Cum fortam albinele sa treaca la celula mica; cat de repede.
http://immenfreunde.de/pics/smcell/UmbauRovergarden.pdf
akmm scrie:Cum fortam albinele sa treaca la celula mica; cat de repede.
http://immenfreunde.de/pics/smcell/UmbauRovergarden.pdf

BUNKA scrie:Daca iti faceai R Delon jucai putin cu ramele, bagai un cadru gol intre 2 cladite deja...
perma scrie:Salutari tuturor entuziastilor stupilor Warre! Eu sunt incepator in ale apiculturii si prima carte pe care am citit-o a fost a abatelui Warre, si el cred ca m-a vrajit prin dragostea fata de albina ce se desprindea din slovele sale. Drept urmare sunt hotarat sa-i adopt modelul. Am citit si tot forumul vechi in care s-a scris despre problemele si realizarile de la noi din tara ale pionierilor in domeniu. Acum va prezint micul meu plan si va rog sa-mi spuneti ce parere aveti:
- sapt asta cumpar 2 stupi dadant, cu cat de 1/2
- ii astept pana dupa salcam cand translatez roi+matca veche in stupi Warre (cu rame mobile, fund antivarooa si capac din tabla), si las restul de familie in stupii dadant sa traga botci, iar dupa ce matca se imperecheaza ii translatez si pe ei in alti stupi warre, avand cam pe la sfarsitul lui mai, inceput de iunie 4 roi. Stupii warre vor fi cu podisor hranitor in care ma gandesc sa pun ramele (sau bucati din ele) de la salcam sa ajut familiile sa cladeasca si daca mai e si un cules de intretinere in timpul asta, cu atat mai bine.
Deci? Pare un plan bun? Multumesc anticipat.
Laur scrie:Mie mi se pare si mai simplu cu acest "hibrid" Warre - Delon. Asta pt ca renunt la aceasta cutie podisor care mie mi se pare cam in plus. Cred ca in schimb trebuie avuta o atentie mai mare la izolatia capacului recomandat de Delon. Cred ca ati citit cu totii principiul circulatiei maselor de aer din stup. Pt. mine Delon a mai facut un pas inainte, desi nu a pastrat fagurii ficsi. Eu raman pe varianta Warre cu fund si capac Delon. S-aveti vreme buna in cules, Doamne ajuta!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 37 vizitatori