet capacit unde vezi capatana puilor care au spart coaja sa iasa afara!!!!carcotasule cu surube de inox!!!de aia nici nu le-am mai scurtat...ca nu mai aveam timp!!!!
buna dimigeana aia!!!! :P
janese

Mesajde janese » 29 Mar 2012, 16:04

victor s scrie:nu o sa treaca mult si ideea va fi preluata (cu mici diferente ca de exemplu- sa fie din material plastic si sa aibe acolo o sigla...ceva)
o sa le vedem la targ la Bucale in septembrie...
sunt brevetate nea Janese ? ca altfel...traiasca cine le-a gandit dar banii sunt la ceilalti... ;)

ma...eu nu am lansat decat o idee...in rest..e timp si loc de modernizari...idei...etc!!!
janese

Mesajde janese » 29 Mar 2012, 16:05

adycnst scrie:sa fim seriosi victore.... :lol:

maaaa......acu vazui...ce tot zici tu ma....???am vazut ca ai pus turta bolovan in niste pungi de zici ca -s chilotzii mamaiii!!!
janese

Mesajde adycnst » 29 Mar 2012, 16:08

auzi nea' janese da custile alea de plastic de 2 roni ce au bre!?...ca eu de 3 ani numai din alea folosesc si toate matcile au fost acceptate cu succes. Cred ca ar trebui sa le creezi un mic sanatoriu in stup :lol: nu mai scriu ca ma bufneste rasul!
adycnst

Mesajde janese » 30 Mar 2012, 08:24

adycnst scrie:auzi nea' janese da custile alea de plastic de 2 roni ce au bre!?...ca eu de 3 ani numai din alea folosesc si toate matcile au fost acceptate cu succes. Cred ca ar trebui sa le creezi un mic sanatoriu in stup :lol: nu mai scriu ca ma bufneste rasul!

foloseste-le si ai sa vezi!!! dar nu la trei stupi care-i ai!!!auzi...de trei ani!!!!cate matci ai scxhimbat ma in ,,trei ani"???
janese

Mesajde adycnst » 31 Mar 2012, 08:19

20 de la ls venite in custi de plastic schimbate in custi de plastic acceptate 100% :lol:
adycnst

Mesajde janese » 31 Mar 2012, 13:16

adycnst scrie:20 de la ls venite in custi de plastic schimbate in custi de plastic acceptate 100% :lol:

de ce le-ai mai schimbat ma in altele,tot de plastic????nu ti-a placut culoarea????
janese

Mesajde victor s » 31 Mar 2012, 15:26

In 2010, eram in primul an cu albine si totusi voiam sa fac cele mai bune miscari pentru mine si pentru ele (adica, cele mai scumpe ustensile de pe piata erau si la mine in raft, tot acolo stau si acum).
Aceasta cusca NICOT este unul din exemple...mai bine as fi lasat regina in cutiuta de transport decat s-o introduc in asa ceva...
dar, asta e ! pana nu te lovesti, nu simti durerea (de a pierde...) ;)
p.s. pe acolo intrau si ieseau albinele ca pe stadion, dupa 2/3 ore de la introducerea reginei !
Fişiere ataşate
ok_114358.jpg
victor s

Mesajde victor s » 01 Apr 2012, 08:56

asa e Marian, stii vorba aceea''tot patitu-i priceput'' , dar una peste alta nu e de recomandat modelul asta de cusca.
mai sanatoasa e una ''home made'' din plasa, pe care s-o infigi in fagure atat cat e nevoie sa nu se intample nenorocirea !
victor s

Mesajde trantor » 01 Apr 2012, 14:18

Nu stiu daca aici e locul pentru intrebare, dar ma munceste o idee asa ca ...o pun.
Ce se intampla daca bag o rama crescuta, stropita cu sirop in cuib la ouat, o scot in intervalul 48 - 72 ore si formez un nucleu cu albina tanara inca o rama cu hrana (miere, pastura) si o rama crescuta stropita cu sirop. Isi cresc botci? Cum vor fi acele botci / matci? Cum ar trebui stimulat nucleul ca matca sa fie si mai buna?
....
trantor

Mesajde dorindafi » 01 Apr 2012, 14:30

trantor
nucleul lasal pana la vara ca e ziua mai mare shi ai timp destul sa-l faci
dorindafi

Mesajde trantor » 01 Apr 2012, 20:09

Pai cu ce sa-l fac, ca acum am doar cutiile si ramele construite anul trecut?
....
trantor

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE