buna,as dori si citeva sfaturi de la cei mai priceputi sau care au ceva experienta mai mare ca mine,sunt incepator,mi-am luat un stup dadant pe 12 rame cu ti pe el dejamagazie 1\2 nou nout,si am primit un roi de la un vecin de la bunicii mei din sat,pe 3 rame e roiul,si omul mi l-a pus direct in lada,asa cu trei rame cu faguri claditi deja,fara a face o dezinfectie la lada sau altceva,si eu tot apoi citisem ca se face dezinsectie,adica se arde pana la fibra,dar la acel om nu am ce sa ii zic ca doar el le stie pe toate si vorba lui,,nu are nimica,, o aud mai tot timpul,degeaba ii zic din ceea ce citesc din carti sau de pe net ca aceea nu conteaza,el face asa si gata,apoi ca ii moare in fiecare an citeva familii e normal pt el,nu prea stiu la cine sa apelez,adicaq inca nu am cunoscut asa apicultori care sa imi explice mai multe,doar din astia care au albine si iau numai miere dar in schimb nimica sa nu faca,nici tratament,nici stimulare cu turte sau sirop,nimica,
v-as ruga cine are rabdare sa imi zica si mie cum trebuie sa procedez cu roiul asta,mai as vrea sa imi iau inca 2 stupi macar ca sa fiu sigur ca trec iarna asta sa nu ma trezesc in primavara fara nimica
am inceput sa le dau sirop cu zahar1\1 ca acuma nu mai e prea cules,puiet nu prea are mult,i-am restrans in colt si am pus si o diafragma,urdinisul l-am micit pana la 1,5cm sa nu fie furtisag,ce sa mai fac?
trebuie sa dezinfectez neaparat stupul chiar daca e nou?
pot sa ii duc la un cules de floarea soarelui?
daca mai imi iau inca 2 stupi,si bag inca doua roiuri in ei,pot sa le pun faguri necladiti?
trebuie sa le fac ceva tratament cum ii bag in stup?
e bine sa le dau sirop?sau si turta?
ce trebuie sa fac sa intaresc roiul cit se poate inca pana la pregatirea de iernat
ajutati-ma va rog,va multumesc pt intelegere si rabdare