Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

primii trantori

Mesajde badguy_goodguy » 04 Apr 2012, 22:05

Am observat astazi mai la toate famiile cate 10-20 de celule de trantori capacite pe fiecare rama din cuib cam la toti stupii pe care ii am.
E normal deja?
badguy_goodguy

Re: primii trantori

Mesajde lucky5strike » 04 Apr 2012, 23:04

Ai vreun interes special sa ai 10-20 asemenea celule pe fiecare rama din cuib?

Trantori in stadiul mentionat sunt normali la ora asta.

:o
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ilalexandru » 04 Apr 2012, 23:08

NU e normal....ceea ce faci tu! Mai lasa si familiile alea in pace. Daca te uiti la ele o data pe saptamana e foarte bine. Nu trebuie in fiecare zi sa-i deschizi. Eu am avut familii care le-am impachetat in octombrie, le-am pus o turta in ianuarie si apoi am umblat la ele in martie. Si acum am foarte multe familii la care le-am verificat matcile,curatenie sumara pe funduri, le-am pus hranitoarele si atat. Operatii facute toate odata la unii stupi. Oricum daca ii controlez o data la doua saptamani, e mult la mine. Poate in timpul infloririi prunului sa umblu o data la saptamana pt spargerea cuibului. IN rest, au ele grija de tot
ilalexandru

Mesajde ADITZU » 05 Apr 2012, 00:07

nu mi se pare chiar normal 10 -20 celule trantor pe fiecare rama , am controlat si eu si am observat cam 10 celule intr-un stup cu 5 rame de puiet
Multi bazaie precum albina , dar se mira ca nu iese miere
ADITZU

Mesajde Geangu Cristian » 05 Apr 2012, 08:05

Am verificat ieri stupi toti ,la 3din 31 au crescut cca 100 de celule de trantor la aceste familii se gasesc si 2-3 potirase banuesc ca vor sa schimbe matca este evidenta intentia de a creste trantori ptr ca ramele nu au avut faguri deformati sau alveole de trantor
Geangu Cristian

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE