Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Salcâmul japonez

Mesajde IonutMioveni » 30 Noi 2011, 22:36

Buna seara dragi colegi!
Propun un subiect care a mai fost discutat si pe forumul vechi si anume Salcâmul Japonez (Sophora Japonica)
Deși, din mai toate descrierile pe care le-am citit despre acest arbore rezultă faptul că nu oferă o cantitate mare de nectar precum Salcâmul alb , ori Evodia(încă rămâne de văzut dacă acest arbore are asemenea calități precum spun cărțile) adica doar undeva la 300 de kg de miere la ha este important ,zic eu ,pentru că înflorește în lunile iulie-august,iar perioada de înflorire este de 25-30 de zile.
La sfârșitul acestei săptămâni voi colecta semintele pentru că acum 2 săptămâni tecile încă mai conțineau seva.

Pentru cei ce sunt interesati , și nu au de unde sa procure semințe un simplu MP sa-mi dea cu adresa si le voi trimite cu cea mai mare plăcere. ;)
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Re: Salcâmul japonez

Mesajde IonutMioveni » 04 Dec 2011, 21:23

Bună seara!
Asa cum am promis la sfârșitul acestei săptămâni am fost să procur seminte.
Revin cu câteva observații care au dat naștere și la câteva intrebări.
Nu știu câți dintre dvs ați avut curiozitatea și posibilitatea să studiați o teacă a salcâmului japonez.
Care este mirarea mea referitor la acest subiect si dacă stiți a dezluși misterul sau bănuiți ceva sunt numai ochi :lol:
Așadar, aceasta teacă în afara semințelor conține și o sevă care probabil ajută la maturarea semințelor dar care-i foarte lipicioasă- zici că-i superglue dacă nu chiar mai bun :lol: :shock: . Și deoarece coloritul este asemenea propolisului , e la fel ca el de lipicios m-am tot întrebat azi :
Oare albina il poate folosi la obținerea propolisului?

P.S Cu cât lichidul se usucă cu atât devine mai lipicios pana când se usucă, apoi dacă umezim devine iar lipicios.
Este un fel de aracet obținut pe cale naturală 100%. :lol:

Aștept cu nerăbdare opiniile dvs!!
Fişiere ataşate
Seminte.jpg
Semintele :)
Teci Salcâm japonez.jpg
Tecile!
Salcâm japonez.jpg
Toate tecile culese. Copacul era full de teci :)))
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde IonutMioveni » 04 Dec 2011, 21:27

Pentru că numărul maxim de poze la o postare este 3 mai pun o poză cu efectul de lipire produs de seva din interiorul tecilor.
Nu știu dacă-i destul de convingător :?
Fişiere ataşate
Efect.jpg
Încercarea mea de a imortaliza acest moment .
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde cypryx » 15 Dec 2011, 22:25

am cules si eu ceva sămânța de ,,salcâm japonez" .bine ca am văzut posturile tale,caci asa m am lămurit si eu ce sunt cu adevărat.le cam încurcam.da m am lămurit acu.
sa vedem cum le plantam mai bine,care e tehnologia mai exact,ce sol vrea etc,,,,
așteptăm silvicultori
salutare
si la mai mare
cypryx
festina lente,pământul e rotund si ajungi sigur in același punct.
cypryx

Mesajde mechenici » 27 Ian 2012, 20:59

SALUT.Samintza EU am puso la incoltzit in borcan cu apa sa treaca peste ele ,lumina shi dupa 10-15 zile au incoltzit,am pus samintza in pamint la suprafatza doar am presarat pamint peste ele ,cresc dar greu .Am gasit acum toamna un soi de pom lemnul este de esentza tare chiar mai rezistent decit salcimul ,face fructe mari rotunde o seva lipicioasa,comestibil fructul dar am vazut albine pe fruct nu shtiu cum arata floarea sau o fi ca smokinul direct fuct.Cind pot bag shi poza cu fructul.
Imagine0024 (Copy).jpg
daca atzi vazut asha ceva spunetzi denumirea populara.
Imagine0024 (Copy).jpg (8.01 KiB) Vizualizat de 21945 ori
mechenici

Mesajde marius_vfp » 30 Ian 2012, 23:22

salut, ionut ,ladita aia imi face cu ochiul felicitari pentru ceea ce faci .
marius_vfp

Mesajde eucondruz » 30 Ian 2012, 23:34

:!:
eucondruz

Mesajde andronicescu » 31 Mar 2012, 20:53

mechenici scrie:SALUT.Samintza EU am puso la incoltzit in borcan cu apa sa treaca peste ele ,lumina shi dupa 10-15 zile au incoltzit,am pus samintza in pamint la suprafatza doar am presarat pamint peste ele ,cresc dar greu .Am gasit acum toamna un soi de pom lemnul este de esentza tare chiar mai rezistent decit salcimul ,face fructe mari rotunde o seva lipicioasa,comestibil fructul dar am vazut albine pe fruct nu shtiu cum arata floarea sau o fi ca smokinul direct fuct.Cind pot bag shi poza cu fructul.
Imagine0024 (Copy).jpg

Seamana cu citricile la coaja !!! Nu cumva e un fel de grapefruit ? Unde ai gasit copacul ?
andronicescu

Mesajde horia_ch » 31 Mar 2012, 22:26

mechenici scrie:SALUT.Samintza EU am puso la incoltzit in borcan cu apa sa treaca peste ele ,lumina shi dupa 10-15 zile au incoltzit,am pus samintza in pamint la suprafatza doar am presarat pamint peste ele ,cresc dar greu .Am gasit acum toamna un soi de pom lemnul este de esentza tare chiar mai rezistent decit salcimul ,face fructe mari rotunde o seva lipicioasa,comestibil fructul dar am vazut albine pe fruct nu shtiu cum arata floarea sau o fi ca smokinul direct fuct.Cind pot bag shi poza cu fructul.
Imagine0024 (Copy).jpg

Probabil Maclura aurantiaca, sau Maclură. Arbore sensibil la ger, dar rezistent la secetă. N-am idee care e productivitatea nectaro-poleniferă.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde augustin » 31 Mar 2012, 22:32

Imagine0024 (Copy).jpg

Copaci care fac asa ceva am vazut in curtea Universitatii de Agronomie, acu vreo 10 ani. Tin minte ca l-am numit "fag altoit". E o specie de foioase, face flori asemanatoare cu fagul si stejarul. Cred ca dau ceva polen, nectar nu prea cred.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde stefanmadalin » 01 Apr 2012, 05:53

Imagine0024 (Copy).jpg

Se numeste maclura,da ,sunt pomi si la agronomie,face parte din familia dudelor.Florile sunt dioice,cele barbatesti pe un individ,cele femeiesti pe alt individ ,iar polenizarea este anemofila,adica prin vant.Infloreste prin luna mai.Cat despre productia de miere ,am sa revin in 1 saptamana.
stefanmadalin

Mesajde mihai cl » 01 Apr 2012, 19:39

Imagine0024 (Copy).jpg
https://www.google.ro/search?hl=ro&q=pl ... 4QSo35WgDw Spune-mi te rog daca seamana.
mihai cl

Mesajde claudia_0218 » 29 Iun 2012, 00:06

salcamul japonez pe care-l stiu eu arata ca in poza asta. florile miros nemaipomenit de frumos. face niste pastai mari si negre, late de vreo doi cm. sincer, nu am reusit sa-l inmultesc asa. cateodata nici puii mutati in alte zone nu prind. al meu din constanta are diametrul coroanei de vreo 3 m dar am vazut si mai mari. cand infloreste tot, arata de parca are o patura roz pufoasa pe el
Fişiere ataşate
_DSC0662.jpg
Salcam japonez
"Te poți împodobi cu penele altuia, dar nu poți zbura cu ele". Lucian Blaga
claudia_0218

Mesajde MyBees » 29 Iun 2012, 00:39

Ionut, poti pune o poza cu acest salcam japonez. Cred ca am vazut si eu unul azi inflorit, la o clinica pe Calea Grivitei, in Bucuresti. Mi-a sarit in ochi fiind inflorit si semanand destul de tare cu salcamul "clasic". Chiar ma intrebam daca este melifer.

I-am facut o poza. Nu o pot descarca acum, dar pun mai jos una de pe net.

Imagine

Claudia, cel din imaginea pusa de tine cred ca este arborele de matase(asa il stiu eu). Intr-adevar superb.
Ultima oară modificat de MyBees pe 29 Iun 2012, 00:59, modificat 1 dată în total.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde stefanmadalin » 29 Iun 2012, 00:46

In poza ta este albizia julibrissin,face parte din familia Fabaceae si se cultiva la noi in tara ca ornamental. Este originar din zone tropicale sau subtropicale,de aceea se aclimatizeaza mai greu la noi in tara,chiar si in zona de sud-est.

Sophora japonica este salcamul japonez,tot din familia Fabaceae face parte,dat din alt trib,difera frunza si androceul(staminele). Acesta are o adevarata importanta melifera datorita glandelor nectarifere . Infloreste in iunie iulie,in golul de cules.
Fişiere ataşate
salcamul jaoonez.JPG
stefanmadalin

Mesajde IonutMioveni » 29 Iun 2012, 23:51

My bees,....tin sa te anunt ca in imaginea pusa de tine de pe net e salcam japonez.
O paza nu am acum cu arborele....dar promit ca pana duminica asta il fotografiez si pun poza pe forum.
Sa stii ca prezinta interes pentru albine....eu ma duceam saptamanal in vac de cara cu tata la pescuit si cineva avea 2 pavilioane iar salcamul japonez era vizitat serios.
Arborele pe care-l stiu eu are cateva zeci de ani cu siguranta daca nu chiar suta.
Numai bine!
Tel.0745092353
IonutMioveni

Următorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI